Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 11 – 12 януари 2020 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 11 – 12 януари 2020 г. в София.
По линковете в текста можете да видите пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители на открито

В София работят няколко ледени пързалки, които са чудесно място за прекарване на повече време на въздух. Тук ще намерите информация за всички пързалки за зимни кънки в столицата: http://popotam.bg/archives/15397

Образователни събития

Безплатно: На 11 януари в Детския център на Столична библиотека, както всяка събота, ще има Арт ателие с художника Христо Кърджилов и Часът на приказката за най-малките.

Безплатно: И двата дни на уикенда, 11 и 12 януари, ще се проведат Безплатни Демо Уроци в Logiscool – Програмиране за деца и юноши. По линка вижте графика и условията за участие.

Безплатно: Безплатен Демо Урок в БРЕЙНОБРЕЙН Люлин е предложение към малките ученици, които са любопитни да разберат що е то метална аритметика, за събота, 11 януари.

Безплатно: Академията по Програмиране и роботика за ученици Слънчице също очаква децата в Безплатни демо уроци по роботика и програмиране за ученици 1-5 клас.

Безплатно: В навечерието на Кукеровден всички желаещи деца могат да се включат в Работилница за кукерски маски в Мега Мол.

Безплатно: Същия следобед на същото място MindHub Люлин кани децата между 6 и 11 години на Зимна забава с Dash & Dot.

Първата Детска работилничка в Книжарница Корнел през януари 2020 ще бъде на тема Зимно врабче. Малките творци ще си изработят птиче от стиропор, облечено с филцови дрешки. Вход 8 лв., възраст 6+.

Тазседмичното Неделно ателие на Био игри в TechnoMagicLand на 12 януари ще бъде на тема Животът в глутницата вълци. Вход 15 лв., за деца 6+

Творилницата Бриги кани семейства с деца в Ателие за Снежковци, които участниците ще изработят от вълна. Вход 15 лв., възраст 6+.

И двете събития са с предварително запазване на място.

Безплатни забавления и спектакли

По традиция в някои от големите търговски центрове в столицата през почивните дни се играят куклени представления и се организират забавления за най-малките. Ето програмата за събота и неделя:

11 януари, събота

11:00 ч.

Детски куклен театър в The Mall през януари: Заекът Роджър и широкият свят

Куклен театър в Bulgaria Mall през януари 2020: Котаракът в чизми

13:00 ч.

Да посрещнем 2020 с български танци и обичаи в Мега Мол.

12 декември, неделя

11:00 ч.

Куклен театър в Bulgaria Mall през януари 2020: Лешоядът, който си търси жена

Куклен театър в Мега Мол през януари: Клоунът и неговите деца

Куклен театър в Книжен център „Гринуич“: Аладин и вълшебната лампа

Безплатни спортни събития

На 11 януари както обикновено в Южния парк ще се проведе Съботно бягане за деца 2kmrun Kids с начало в 11 ч. Подходящо за малчугани от 4 г.

Това не е пълният списък със събития за деца в София през уикенда. Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!