Какво да правим с децата през почивните дни? Онлайн събития и домашни игри за деца и родители на 17 – 20 април 2020 в София

Share

Много семейства останаха в града за дългия празничен великденски уикенд. За тях е нашият обзор на онлайн събитията за деца и родители през почивните дни от 17 до 20 април 2020 г. в София. Предлагаме ви и тематични публикации, от които можете да почерпите идеи за домашни игри и забавления.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители онлайн

Безплатно: Заедно в кризата – обща онлайн програма на музикалните институти в България (13 – 19 април) обединява Софийска филхармония, Софийска опера и балет, Опера Пловдив, Опера Стара Загора, Опера Варна, Опера Бургас, Филхармония Плевен, БНР и други водещи формации от страната, които отварят свободен достъп до свои спектакли за деца и възрастни в дните на Великденските празници.
Част от програмата е магичният концерт Огънят/Празникът – Галаконцерт за откриване на OPERA OPEN 2019, който Опера Пловдив ще излъчи в петък вечер и записът ще може да се гледа през цялото време на Великденските празници.

Безплатно: На 22 април е роден Валери Петров и в чест на годишнината Столична библиотека стартира инициативата Пет приказки на Валери Петров търсят своите илюстратори. Всеки ден до 22 април на страницата на Детски отдел се публикуват откъси от приказки с покана към малките художници да ги илюстрират.

Безплатно: На годишнината е посветена и инициативата на Студио „Театрална шапка“ „Летящи стихове“ в памет на Валери Петров. Тя приканва почитателите на поета да споделят любими негови стихове.

Безплатно: Онлайн предизвикателство за родители от УНИЦЕФ е инициатива, която цели да подпомогне родителите с идеи за споделено време с децата. Всеки ден от 28 март до 12 април в 11 ч. в страницата на УНИЦЕФ България ще бъде публикувано по едно предизвикателство, на което трябва да отговорите. По линка вижте подробности.

Безплатно: Образователни програми Национална галерия също стартираха серия предизвикателства за малки и големи художници. След Предизвикателство: Нарисувайте любимо място от София като Никола Петров, тази седмица идва и Предизвикателство: Нарисувайте цвете – символ на вашата фамилия. То е вдъхновено от Княгиня Мария-Луиза и Мърквичка.

Спектакли и забавления онлайн

Безплатно: На 19 април, неделя, 12 ч. гледайте Хензел и Гретел – Онлайн премиера на Столичен куклен театър по приказката на Братя Грим.

Безплатно: Пипи Дългото чорапче, Котаракът в чизми /THE PUSS IN BOOTS и Зайчето Питър са спектакли на Куклен Театър – Стара Загора, които можете да гледате чрез платформата urbo и ютюб канала на театъра.

Безплатно: Всяка събота и неделя в 11 ч. Държавен куклен театър Варна представя онлайн свои детски спектакли: Приказка за теб (куклени спектакли онлайн) Представленията на 18 и 19 април ще бъдат изненада. Много интересни идеи за работилнички и творчество ще намерите и в рубриката Детска театрална занималня

Българският детски игрален филм Случаят Кюри можете да гледате в Kinesky от 18 до 20 април срещу такса 4.95 лв.

Безплатно: Инициативата Часът на приказката, която Детски отдел на Столична библиотека провежда всяка събота, вече се премества онлайн и очаква участието на деца и родители.

Безплатно: Всеки ден Боби и кучето Чарли четат Приказки в пет следобед в страничката на читалище „Васил Левски“.

Образователни събития онлайн

Безплатно: Чешкият културен център в София обяви Детски комикс конкурс „Как Фердо Мравката се разправи с вируса”, в който могат да се включат деца от 6 до 12 г. Творбите се изпращат на имейл до 20 април, а за победителите са предвидени награди

Безплатно: Музейко Вкъщи: Пълзящи експонати След затварянето си за посетители детският научен център започна всеки ден от 15 ч. да излъчва ателиета, които запознават децата с най-новата му интерактивна изложба и с интересни научни факти. Видеата можете да гледате във фейсбук и канала на Музейко.

Безплатно: Всяка събота и неделя от 11 и 17:30 ч. TechnoMagicLand излъчва на живо във фейсбук научни демонстрации в поредицата TechnoMagicLand у дома. Те са полезни както за допълване на учебния материал, така и за разширяване познанията на децата.

Безплатно: Работилница на колела Lilly & Joe са подготвили онлайн работилничка Великденска кошничка – онлайн работилничка. Тя се предлага в urbo безплатно или срещу заплащане по желание на виртуален билет. Там ще намерите и други работилнички от същия организатор.

Безплатно: Предложението на Креативна рисувателна работилничка „Шишарка“ за тази събота, 18 април, е ВелИкденскИ ХартИенИ Яйца (онлайн работилничка), в която ще ви покажат как да си изработите красив декор от достъпни и подръчни материали.

Безплатно: Творческа работилничка „Хайде да си направим“ от The Little Gym също можете да видите в urbo безплатно или срещу заплащане на виртуален билет по желание.

Спорт и танци онлайн

Безплатно: Всеки ден през седмицата в 11 ч. The Little Gym Sofia провежда онлайн тренировки: The Little Gym at Home: онлайн тренировки за деца от 3 до 12 г. Освен общите, в събота привечер има по още една за различните възрастови групи.
The Little Gym at Home: онлайн тренировки за деца от 1 до 3 г.
The Little Gym at Home: онлайн тренировки за деца от 3 до 6 г.

В Онлайн уроци по танци с Dance Station – програма за седмица 13–18.4. ще намерите платени и безплатни класове в различни стилове за деца и възрастни.


Бебешки събития онлайн

Безплатно: Зоологическа градина – онлайн работилничка е предложение на Заедно с мама за най-малките. Видеото може да се гледа в платформата urbo безплатно или срещу заплащане на виртуален билет.

Игри и забавления за деца и родители у дома

Безплатно: Семейна тиймбилдинг игра „Мисия спаси яйцето” от Джагадамба със сигурност ще сплоти и развесели цялото семейство. По линка ще намерите описание на необходимите материали и подготовка, а играта е в реална обстановка вкъщи.

Вижте също:

ЗАБАВНИ ИГРИ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ У ДОМА

ЗАБАВНИ ИГРИ ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА ВКЪЩИ 2

ПОДВИЖНИ ИГРИ ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА У ДОМА

МУЗЕИ, СПЕКТАКЛИ И ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ ОНЛАЙН

БЕЗПЛАТНИ ЕЛЕКТРОННИ УЧЕБНИЦИ И ОБРАЗОВАТЕЛНИ САЙТОВЕ ЗА ДЕЦА

ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА и ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 2 

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!