Какво да правим с децата през почивните дни? Онлайн събития и домашни игри за деца и родители на 9 – 10 май 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат в града през уикенда, е нашият обзор на онлайн събитията за деца и родители през почивните дни 9 и 10 май 2020 г. в София. Предлагаме ви и тематични публикации, от които можете да почерпите идеи за семейни игри и забавления.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители на открито

От тази седмица вече са разрешени семейни разходки, спорт и събития в тесен кръг, затова парковете, както и някои спортни центрове и комплекси с открити площи отвориха врати за посетители. Детският център Кондабайда разполага с парк и двор с животни, където организира семейни посещения по график. Освен това ще се провеждат семейни работилнички и индивидуални занимални за деца. В неделя, 10 май, ще има Семейно неделно грънчарско колело. Вижте повече за организацията на посещенията и събитията В Кондабайда през май.

Събития за деца и родители онлайн

Безплатно: Заедно в кризата – обща онлайн програма на музикалните институти в България (4 – 10 май) обединява Софийска филхармония, Софийска опера и балет, Опера Пловдив, Опера Стара Загора, Опера Варна, Опера Бургас, Филхармония Плевен, БНР и други водещи формации от страната, които отварят свободен достъп до свои спектакли за деца и възрастни. По линка можете да видите програмата.

Безплатно: Образователни програми Национална галерия също стартираха серия предизвикателства за малки и големи художници. Тази седмица задачата към тях е да помислят къде в квартала си биха искали да видят своя скулптура и да я нарисуват: Предизвикателство: Да рисуваш с бронз

Спектакли и забавления онлайн

През май Фортисимо Фамилия ще представи онлайн две от своите музикални приказки. На 10 май, неделя, очаквайте Онлайн симфонична приказка „Петя и Вълкът“.

Безплатно: Аудио Приказки по ноти и Дъга от мечти – Посланието на вируса е актуална история за малки и големи, които си задават въпроси в този непрост период и търсят отговори. Организаторите предлагат като отклик на аудио приказката да нарисувате, напишете или по друг начин изразите мислите и чувствата, които ви вълнуват и ги споделите с тях.

Безплатно: Пипи Дългото чорапче и Зайчето Питър са спектакли на Куклен Театър – Стара Загора, които можете да гледате чрез платформата urbo и ютюб канала на театъра. А на 10 май театърът ще представи и Джелсомино в страната на лъжците. По линка вижте пълната програма за май: Куклен театър Стара Загора онлайн през май.

Безплатно: Всяка събота и неделя в 11 ч. Държавен куклен театър Варна представя онлайн свои детски спектакли: Приказка за теб. Много интересни идеи за работилнички и творчество ще намерите и в рубриката Детска театрална занималня

Безплатно: Държавен куклен театър Бургас също е подготвил богата и разнообразна програма за малките зрители. По линка вижте не само програмата за уикенда, а и за целия месец: ДКТ Бургас през май: Момче и вятър (куклен театър).

Безплатно: В неделя, 10 май, шуменският театър ще представи Книжки сладкодумки от Панайот Цанев.

Безплатно: Държавен куклен театър Русе също предлага на малчуганите забавления онлайн. Тази неделя, 10 май, гледайте Малката кибритопродавачка по Ханс Кристиан Андерсен.

Безплатно: На 10 май Опера Бургас ще представи онлайн в ютюб канала си Четиримата близнаци / THE FOUR TWINS (музикална комедия). Представлението е подходящо за деца и възрастни.

Безплатно: Тазседмичното предложение на Опера Пловдив за децата е Приказките на Госпожа Опера: Пепеляшка

Безплатно: Инициативата Часът на приказката, която Детски отдел на Столична библиотека провежда всяка събота, се премести онлайн и очаква участието на деца и родители.

Безплатно: Всеки ден Боби и кучето Чарли четат Приказки в пет следобед в страничката на читалище „Васил Левски“.

Образователни събития онлайн

Безплатно: На 9 май Парти агенция KinetoFUN ви кани да се впуснете в увлекателно Онлайн пътешествие в Европа. Ще научите много нови интересни неща за нашия прекрасен континент, ще разгадавате любопитни въпроси и накрая ще участвате в експеримент.

Безплатно: В ZOO – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО от Софийския зоопарк всички малки и големи художници са поканени да участват във виртуална изложба, като всеки ден до 13 май рисуват по едно животно. Списъка на животните за рисуване и как да изпращате творбите вижте по линка

Безплатно: Музейко Вкъщи LIVE След затварянето си за посетители детският научен център започна всеки делничен ден от 15 ч. да излъчва ателиета, които запознават децата с най-новата му интерактивна изложба и с интересни научни факти. Видеата можете да гледате по всяко време във фейсбук и ютюб канала на Музейко.

Безплатно: Всяка събота и неделя от 11 и 17:30 ч. TechnoMagicLand излъчва на живо във фейсбук научни демонстрации. Те са полезни както за допълване на учебния материал, така и за разширяване познанията на децата. Ето какво предстои този уикенд: TechnoMagicLand у дома – програма за 9 и 10 май

Безплатно: Още идеи за забавни научни експерименти в Ателиета на Био игри онлайн: Фонтан от сода и бонбони „Ментос“.

Безплатно: До 10 май продължава Конкурс за есе и рисунка „Библиотеката на моите мечти“, обявен от Fox book cafe по повод предстоящия Ден на библиотекаря на 11 май. Наградите са ваучери за книги и други книжарски артикули.

Безплатно: Менталика също обявява Конкурс за детска рисунка или видео с награди: За какво мечтая, докато стоя у дома? Срокът за изпращане на творбите е 13 май, а наградите са интересни настолни игри.

Безплатно: И още едно предложение за малки художници, от Работилница на колела Lilly & Joe: Конкурс „Нарисувай пролетна картина“. Наградата е материали за 3D картина.

Безплатно: Предложението на Креативна рисувателна работилничка „Шишарка“ за тази събота, 9 май, е Тропически пейзаж с картоф (онлайн работилничка), в която ще ви покажат една забавна и лесна техника за изобразяване.

Спорт и танци онлайн

Безплатно: Всеки ден през седмицата в 11 ч. The Little Gym Sofia провежда онлайн тренировки: The Little Gym at Home: онлайн тренировки за деца от 3 до 12 г. Освен общите, в събота привечер има по още една за различните възрастови групи.
The Little Gym at Home: онлайн тренировки за деца от 1 до 3 г.
The Little Gym at Home: онлайн тренировки за деца от 3 до 6 г.


Бебешки събития онлайн

Безплатно: Зоологическа градина – онлайн работилничка е предложение на Заедно с мама за най-малките. Видеото може да се гледа в платформата urbo безплатно или срещу заплащане на виртуален билет.

Игри и забавления за деца и родители у дома

Безплатно: Семейна тиймбилдинг игра „Мисия спаси яйцето” и Забавна семейна игра ШАПКА/ТЕНДЖЕРА от Джагадамба със сигурност ще сплотят и развеселят цялото семейство. По линковете ще намерите описание на необходимите материали и подготовка, а игрите са в реална обстановка вкъщи.

Вижте също:

ВЕЛИКДЕНСКИ ИГРИ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ У ДОМА

ЗАБАВНИ ИГРИ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ У ДОМА

ЗАБАВНИ ИГРИ ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА ВКЪЩИ 2

ПОДВИЖНИ ИГРИ ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА У ДОМА

МУЗЕИ, СПЕКТАКЛИ И ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ ОНЛАЙН

БЕЗПЛАТНИ ЕЛЕКТРОННИ УЧЕБНИЦИ И ОБРАЗОВАТЕЛНИ САЙТОВЕ ЗА ДЕЦА

ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА и ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 2 

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!