Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 22 – 23 февруари 2020 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 22 – 23 февруари 2020 г. в София.
По линковете в текста можете да видите пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители на открито и закрито

Изложба „Орхидеи“ в Ботаническа градина БАН е едно от най-популярните събития за любителите на цветята и екзотичните растения. Тя започва на 22 февруари и ще продължи до 1 март всеки ден от 10 до 17 часа, като в уикендите ще има и семейни беседи. Билетите за посетители са от 1 до 4 лв.

Безплатно: Национална Скаутска Организация на България организира празник за Отбелязване на Световния ден на скаутското движение, който ще се проведе на 22 февруари, събота, в Борисовата градина. Посетителите ще научат повече за това какво е да си скаут, ще участват в скаутски игри, ще усвоят някои полезни скаутски умения.

Безплатно: Академия за родители 2020 ще се проведе на 22 февруари, събота, в НДК и ще предложи на посетителите богата и разнообразна програма от лекции, ателиета, демонстрации, филми, разделени в три тематични модула: за бъдещи родители, за настоящи, кариера и родителство. Ще има и занимания специално за децата. Достъпът е безплатен с предварителна регистрация, но ако искате да имате запазено седящо място на всички лекции, трябва да заплатите такса 70 лв.
Част от събитието ще бъдат лекцията Готово ли е детето ми да тръгне на училище?, подготвена от Hestia, както и Най-страхотният ден – филм и лекция, разказващи за опита на едно американско училище, въвело „горски петъци“ в учебната програма.

Безплатно: По същото време и на същото място интересуващите се родители могат да посетят Slingo Fest 2020, за да се запознаят с новините в областта на бебеносенето, да изпробват продукти, получат съвети и участват в томбола за награди. Вход свободен.

Безплатно: На 23 февруари, неделя, всички са поканени на Откриване на Солни стаи в The Mall – вход свободен. Този ден услугите ще се ползват безплатно, но с предварително записване.

В неделя, 23 февруари, Пътуване във Всичколената – Tеатър на сетивата очаква деца и родители да се потопят в ново интерактивно преживяване с главен герой самите те.

Образователни събития

Безплатно: И този февруарски уикенд децата с интерес към технологиите са поканени в Има още време! Безплатни Демо Уроци в Logiscool – Програмиране за деца и юноши (1-5 клас) на 22 и 23 февруари и Има още време! Безплатни Демо Уроци в Logiscool – Програмиране за деца и юноши (4-8 клас) на 23 февруари.

Безплатно: Съботното креативно занимание за деца с Шишарка в Мега Мол на 22 февруари ще бъде Работилничка за хартиени скулптури.

Поредната от съботните Детски работилнички в Книжарница Корнел през февруари 2020 на 22 февруари ще бъде посветена на Годината на Плъха и всяко дете ще си направи красиви и забавни фигурки – Мишоци от Вълшебно тесто. Вход 8 лв., възраст 6+.

Безплатно: В неделя, 23 февруари, по обяд, малки и големи са поканени в Приказна неделя за деца с „Дарът на феите“. Ще бъде представена детската книга „Дарът на феите“ – приказки на Невена Неделчева, ще бъдат прочетени някои приказки от нея, а за децата ще има и работилничка с рисуване.

Тазседмичното Неделно ателие на Био игри в TechnoMagicLand на 23 февруари ще бъде посветено на най-малките и бързолетящи птички – Колибри. Вход 15 лв., за деца 6+.

Същия следобед на същото място ще има много интересна лекция на тема Метеорити, след която можете да участвате във викторина. Заниманието е включено в цената на билета за посещение на TechnoMagicLand.

Безплатни забавления и спектакли

По традиция в някои търговски центрове в столицата през почивните дни се играят куклени представления и се организират забавления за най-малките. Ето програмата за събота и неделя:

22 февруари, събота

11:00 ч.

Детски куклен театър в The Mall през февруари 2020: Палечка

Куклен театър в Bulgaria Mall през февруари 2020: Няма страшно, Кристофър

23 февруари, неделя

11:00 ч.

Куклен театър в Bulgaria Mall през февруари 2020: Стават чудеса

Куклен театър в Мега Мол през февруари 2020: Храбрият шивач

Куклен театър в Книжен център „Гринуич“ февруари 2020: Магическо училище (седящо място 5 лв.)

16:30 ч.

Училище за магьосници с д-р Джакел – интерактивен спектакъл в Мега Мол

Безплатни спортни събития

В събота, 22 февруари, ще се проведе Зумба клас с Ива Табакова в Декатлон Витоша, подходящ за деца от 6 г. и възрастни.

Същия ден, като и в неделя, Декатлон организира и Открит урок по кънки на лед в Зимния Дворец на спорта, в който са поканени деца от 7-годишна възраст. И двете събития са с предварителна регистрация онлайн.

На 22 февруари както обикновено в Южния парк ще има Съботно бягане за деца 2kmrun Kids с начало в 11 ч. Подходящо за малчугани от 4 г.

В неделя, 23 февруари, в зала Граунд – Боксов комплекс ЦСКА, очакват деца от 5 до 8 г. за Открита Тренировка По Мини Волейбол.

Малко по-късно същия ден в Мега Мол пък ще има Демонстрация – искам да играя волейбол, в която умения и съвети ще споделят треньори на Волейболна академия „Стойчев – Казийски“.

Това не е пълният списък със събития за деца в София през уикенда. Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ще откриете чудесни събития като:

Джаз импровизации с цветове и ноти. Детско матине в „Синтезис“

Научи и направи собствената си китара – ателие за деца в Институт Сервантес

Последното желание (мюзикъл)

Приказка за валдхорна – детски концерт на Фортисимо Фамилия в зала „България“

и още много други. През уикенда ще има и голям избор работилници за мартенички.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам
Автор: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!