Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 6 – 7 юни 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на събитията за деца и родители в почивните дни 6 – 7 юни 2020 г. в София.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: На 5 юни, петък, Софийски духов оркестър отново ще свири за публиката в „Борисовата градина“.

Ботаническата градина БАН ще бъде отворена всеки ден през цялото лято и очаква посетителите с огромно разнообразия цъфтящи и екзотични растителни видове.

Ако харесвате уличното изкуство и обичате разходките с велосипед, сигурно ще ви бъде интересно да се включите в София Графити Тур | С колело из софийските графити на 7 юни, неделя.

Безплатно: В събота Sofia Green Tour кани любителите на колоезденето да се включат във Велообиколка на парковете / Free Park Bike cycling Tour. На място може да се наеме колело, ако нямате собствено. А за любителите на пешеходните планински преходи в неделя е Разходка до Боянски водопад/ Free Hike tour to Boyana Waterfall.

Безплатно: Още едно предложение за активно семейно забавление в съботната вечер: Фризби игри в Южен парк

Безплатно: Ърбид работилница за обновяване на градско пространство ще се проведе в двата почивни дни на кръстовището между ул. „Фритоьоф Нансен“ и бул. „Евлоги Георгиев“. Какво точно представлява проектът и как можете да се включите в облагородяването на мястото, вижте по линка.

Ако ви се пътува извън града, вижте какво предлага Семеен уикенд в Музея на хляба в Копривщица PART 2 в събота, 6 юни. Освен забавления на открито, ще можете да се включите и в месене на хляб и да се потопите в атмосферата на традиционните занаяти.

На следващият ден пък е Официалното откриване на семеен парк „С мама и тате в гората“ в Лозен. В програмата: работилнички и активни игри за деца и родители. Има условия за пикник и барбекю.

Образователни и забавни събития и за деца и родители

В сезона на цъфтящите рози Националният политехнически музей ви кани да разгледате колекцията, свързана с отглеждането на рози и производството на розови продукти – традиционен поминък в България, спечелил ѝ славата на „страната на розите“.

Безплатно: „Скрито в Скрина“ организира Дарителска Кампания “Вземи Дрешка с Усмивка“ 2 в двата дни на уикенда. Всички са добре дошли, за да изберат красиви дрешки за децата си.

Подновяват се Неделните творчески работилници за деца в читалище „Възраждане“. Програмата е с етнографска насоченост и участниците ще усвояват традиционни приложни занаяти.

Подновиха се и срещите на децата с Малкия готвач. На 7 юни в „Къщата на Мая“ ще се проведе Неделна кулинарна работилница: Летни кошнички.

От 29 май до 11 юни в парк ще продължи гостуването на Цирк Иванов в София. Спектаклите вече са под шапито в парк „Овча купел“ всяка вечер от 19 ч.

По същото време и също в Овча купел гостува Цирк Колозеум в София. Спектаклите се играят от сряда до петък в 19 ч., събота и неделя в 18 ч. На 1 юни също ще има представление от 19 ч.

Спектакли и забавления за деца и бебета

6 юни, събота

Концерт за бебоци се завръща на 30 и 31 май в Софийска опера. Поради противоепидемичните мерки ще се продават по-малко билети от обикновено. Можете да ги резервирате по телефона и закупите на каса в деня на представлението

Ян Бибиян (мюзикъл) – Музикалния театър

Кой има магарешки уши? – Столичен куклен театър

Червената шапчица (театър) – Театър „Възраждане“

7 юни, неделя

Златното петле (мюзикъл) – Музикалния театър

Кой има магарешки уши? – Столичен куклен театър

Въздушната принцеса (куклен театър) – Театър „Възраждане“

Вижте също кои филми за деца ще показват работещите кина: Детска киноседмица 5 – 11 юни 2020 в София.

Образователни събития онлайн

Безплатно: Тазседмичното Предизвикателство: Над реката – Кристо на Образователни програми Национална галерия е посветено на творчеството на световноизвестния художник Христо Явашев – Кристо, който почина неотдавна. Участниците ще трябва да „влязат“ в една от творбите на артиста и да опишат усещанията си, а след това да опаковат любим предмет вкъщи и да го снимат.

Безплатно: През лятото Logiscool ще проведе разнообразни 5-дневни лагери по програмиране, роботика, майнкрафт и дизайн. Темите са общо 13, като по 8 от тях са подготвени онлайн програми. Какви точно са те, каква подготовка ще получат децата и как ще се чувстват, можете да разберете като се запишете за участие в Онлайн демо сесии по програмиране в Logischool (1-8 клас). Те ще се провеждат всеки ден до 14 юни.

Концерти и спектакли за деца онлайн

Безплатно: В Светът на „Мале-мале“ – предаване на живо тази неделя, 7 юни, ще има пиратска работилничка.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!