Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 20 – 21 юни 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на събитията за деца и родители в почивните дни 20 – 21 юни 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: В съботния предиобед на 20 юни Парти агенция KinetoFUN кани всички деца да влязат в Магически портал в парка, където ще изживеят истинско приключение с игри с добавена реалност.

Започва летният фестивал на Софийска опера и балет в Парк „Военна академия“. На 20 юни, събота гледайте Опера в парка: Трите прасенца (опера за деца), а в неделя, 21 юни, ще се играе Мечо Пух (мюзикъл).

Столичен куклен театър започва програма на открито и на 20 юни, събота ще представи Бебешка пиеса (куклен театър) – на Лятна сцена Кино Кабана

Безплатно: Детски забавления на покрива ще има в МОЛ Сердика Център и в двата дни на уикенда от 11 ч. В събота Wonder Party представя Лятна щуротека с Мики и Чарли, а в неделя е кукленият спектакъл „Слончето с розовите уши“.

Ботаническата градина БАН ще бъде отворена всеки ден през цялото лято и очаква посетителите с огромно разнообразия цъфтящи и екзотични растителни видове.

Образователни и забавни събития за деца и родители

Слайм парти за деца с Щура лаборатория ще има в събота, 20 юни, от 15 ч. на открито в Детски клуб Цветна градина Дианабад.

Продължават Неделните творчески работилници за деца в читалище „Възраждане“. Програмата е с етнографска насоченост и участниците ще усвояват традиционни приложни занаяти.

Музейко работи всеки ден без понеделник с ново работно време, условия за посещение и цена на билет 9 лв. за всеки. Програмата за събота, 20 юни, вижте по този линк: В Музейко на 20 юни 2020: Maker Space – Анимация. А за неделя, 21 юни, е подготвена Специална програма за най-малките

Работилница Лимони е неделното предложение на Technomagicland за децата от 8 до 12 г., които се интересуват от научни експерименти.

Безплатно: Магазинът за маркови детски дрешки втора употреба Скрито в Скрина кани деца и родители в събота, 20 юни, на Откриване на нов шоурум и четене на Градът на Скейтбордовете

Безплатно: През целия юни всеки малчуган до 14-годишна възраст може да се запише за Безплатни дентални прегледи за деца в Medstom

Безплатно: Амакидс Манастирски ливади стартира нов курс и кани всички желаещи в Безплатен пробен урок по Ментална аритметика за деца 5-6 години

От 29 май до 26 юни ще продължи гостуването на Цирк Иванов в София. Спектаклите са под шапито в парк „Овча купел“ всяка вечер от 19 ч.

По същото време и също в Овча купел гостува Цирк Колозеум в София. Спектаклите се играят от сряда до петък в 19 ч., събота и неделя в 18 ч.

Спектакли и забавления за деца и бебета

20 юни, събота

Опера в парка: Трите прасенца (опера за деца) – Парк „Военна академия“

Мечо Пух (куклен театър) – театър „Ателие 313“

Красавицата и Звяра (куклен театър) – Столичен куклен театър, салон „Янко Сакъзов“, 19

Принцесите и змеят (куклен театър) – Столичен куклен театър, салон “Ген. Гурко“, 14

Детски забавления на покрива: Лятна щуротека с Мики и Чарли – МОЛ Сердика Център

21 юни, неделя

Опера в парка: Мечо Пух (мюзикъл) – Парк „Военна академия“

Музикални приказки за малки и големи в КЕВА – с Приказки по ноти

Меко казано (куклен театър) – театър „Ателие 313“

Огнивото (куклен театър) – Столичен куклен театър, Салон “Ген. Гурко 14”

Детски забавления на покрива: Слончето с розовите уши – МОЛ Сердика Център

Спортни събития

В събота Спортен комплекс Em & Gi Sport кани всички на Тренировка по плуване с вход свободен за бъдещи клиенти и Вход свободен за „Детска Зумба“ (еднократна тренировка).

Бебешки събития

Възобновени са четенията за деца от 0 до 3 г. на място във Fox Book Cafe Читателски клуб „Най-Малките Лисичета“ – Събота

В Музейко на 21 юни 2020: Специална програма за най-малките включва демонстрации Гейзер, Просторът на баба,  Нарисувай хамелеон, Малкия рибар и други забавления за деца до 5 г., както и за по-големите.

Също на 21 юни ще се играе Бебешка пиеса (куклен театър) – на Лятна сцена Кино Кабана

Образователни събития онлайн

Безплатно: The Little Gym Sofia кани всички деца и техните близки, а най-вече татковците, на Приказно четене с татко в Деня на бащата, което ще се проведе на 21 юни, неделя, вечерта. Актьорът Момчил Степанов ще разкаже вълшебна история.

Безплатно: Тазседмичното предизвикателство на Образователни програми Национална галерия към малките артисти е да се опитат да нарисуват любима песен, вдъхновени от творчеството на е посветено на творчеството на Мара Йосифова: Предизвикателство: Музикална картина.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!