Какво да правим с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 23 – 25 май 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града за дългия празничен уикенд, е нашият обзор на онлайн събитията за деца и родители през почивните дни 23 – 25 май 2020 г. в София.
Предлагаме ви и тематични публикации, от които можете да почерпите идеи за семейни игри и забавления.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители на открито

От 22 май до 6 юни в парк ще продължи гостуването на Цирк Иванов в София. Спектаклите са на открито в парк „Овча купел“ всяка вечер от 19 ч.

Напомняме, че вече напълно са отворени парковете, градините, планините, както и някои спортни центрове, комплекси с открити площи. На всички места, които приемат посетители, строго ще се спазват противоепидемичните мерки: носене на маски, дезинфекция, ограничен капацитет.

От 20 май е отворен за посетители Националният военноисторически музей. Достъпна е външната експозиция, разположена в обширна паркова площ.

Приемат посетители също:

Зоологическата градина, където можете да се запознаете с новите обитатели – белите бенгалски тигри, както и да се полюбувате на всички останали питомци и тяхното поколение. Достъпни са само откритите площи.

Ботаническата градина БАН, която ви очаква с огромно разнообразие цъфтящи растения, между които и лотоси! Ще работи на 23 и 25 май.

Университетската ботаническа градина, откъдето напомниха, че по това време на годината маковата полянка е просто възхитителна!

Детският център Кондабайда разполага с парк и двор с животни, където организира семейни посещения по график. Освен това ще се провеждат семейни работилнички и индивидуални занимални за деца. В неделя, 24 май, ще има куклен театър на открито: Мишлето – куклена постановка на открито на театър Арт Ленд . Вижте повече за организацията на посещенията и събитията В Кондабайда през май.

Детски кът „Трънче“ в Горна баня и „Тренолино“ също отвориха за посетители зоните си на открито.

Събития за деца и родители

Вече приемат посетители Националният етнографски музей, Столична библиотека, Музеят на илюзиите, Регионалният исторически музей и Софийска градска художествена галерия, Националният политехнически музей и Националният археологически музей.

Темите за Онлайн рисуване със Сръчкоделци през уикенда ще бъдат: на 23 май Щраус, на 24 май Балони, а на 25 май Котки.

Спектакли и забавления

Някои кина в столицата вече работят и включиха в програмата си филми за деца. Вижте кои са те: Детска киноседмица 22 – 28 май 2020 в София

Поздравът на Фортисимо Фамилия и Софийска филхармония към децата на 24 май ще бъде Онлайн приказка за Крали Марко – концерт с произведения на едни от най-значимите български композитори.

Концерт за 24 май с Даря, Мария, Нина, Стаси и Косьо ще бъде събитие на открито, което ще се излъчва и онлайн. За да присъствате сред публиката, трябва да подадете предварителна заявка.

Куклен театър онлайн

23 май, събота

Безплатно: В събота, 23 май, Държавен куклен театър Бургас ще покаже за малките зрители спектакъла Малкият Мук.

24 май, неделя

Безплатно: Фондация Детски събития е подготвила празнично Детско представление – Мики и Мини Маус по следите на изчезналото съкровище

Безплатно: Шуменският театър ще покаже Книжки сладкодумки от Панайот Цанев (куклен театър).

Безплатно: Бургаският театър е подготвил за празника Весела азбука за най-малките (куклен театър)

Безплатно: Неделното представление за деца от Куклен театър Стара Загора тази седмица е Меко казано по Валери Петров.

Безплатно: Тази неделя City Mark Art Center – Сити Марк Център за Изкуство ще представи Онлайн куклен спектакъл на живо: Неродена мома.

Къде още да гледате представления от любими изпълнители, както и други забавления за деца вижте тук: Музеи, спектакли и забавления за деца и родители онлайн.

Образователни събития онлайн

Безплатно: На 23 май Парти агенция KinetoFUN ви кани да се включите в специално онлайн събитие Вълшебството на буквите . Организаторите са подготвили много загадки, игри, закачки, факти, свързани с буквите, а накрая, както винаги, ще има експеримент.

Безплатно: Национален онлайн конкурс за рисунка на тема „Диви божури“ 2020 се организира за втора поредна година от Детско Творческо Ателие към НЧ „Христо Ботев 1934″, гр. Божурище със съдействието на Асоциация на парковете в България и Българска фондация Биоразнообразие. Могат да участват всички деца до 16 г.

На 24 май следобед Space Academy ще проведе онлайн Благотворителен космически видео урок 5 като събраните средства ще се използват за помощ на нуждаещи се хора.

Безплатно: Всяка събота и неделя от 10:30 и 16:30 ч. TechnoMagicLand излъчва на живо във фейсбук научни демонстрации. Те са полезни както за допълване на учебния материал, така и за разширяване познанията на децата. Ето какво предстои този уикенд: TechnoMagicLand у дома – програма за 23 и 24 май

Спортни занимания

Тананикаща йога за родители и деца със Светла Иванова ще се проведе онлайн на 24 май.

Игри и забавления за деца и родители у дома

Безплатно: Семейна тиймбилдинг игра „Мисия спаси яйцето” и Забавна семейна игра ШАПКА/ТЕНДЖЕРА от Джагадамба със сигурност ще сплотят и развеселят цялото семейство. По линковете ще намерите описание на необходимите материали и подготовка, а игрите са в реална обстановка вкъщи.

Вижте също:

ВЕЛИКДЕНСКИ ИГРИ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ У ДОМА

ЗАБАВНИ ИГРИ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ У ДОМА

ЗАБАВНИ ИГРИ ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА ВКЪЩИ 2

ПОДВИЖНИ ИГРИ ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА У ДОМА

МУЗЕИ, СПЕКТАКЛИ И ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ ОНЛАЙН

БЕЗПЛАТНИ ЕЛЕКТРОННИ УЧЕБНИЦИ И ОБРАЗОВАТЕЛНИ САЙТОВЕ ЗА ДЕЦА

ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА и ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 2 

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!