Къде да заведем децата през почивните дни? Събития за деца и родители 5 – 6 октомври 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат първия октомврийски уикенд в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 5 – 6 октомври 2019 г. в София.
По линковете в текста можете да видите пълната информация за събитията.

Безплатни събития за деца и родители на открито

Астрономическата обсерватория на СУ „Св. Климент Охридски“ традиционно ще се включи в Световен ден на астрономията на 5 октомври, събота, с разнообразна програма за малки и големи

Атлетическа лига Go!kids! организира състезания по бягане за деца в подкрепа на кампанията „Надежда за египетския лешояд“. Събитието ще се проведе на 5 октомври, събота, на Националния стадион „Васил Левски“.

Доброволците от „Бъди общественополезен“ и предстоящите почивни дни ще се трудят за облагородяването на детска площадка в района, където живеят, като се обръщат към всички съкварталци с призив да се присъединят и да направят района си по-красив: Бъди общественополезен на 5 и 6 октомври в кв. Изток. За родителите ще има работа, а за децата игри.

Безплатни образователни събития за деца и родители

И в двата дни на уикенда, 5 и 6 октомври, децата от 6 до 12 г. са поканени Лаборатория Baylab в TechnoMagicLand, където ще се включат в забавни експерименти по биология и химия. Участието е с предварително записване.

В Столична библиотека се откри Изложба илюстрации на Румен и Росица Скорчеви. Творбите на двамата художници баща и дъщеря са познати и любими на поколения български деца. Изложбата може да бъде разгледана всеки делничен ден от 9:00 ч. до 17:00 ч. до 28.10.2019 г.

Както всяка събота, и на 5 октомври ще има
Съботни занимания по технологии в Американския център на Столична библиотека,
Разговорен английски за деца в Американския център на Столична библиотека (6-12 г.) и
Детски филми на английски език в Американския център на Столична библиотека.

По същото време Музейко и Работилничка за чудеса ще ви очакват в Нощ на прилепите за специални деца и младежи. За да участвате, трябва да се запишете предварително.

На 5 и 6 октомври малките умници от 5 до 12 г. могат да се включат в Пробни занятия за есенните групи в SmartyKids Sofia Oborishte

А в неделя, 6 октомври, децата, които се запишат предварително, ще участват в организираната от IT Step и Meet and Code Работилница за деца: Направи си робо-хранилка за кучета

Био игри също ще проведат безплатно събитие в неделя, 6 октомври, в Technomagicland, за да запознаят деца и родители с новия си проект по природни науки: Курс на Био игри и отворени врати: Непознати котки.

Безплатни забавления и спектакли

От 28 септември до 13 октомври Маша и Мечока ще бъдат на гости в The Mall всеки ден от 12 до 19 ч., а в събота и неделя от 11 ч. В програмата са включени срещи с героите, игри, работилнички и други забавления за деца от 4 до 9 г.

По традиция в някои от големите търговски центрове в столицата през почивните дни се играят куклени представления и се организират забавления за най-малките. Ето програмата за събота и неделя:

5 октомври, събота

11:00 ч.

Детски куклен театър в The Mall през октомври: Мечо Пух

Куклен театър в Bulgaria Mall през октомври: Палечка

6 октомври, неделя

11:00 ч.

Куклен театър в Bulgaria Mall през октомври: Рибарят и златната рибка

Неделна чуднотека през октомври в Сердика Център: Разходка в бъдещето

Октомврийски неделен куклен театър в Мега Мол: Джак и бобеното стъбло

Безплатни спортни събития

Ежеседмичното Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) вече се върна в Южния парк и очаква своите участници от 4-г. възраст, както и насърчаващите ги и подкрепящи родители.

Това не е пълният списък със събития за деца в София през уикенда. Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

В събота, 5 септември, ще има интересна Детска работилнички в Книжарница Корнел: Есенен отпечатък, а „Детски ръчички“ отново събират деца и родители в Творци на Живота с тема Моето Пъстроцветно Лято, .

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТамКоментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!