Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 8 – 9 февруари 2020 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 8 – 9 февруари 2020 г. в София.
По линковете в текста можете да видите пълната информация за събитията.

Безплатни събития за деца и родители на открито

Безплатно: Голям Зимен семеен празник на Витоша 2020 очаква малки и големи в местността Офелиите над Златните мостове на 9 февруари, неделя, с най-рзнообразни снежни забавления, състезания, конкурси за всички възрасти.

В София работят няколко ледени пързалки, които са чудесно място за прекарване на повече време на въздух. Тук ще намерите информация за всички пързалки за зимни кънки в столицата: http://popotam.bg/archives/15397

Тази зима снегът не иска да се задържи в града, но на неголямо разстояние от столицата има места, подходящи за пързаляне с шейна: Къде да се пързаляме с шейна в София и околностите. А до 5 февруари автобуси 63 и 66, които осигуряват достъп до Витоша, ще се движат с празнично разписание. Това означава всеки ден, с интервал между рейсовете около час, като се започне от около 8 ч. сутринта до 16 следобед.

Образователни събития

Безплатно: Дни на Леда Милева и паметна вечер в Столична библиотека ще се проведат от 5 до 8 февруари с изложби и ателиета за деца и възрастни, посветени на 100-годишнината от рождението на голямата българска детска писателка. Някои от събитията изискват предварително записване.

Безплатно: Уикенд работилничките на 8 и 9 февруари в ИКЕА ще бъдат посветени на предстоящия празник на любовта: Детска работилница за Св. Валентин в ИКЕА. Вход свободен.

Безплатно: И този февруарски уикенд децата с интерес към технологиите са поканени в Безплатни Демо Уроци в Logiscool – Програмиране за деца и юноши (1-5 клас), Безплатни Демо Уроци в Logiscool – Програмиране за деца и юноши (1-3 клас)

Безплатно: В неделя, 9 февруари, в Мега Мол са поредните занимания от проекта Как смятат супергероите – работилници по ментална аритметика .

В поредната от Детските работилнички в Книжарница Корнел през февруари 2020 в събота, 8 февруари, малките артисти ще сътворят Кутийки с послание за Св. Валентин. Вход 8 лв., възраст 6+.

Тазседмичното Неделно ателие на Био игри в TechnoMagicLand на 9 февруари ще бъде на тема Папагали. Вход 15 лв., за деца 6+.

В Арт студио и галерия Abstractive всеки уикенд през февруари предстоят семейни творчески ателиета, а в събота можете да се включите в Ателие за рисуване за родител и дете: Цар Лъв. Не е задължително да имате предишен опит в рисуването, професионален художник непрекъснато ще ви напътства. Всеки разполага със собствено платно. Участието е с предварително записване онлайн, а цената е 50 лв. за родител и дете, с отстъпки за второ дете.

Изработване на кукерски маски (арт работилница) е предложение на Детския център Бълбук в Банкя за съботния ден. С предварително записване. Вход 15 лв.

Безплатни забавления и спектакли

По традиция в някои търговски центрове в столицата през почивните дни се играят куклени представления и се организират забавления за най-малките. Ето програмата за събота и неделя:

8 февруари, събота

11:00 ч.

Детски куклен театър в The Mall през февруари 2020: Косе Босе

Куклен театър в Bulgaria Mall през февруари 2020: Хитрата Лисанка – премиера

9 февруари, неделя

11:00 ч.

Куклен театър в Мега Мол през февруари 2020: Тримата приятели и червената ябълка

Куклен театър в Книжен център „Гринуич“ февруари 2020: Малкият принц (седящо място платено – 5 лв.)

Куклен театър в Bulgaria Mall през февруари 2020: Рибарят и златната рибка

Стихийни приключения през Февруари в Сердика Център: Огън и лед 2

Безплатни спортни събития

На 1 февруари както обикновено в Южния парк ще се проведе Съботно бягане за деца 2kmrun Kids с начало в 11 ч. Подходящо за малчугани от 4 г.

Това не е пълният списък със събития за деца в София през уикенда. Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

В събота, 8 февруари, гледайте в Театър „Ателие 313“ моноспектакъла на Коле Китанов Сапунена фантазия (интерактивно представление), в неделя Младежки театър ще покаже Гъбарко, а Столичен куклен театър – Принцесите и змеят.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам
На снимката: Забавление в Националния политехнически музей. Автор: ПоПоТамКоментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!