Национален научно-образователен фестивал – мостът между наука, образование и бизнес

Share

Наука, образование и бизнес на едно място… Екипът на апетит за образование чрез практика цели да събере и трите направления на едно място, тъй като всеки един компонент е взаимосвързан с останалите.

На 24-26 Януари фестивалът “Намереното поколение” събира в Национален дворец на културата учители и препродаватели от цяла България, които ще демонстрират на практика най-добрите си методи и подходи на преподаване, как палят интереса на младите към науката и най-важното как подготвят своите ученици за живота, който ги очаква след училище. За тези активни учители и училища има и лекционна част, насочена към повишаване на тяхната квалификация, даваща им възможност да се запознаят и учат от хората, които са донесли най-много олимпийски награди на България в природните науки, с хора от бизнеса, които ще разкажат какви качества и компетенции са необходими за индустрията и бизнеса в 21 в. и вдъхновители и предприемачи със собствени образователни институции, чиито резултати и авторитет отдавна за задминати от успехите на техните ученици.

Вторият компонент е присъствието на технологични компании, които чрез практически работилници и демонстрации показват свои разработки и нововъведения, които повишават неимоверно тяхната продуктивност и кои са хората и инженерите, които стоят зад тези технологични продукти, роботи и софтуери.

На трето място на фестивала може да станете свидетели на различни разработки на институти на БАН, в какви международни проекти участват те и как науката може да помогне на обществото да се справи с най-наболелите проблеми, пред които сме изправени днес.

Чрез “Намереното поколение” Апетит за образование чрез практика продължава да насърчава диалога между тези три направления- наука-образование-бизнес, защото симбиозата и тяхната свързаност са ключа към постигането на значими промени в социален и икономически план, а и възможност за страната ни да се превърне в международен център за иновации, който предоставя нови хоризонти и перспективи пред младите и настоящи професионалисти.

За да се включите в изложението, може да откриете повече информация тук. (https://www.facebook.com/events/346827766006486/) или на официалната страница на „Апетит за образование чрез практика“  (www.facebook.com/apebulgaria/)

За връзка с организаторите, свържете се с тях на: apebulgaria@outlook.com

Текст и илюстрации: Апетит за образование чрез практика

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!