Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 27 – 28 юни 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на събитията за деца и родители в почивните дни 27 – 28 юни 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: Да залесим България. Да се погрижим за нашата горичка на Витоша е кампания на Фондация „Изкуството да живееш“ и Министерство на земеделието, храните и горите, които канят всички желаещи да се включат на 27 юни в почистването от плевели около фиданките в горичка край София. Сборният пункт е в Драгалевци, 10 ч., а събитието е подходящо за цялото семейство.

Безплатно: По същото време за любителите на литературата ще се проведе Детски литературен маршрут със Зорница Христова. Участниците ще преминат през любими произведения на любими български класици.

Безплатно: За по-малките почитатели на театралното изкуство Столичен куклен театър е подготвил голям и шарен летен празник в Парка „Заимов“ по случай откриването на обновения салон на ул. „Янко Сакъзов“ 19: Парад на куклите – 27 юни – Столичен куклен театър. Част от събитието ще бъде и спектакълът За граховото зърно и една принцеса. Ако искате да сте сред публиката, обадете се по телефона, за да си запазите места, тъй като са ограничени.

Продължава летният фестивал на Софийска опера и балет в Парк „Военна академия“. На 27 юни, събота, гледайте Опера в парка: Веселите малчугани (концерт-спектакъл), а в неделя, 28 юни, ще се играе Опера в парка: Трите прасенца (опера за деца).

Безплатно: В неделя, 28 юни, ще има голям празник Еньовден на Витоша, организиран от Природен парк Витоша. Събитието ще започне сутринта с туристически поход по Алеята на билките, която започва от Княжево и ще продължи от обяд на хижа „Момина скала“ с възстановка на еньовски ритуали: провиране под арка, медена питка, мълчана вода, както и фолклорен концерт, конкурс за рисунка и работилничка за деца.

Безплатно: По същото време ще се проведе Велошествие 2020 – София кара колело и тича за по-чист въздух. Добре дошли са да се включат всички желаещи, без предварителна регистрация. Събитието няма да има състезателен характер и всички участници ще получат фланелки без номера. Маршрутът тръгва от пл. „Народно събрание“ и стига до Южния парк, където паралелно пък ще има колоездачно състезание за малчугани: И децата карат 2020. Желаещите да се включат в него трябва да се регистрират предварително онлайн. Най-малките състезатели са в група до 4-годишна възраст. Всички участват със свои возила и задължително са с каска.

Ботаническата градина БАН ще бъде отворена всеки ден през цялото лято и очаква посетителите с огромно разнообразия цъфтящи и екзотични растителни видове.

Образователни и забавни събития за деца и родители

Безплатно: Семеен Солидарен хляб е поредното събитие, в което Хлебна къща кани семействата да се включат в знак на желание за повече солидарност и взаимна подкрепа.

Продължават Неделните творчески работилници за деца в читалище „Възраждане“. Програмата е с етнографска насоченост и участниците ще усвояват традиционни приложни занаяти.

Демонстрациите в TechnoMagicLand на 27 и 28 юни са подходящи за децата от 8 до 12 г., които се интересуват от научни експерименти. По линка вижте програмата за двата почивни дни.

Безплатно: През целия юни всеки малчуган до 14-годишна възраст може да се запише за Безплатни дентални прегледи за деца в Medstom

Спектакли и забавления за деца и бебета

В Парк „Овча купел“ продължават спектаклите на Цирк Иванов под шапито в София. В събота и неделя представленията са от 17 ч., а билетите от 0 до 20 лв. могат да се закупят на каса и онлайн.

По същото време и също в Овча купел гостува Цирк Колозеум в София. Спектаклите се играят от сряда до петък в 19 ч., събота и неделя в 18 ч.

27 юни, събота

Опера в парка: Веселите малчугани (концерт-спектакъл) – Парк „Военна академия“

Червената шапчица (куклен театър) – театър „Ателие 313“

За граховото зърно и една принцеса (куклен театър) – Столичен куклен театър, салон „Янко Сакъзов“, 19

Трите прасенца (куклен театър) – Столичен куклен театър, салон “Ген. Гурко“, 14 – представления от 12 и 17 ч.

Магьосницата от килера (куклен театър) – Театър „Карлсон“ в Кондабайда

28 юни, неделя

Опера в парка: Трите прасенца (опера за деца) – Парк „Военна академия“

Грозното патенце (куклен театър) – театър „Ателие 313“

Кой има магарешки уши? (куклен театър) – Столичен куклен театър, салон “Ген. Гурко“, 14 – представления от 12 и 17 ч.

Принцесите и змеят (куклен театър) – Столичен куклен театър, лятна сцена „Янко Сакъзов“ 19 – представления в 10 и 18 ч.

Спортни събития

Тренировка за деца до 12 г. “Пътека на здравето” гр. Банкя ще се проведе на 27 юни, събота. Цена 10 лв.

Всяка неделя в Красно село има Фигурно пързаляне с ролкови кънки за деца.

Образователни и забавни събития онлайн

Безплатно: Тази година популярният семеен празник Фамилатлон ще се проведе на 27 юни и изцяло виртуално. Отново ще има разнообразна програма за малки и големи: Фамилатлон 2020 Онлайн

Безплатно: Тазседмичното предизвикателство на Образователни програми Национална галерия към малките артисти е да се опитат да нарисуват портрет на Владимир Димитров-Майстора: Предизвикателство: Светът на Майстора.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!