Какво да правим с децата през почивните дни? Онлайн събития и домашни игри за деца и родители на 11 – 12 април 2020 в София

Share

Поредна седмица продължава карантината заради новия коронавирус и децата не посещават ясли, градини, училище. Всички редовни публични прояви бяха отменени, но някои организатори се мобилизираха и започнаха да предлагат събития онлайн. В делничните дни учениците с помощта на родителите са заети повече с дистанционно образование, а в събота и неделя всеки би искал да се позабавлява. Затова възстановяваме нашата уикенд рубрика, като обзорът вече е за онлайн събитията за деца и родители през почивните дни 11 и 12 април 2020 г. в София. Предлагаме ви и тематични публикации, от които можете да почерпите идеи за домашни игри и забавления.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители онлайн

Безплатно: Българското дружество за защита на птиците обяви конкурс за нов символ на кампанията „Ние броим птиците“ – Нарисувай ни врабче . Организаторите приканват деца и родители да сътворят заедно образ на врабче, като използват най-пестеливо четката или молива. За победителите ще има награда.

Безплатно: Онлайн предизвикателство за родители от УНИЦЕФ е инициатива, която цели да подпомогне родителите с идеи за споделено време с децата. Всеки ден от 28 март до 12 април в 11 ч. в страницата на УНИЦЕФ България ще бъде публикувано по едно предизвикателство, на което трябва да отговорите. По линка вижте подробности.

Безплатно: Образователни програми Национална галерия също се включват с Предизвикателство: Нарисувайте любимо място от София. Творчеството на „художника на София“ Никола Петров може би ще ви вдъхнови за тази сложна, но вълнуваща задача.

Безплатно: #JollyStory – инициатива за четене и споделяне на приказки на английски е проект на образователен център Jolly Kids, който окуражава любителите на приказки да четат на глас и споделят видео.

Безплатно: Art Academy / Всеки може да рисува организира онлайн уроци по рисуване за деца и възрастни. Темите за уикенда 11-12 април са Котки под дъжда. Детски акрил. Art Academy Online и Ракета. Детски акрил. Online .

Безплатно: Предложението на Креативна рисувателна работилничка „Шишарка“ за тази събота, 11 април, е ВеНец за ЦвеТниЦа (онлайн работилничка), в която ще ви покажат как да си изработите красив декор от достъпни и подръчни материали.

Спектакли и забавления онлайн

Безплатно: На 12 април, неделя, 12 ч. гледайте Вампирова булка – Онлайн премиера на Столичен куклен театър по приказката на Николай Райнов.

Безплатно: Всяка събота и неделя в 11 ч. Държавен куклен театър Варна представя онлайн свои детски спектакли: Приказка за теб (куклени спектакли онлайн) Представленията на 4 и 5 април ще бъдат изненада.

Безплатно: Инициативата Часът на приказката, която Детски отдел на Столична библиотека провежда всяка събота, вече се премества онлайн и на 11 април ще бъде първото издание.

Безплатно: Всяка неделя Шуменският театър излъчва по едно детско куклено представление. На 12 април това ще бъде Цветни вълшебства (куклен театър) .

Образователни събития онлайн

Безплатно: Чешкият културен център в София обяви Детски комикс конкурс „Как Фердо Мравката се разправи с вируса”, в който могат да се включат деца от 6 до 12 г. Творбите се изпращат на имейл до 20 април, а за победителите са предвидени награди

Безплатно: Музейко Вкъщи: Пълзящи експонати След затварянето си за посетители детският научен център започна всеки ден от 15 ч. да излъчва ателиета, които запознават децата с най-новата му интерактивна изложба и с интересни научни факти. Видеата можете да гледате във фейсбук и канала на Музейко.

Безплатно: Всяка събота и неделя от 11 и 17:30 ч. TechnoMagicLand излъчва на живо във фейсбук научни демонстрации. Те са полезни както за допълване на учебния материал, така и за разширяване на познанията на децата. А тази неделя, 12 април, ще има специална програма Международен ден на авиацията и космонавтиката в TechnoMagicLand.

Безплатно: Работилница на колела Lilly & Joe са подготвили онлайн работилнички Направи си совичка и Направи си настолна магнитна игра с рибки. Те се предлагат в urbo безплатно или срещу заплащане на виртуален билет по желание.

Безплатно: Творческа работилничка „Хайде да си направим“ от The Little Gym също можете да видите в urbo безплатно или срещу заплащане на виртуален билет по желание.

Безплатно: Детското сърце – конкурс за рисунки на издателство Жануа`98 продължава до събота, 11 април.

Спорт онлайн

Безплатно: Всеки ден през седмицата в 11 ч. The Little Gym Sofia провежда онлайн тренировки: The Little Gym at Home: онлайн тренировки за деца от 3 до 12 г. Освен общите, в събота привечер има по още една за различните възрастови групи.
The Little Gym at Home: онлайн тренировки за деца от 1 до 3 г.
The Little Gym at Home: онлайн тренировки за деца от 3 до 6 г.


Бебешки събития онлайн

Безплатно: Зоологическа градина – онлайн работилничка е предложение на Заедно с мама за най-малките. Видеото може да се гледа в платформата urbo безплатно или срещу заплащане на виртуален билет.

Онлайн Съботна Бебешка Музикална Работилничка във FOX Book Café ще се проведе на 11 април. Таксата е 15 лв. за дете и родител.

Игри и забавления за деца и родители у дома

ЗАБАВНИ ИГРИ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ У ДОМА

ЗАБАВНИ ИГРИ ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА ВКЪЩИ 2

ПОДВИЖНИ ИГРИ ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА У ДОМА

МУЗЕИ, СПЕКТАКЛИ И ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ ОНЛАЙН

БЕЗПЛАТНИ ЕЛЕКТРОННИ УЧЕБНИЦИ И ОБРАЗОВАТЕЛНИ САЙТОВЕ ЗА ДЕЦА

ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА и ЛОГИЧЕСКИ ЗАГАДКИ ЗА ДЕЦА 2 

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!