Къде да заведем децата през почивните дни? Събития за деца и родители 2 – 3 ноември 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат първия ноемврийски уикенд в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 2 – 3 ноември 2019 г. в София.
По линковете в текста можете да видите пълната информация за събитията.

Безплатни развлекателни събития за деца и родители

В събота, 2 ноември, в София ще се проведе Нощ на игрите. Събитието, организирано от Гьоте институт, представя новите технологии и аспекти в създаването на електронни игри и събира публика от различни възрасти. В детската програма са включени демо уроци по програмиране и графичен дизайн, настолни математически игри и ателиета за творческо мислене. График и описание на заниманията можете да видите тук: Sofia Game Night 2019.

Безплатни образователни събития

И в двата дни на уикенда ИКЕА кани децата да се включат в еко работилница, в която ще използват елементи от нова колекция на магазина: Ела с MALA да се забавляваме, без природата да ощетяваме. Работилничката е с вход свободен, без предварително записване.

В събота от 11 ч. в Столична библиотека за децата ще има ателие по рисуване, а за най-малките по същото време е традиционният Час на приказката. Повече за програмите и условията за участие вижте тук: Седмичен културен афиш на Детския център в Столична библиотека 30.10 – 02.11.2019 г.

Съботното ателие с Креативна рисувателна работилничка „ШиШарка“ в Мега Мол тази седмица ще предложи на децата да си сътворят интересна Двуизмерна Картина.

Вижте също специалния ни обзор на партита и занимания за деца и семейство в София от 25 октомври до 2 ноември по повод празника Halloween

Безплатни забавления и спектакли

По традиция в някои от големите търговски центрове в столицата през почивните дни се играят куклени представления и се организират забавления за най-малките. Ето програмата за събота и неделя:

2 ноември, събота

11:00 ч.

Косе Босе (детски спектакъл) в читалище „Добри Чинтулов“

Детски куклен театър в The Mall през ноември: Зли вълшебства с весел край

Куклен театър в Bulgaria Mall през ноември: Дора обикаля света

3 ноември, неделя

11:00 ч.

Куклен театър в Bulgaria Mall през ноември: Слънчев лъч

Неделна чуднотека през ноември в Сердика Център: Трите прасенца

Ноемврийски неделен куклен театър в Мега Мол: Макс катеричката

Това не е пълният списък със събития за деца в София през уикенда. Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Театър „Ателие 313“ през уикенда ще домакинства две детски премиери на Кукления театър при НАТФИЗ: Ламята от улица Войтешка (куклен театър) – премиера в събота и Меко казано (куклен театър) – премиера в неделя.

За бъдещите изобретатели в Техномаджикленд в събота и неделя ще има Курс „Въведение в инженерството за деца“.

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!