Какво да правим с децата през почивните дни? Онлайн събития и домашни игри за деца и родители на 25 – 26 април 2020 в София

Share

За семействата, които ще останат у дома през уикенда, е нашият обзор на онлайн събитията за деца и родители през почивните дни 25 и 26 април 2020 г. в София. Предлагаме ви и тематични публикации, от които можете да почерпите идеи за домашни игри и забавления.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители онлайн

Безплатно: Virus on-line Festival e онлайн събитие, което ще се проведе от 24 до 26 април 2020 със съдействието на платформата urbo под мотото „Без парички за всички“. Програмата е разнообразна и включва театрални и шоу спектакли, кулинарни демонстрации, спортни и йога класове, презентации.

Безплатно: Заедно в кризата – обща онлайн програма на музикалните институти в България (20 – 26 април) обединява Софийска филхармония, Софийска опера и балет, Опера Пловдив, Опера Стара Загора, Опера Варна, Опера Бургас, Филхармония Плевен, БНР и други водещи формации от страната, които отварят свободен достъп до свои спектакли за деца и възрастни.

Безплатно: Направете вкъщи Живи картини по творбите на известни български художници – идея от Дома на хумора и сатирата Габрово и Изиарт България.

Безплатно: Онлайн предизвикателство за родители от УНИЦЕФ е инициатива, която цели да подпомогне родителите с идеи за споделено време с децата. Всеки ден от 28 март до 12 април в 11 ч. в страницата на УНИЦЕФ България ще бъде публикувано по едно предизвикателство, на което трябва да отговорите. По линка вижте подробности.

Безплатно: Образователни програми Национална галерия също стартираха серия предизвикателства за малки и големи художници. След Предизвикателство: Нарисувайте любимо място от София като Никола Петров и Нарисувайте цвете – символ на вашата фамилия като Княгиня Мария-Луиза и Мърквичка, тази седмица идва нова задача: Улови движението на балерината като Дега.

Спектакли и забавления онлайн

Безплатно: Част от провеждащия се онлайн Virus on-line Festival е кукленият спектакъл Момче и вятър, който можете да гледате на 25 април от 11 ч.

Безплатно: Пипи Дългото чорапче и Зайчето Питър са спектакли на Куклен Театър – Стара Загора, които можете да гледате чрез платформата urbo и ютюб канала на театъра. А на 26 април театърът ще представи и Вълшебникът от Оз.

Безплатно: Всяка събота и неделя в 11 ч. Държавен куклен театър Варна представя онлайн свои детски спектакли: Приказка за теб. Много интересни идеи за работилнички и творчество ще намерите и в рубриката Детска театрална занималня

Безплатно: На 26 април Опера Бургас ще представи онлайн в ютюб канала си Патиланци (мюзикъл).

Безплатно: Същата вечер Опера Варна ще покаже мюзикъла Сън.

Безплатно: Инициативата Часът на приказката, която Детски отдел на Столична библиотека провежда всяка събота, вече се премества онлайн и очаква участието на деца и родители.

Безплатно: Всеки ден Боби и кучето Чарли четат Приказки в пет следобед в страничката на читалище „Васил Левски“.

Образователни събития онлайн

Безплатно: В ZOO – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО от Софийския зоопарк всички малки и големи художници са поканени да участват във виртуална изложба, като всеки ден до 13 май рисуват по едно животно. Списъка на животните за рисуване и как да изпращате творбите вижте по линка

Безплатно: Музейко Вкъщи: Пълзящи експонати След затварянето си за посетители детският научен център започна всеки делничен ден от 15 ч. да излъчва ателиета, които запознават децата с най-новата му интерактивна изложба и с интересни научни факти. Видеата можете да гледате във фейсбук и ютюб канала на Музейко.

Безплатно: Всяка събота и неделя от 11 и 17:30 ч. TechnoMagicLand излъчва на живо във фейсбук научни демонстрации в поредицата TechnoMagicLand у дома. Те са полезни както за допълване на учебния материал, така и за разширяване познанията на децата.

Безплатно: Работилница на колела Lilly & Joe са подготвили онлайн работилничка Великденска кошничка – онлайн работилничка. Тя се предлага в urbo безплатно или срещу заплащане по желание на виртуален билет. Там ще намерите и други работилнички от същия организатор.

Безплатно: Предложението на Креативна рисувателна работилничка „Шишарка“ за тази събота, 25 април, е Планински пейзаж (онлайн работилничка), в която ще ви покажат как да си нарисувате красива картина без да използвате четка.

Безплатно: Творческа работилничка „Хайде да си направим“ от The Little Gym също можете да видите в urbo безплатно или срещу заплащане на виртуален билет по желание.

Спорт и танци онлайн

Безплатно: Всеки ден през седмицата в 11 ч. The Little Gym Sofia провежда онлайн тренировки: The Little Gym at Home: онлайн тренировки за деца от 3 до 12 г. Освен общите, в събота привечер има по още една за различните възрастови групи.
The Little Gym at Home: онлайн тренировки за деца от 1 до 3 г.
The Little Gym at Home: онлайн тренировки за деца от 3 до 6 г.

В Онлайн уроци по танци с Dance Station – програма за седмица 20 – 25.4. ще намерите платени и безплатни класове в различни стилове за деца и възрастни.


Бебешки събития онлайн

Безплатно: Зоологическа градина – онлайн работилничка е предложение на Заедно с мама за най-малките. Видеото може да се гледа в платформата urbo безплатно или срещу заплащане на виртуален билет.

Онлайн Съботна Бебешка Музикална Работилничка във FOX Book Café ще се проведе на 25 април, като за участие се изисква предварителна регистрация. Цена 15 лв.

Игри и забавления за деца и родители у дома

Безплатно: Семейна тиймбилдинг игра „Мисия спаси яйцето” и Забавна семейна игра ШАПКА/ТЕНДЖЕРА от Джагадамба със сигурност ще сплотят и развеселят цялото семейство. По линковете ще намерите описание на необходимите материали и подготовка, а игрите са в реална обстановка вкъщи.

Вижте също:

ЗАБАВНИ ИГРИ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ У ДОМА

ЗАБАВНИ ИГРИ ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА ВКЪЩИ 2

ПОДВИЖНИ ИГРИ ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА У ДОМА

МУЗЕИ, СПЕКТАКЛИ И ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ ОНЛАЙН

БЕЗПЛАТНИ ЕЛЕКТРОННИ УЧЕБНИЦИ И ОБРАЗОВАТЕЛНИ САЙТОВЕ ЗА ДЕЦА

ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА и ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 2 

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!