Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 13 – 14 юни 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на събитията за деца и родители в почивните дни 13 – 14 юни 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители на открито

Столичен куклен театър започва програма на открито и на 13 юни, събота ще представи спектакъла Принцесите и змеят на Лятна сцена Кино Кабана.

Безплатно: На 13 юни, събота, Hobiyarn кани всички любители на плетенето да се включат в Международен ден на плетенето на открито 2020. Идеята е всеки сам да избере мястото, на което ще плете, а след това да изпрати снимка, която ще влезе в общ албум онлайн.

Ботаническата градина БАН ще бъде отворена всеки ден през цялото лято и очаква посетителите с огромно разнообразия цъфтящи и екзотични растителни видове.

От миналата седмица работи Семеен парк „С мама и тате в гората“. Програма за 13, 14 и 17 юни предлага различни активности на открито за семейства, както и свободно време за пикник и развлечения.

Уикенд английски за деца на 4-7 г. започва от 13 юни в заления двор на Jolly Kids и Part Time Language and Culture Center.

Образователни и забавни събития и за деца и родители

Подновяват се Неделните творчески работилници за деца в читалище „Възраждане“. Програмата е с етнографска насоченост и участниците ще усвояват традиционни приложни занаяти.

Безплатно: Приказка за приятелството е събитие, организирано от Детски център ЧудоВижте на 14 юни, неделя, за деца на възраст 4-8 г. Децата ще чуят приказки, ще рисуват и говорят за приятелството.

Научна работилница за вълшебствата на хартията ще се проведе със забавния професор Ван Щурсен и Nutty Scientists Bulgaria на 13 юни, събота, в „Приказка без край“.

От 29 май до 26 юни ще продължи гостуването на Цирк Иванов в София. Спектаклите са под шапито в парк „Овча купел“ всяка вечер от 19 ч.

По същото време и също в Овча купел гостува Цирк Колозеум в София. Спектаклите се играят от сряда до петък в 19 ч., събота и неделя в 18 ч.

Спектакли и забавления за деца и бебета

13 юни, събота

Концерти за бебоци – Софийска опера

Музикален куклен спектакъл „Роден под щастлива звезда“ – Национален студентски дом

Златното петле (мюзикъл) – Музикален театър

Котаракът в чизми – Столичен куклен театър

14 юни, неделя

Концерти за бебоци в Софийска опера

Да целунеш принцеса (мюзикъл) – Музикален театър

Красавицата и Звяра (куклен театър) – Столичен куклен театър

Образователни събития онлайн

Безплатно: Деца и улици в облака – Събитие в облака е игра, в която могат да се включат всички желаещи деца, за да споделят любопитни факти за своята или любима улица, да творят и участват в проучвания. Първата среща е онлайн в неделя, 14 юни.

Безплатно: Тазседмичното Предизвикателство: Диамантеният художник на Образователни програми Национална галерия е посветено на творчеството на „диамантения“ художник Петър Дочев, чиито произведения впечатляват с индустриалната тематика и уникалността си.

Безплатно: През лятото Logiscool ще проведе разнообразни 5-дневни лагери по програмиране, роботика, майнкрафт и дизайн. Темите са общо 13, като по 8 от тях са подготвени онлайн програми. Какви точно са те, каква подготовка ще получат децата и как ще се чувстват, можете да разберете като се запишете за участие в Онлайн демо сесии по програмиране в Logischool (1-8 клас). Те ще се провеждат всеки ден до 14 юни.

Концерти и спектакли за деца онлайн

Съботен стрийм на „Детското БНР“ започва в 9 и ще продължи до 12 ч. на 13 юни. В предаването са включени различни образователни и музикални рубрики.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!