Къде да заведем децата през почивните дни? Събития за деца и родители 28 – 29 септември 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат първия есенен уикенд в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 28 – 29 септември 2019 г. в София.
По линковете в текста можете да видите пълната информация за събитията.

Безплатни събития за деца и родители на открито

В събота привечер в Борисовата градина гледайте Вълшебната гора (концерт-спектакъл), в който публиката ще чуе приказна история и ще звучи красива класическа музика.

Детски литературен маршрут със Зорница Христова ще има и тази събота, а кои места ще посетят участниците, вижте по линка.

И в двата дни на уикенда доброволците от Бъди общественополезен отново ще се трудят за облагородяването на детска площадка в района, където живеят и се обръщат към всички да се присъединят: Бъди общественополезен на 28 и 29 септември в кв. Изток. За родителите ще има работа, а за децата игри.

В неделя, 29 септември, ще бъде голямото приемане на капачки от Благотворителна Кампания: Капачки за бъдеще vol. 5. Пунктът и празничното събитие ще се състоят на пл. „Княз Александър І“.

По случай Световния ден на туризма столичният зоопарк обявява Вход свободен в Зоологическа градина София на 28 и 29 септември 2019.

Безплатни образователни събития за деца и родители

Уикендът ще започне още в петък вечер с Европейска нощ на учените 2018 в София. Основната локация е Античен комплекс „Сердика“, където учени от различни институции ще демонстрират експерименти и технологии, интересни за широката публика. Освен това, на много още места ще има специални събития, за които можете да прочетете по линка, където накратко сме обобщили и програмата за деца.

В съботния ден на 28 септември децата, които се интересуват от програмиране и техните родители са поканени на Откриване на Mindhub зала – София Център и Откриване на Mindhub център – Студентски град / Дианабад.

По същото време ще се проведат и Пробни занятия за есенните групи в SmartyKids Sofia Oborishte

Отново в събота децата, които се запишат предварително, ще участват в Открит урок за деца: Нарисувай своя герой за игра с Illustrator.

Още едно предложение за бъдещите специалисти по информационни технологии за 28 септември: Безплатни Демо Уроци в Logiscool – Програмиране за деца и юноши.

Безплатни за децата са и прожекциите Френско кино за деца в зала Славейков. Тази събота гледайте филма Les triplettes de Belleville

Академията по Програмиране и роботика за ученици Слънчице стартира записванията за учебната година и в тази връзка организира безплатни демонстрационни уроци всяка събота до края на септември в клоновете Център и Стрелбище. По линковете вижте как да се регистрирате за участие.

И още четири безплатни образователни предложения за неделя:
Безплатен демоурок по Уеб дизайн
Открит урок за деца: Създай игра с Kodu
Безплатен демоурок „Кино и режисура за деца“
Безплатно събитие “Анимация за всяко дете“

Ден на отворените врати в читалище „Братя Миладинови -1917“ също ще се проведе на 29 септември, неделя. Поканени са всички деца и родители, за да се запознаят с образователните програми в читалището.

В неделя, 29 септември, Био игри ще представят новата си програма в Orehhero: Научно-образователни курсове по природни науки на Био игри – отворени врати

Безплатни забавления и спектакли

От 28 септември до 13 октомври Маша и Мечока ще бъдат на гости в The Mall всеки ден от 12 до 19 ч., а в събота и неделя от 11 ч. В програмата са включени срещи с героите, игри, работилнички и други забавления за деца от 4 до 9 г.

По традиция в някои от големите търговски центрове в столицата през почивните дни се играят куклени представления и се организират забавления за най-малките. Ето програмата за събота и неделя:

28 септември, събота

11:00 ч.

Детски куклен театър в The Mall: Спящата красавица

Куклен театър в Bulgaria Mall: Малкият принц

29 септември, неделя

11:00 ч.

Куклен театър в Bulgaria Mall: Жабокът и чужденецът

Неделно междучасие през септември в Сердика Център: Час по физика с ДНК – Детски Научен Клас

Септемврийски неделен куклен театър в Мега Мол: Малкият принц

Безплатни спортни събития

Ежеседмичното Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) вече се върна в Южния парк и очаква своите участници от 4-г. възраст, както и насърчаващите ги и подкрепящи родители.

Това не е пълният списък със събития за деца в София през уикенда. Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

В събота, 28 септември, ще има интересна Детска работилнички в Книжарница Корнел: Несесер с цип, „Детски ръчички“ отново събират деца и родители в Творци на Живота с тема Моето Вълшебно Лято, .

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!