Къде да заведем децата през почивните дни? Събития за деца и родители 21 – 23 септември 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат поредния тридневен уикенд в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 21 – 23 септември 2019 г. в София.
По линковете в текста можете да видите пълната информация за събитията.

Безплатни събития за деца и родители на открито

Първият Античен фестивал „Сердика е моят Рим“ ще се проведе в центъра на столицата в двата дни на уикенда, за да покаже чрез възстановки, демонстрации, работилници и други прояви как са живели древните жители на София.

На 22 септември празнуваме Деня на Независимостта. Тук можете да видите програмата за Официално честване на 111 години от обявяването на Независимостта на България.

По същото време софийският зоопарк кани деца и родители да се включат в Световен Ден на Носорога 2019 – празник в Зоологическата градина

Безплатни образователни събития за деца и родители

За поредна година 35 от най-представителните сгради с културна стойност ще отворят врати за граждани по време на Европейски дни на наследството 2019. И в двата дни на уикенда всички желаещи ще могат да се включат в турове, за да разгледат забележителностите и да усетят тяхната атмосфера. По линка вижте списък на участващите сгради.

В съботния ден на 21 септември Компютърна академия IT Step ще проведе Открит урок за деца: Какво е брандинг?. За да се включите, трябва да се запишете предварително.

Същия ден преди обяд в Американския център на Столична библиотека ще се прожектират филми за деца на английски език: Детски филми на английски език в Американския център на Столична библиотека.

Безплатни за децата са и прожекциите Френско кино за деца в зала Славейков. Тази събота гледайте филма L’illusionniste

Академията по Програмиране и роботика за ученици Слънчице стартира записванията за учебната година и в тази връзка организира безплатни демонстрационни уроци всяка събота до края на септември в клоновете Център и Стрелбище. По линковете вижте как да се регистрирате за участие.

Детска работилница в ИКЕА – Грижа за природата с Музейко ще се проведе в събота и неделя от 11 до 15 ч., за да запознае децата с лесни и полезни начини за рециклиране и опазване на природата.

Темата на поредната Съботна креативна работилничка в Мега Мол през септември ще бъде Папка с геометрична декорация

Безплатни забавления и спектакли

По пътя на съкровищата е игра на Park Center, в която децата ще търсят различни скрити предмети и ще получават награди. Събитието ще приема участници и в двата дни на уикенда.

По традиция в някои от големите търговски центрове в столицата през почивните дни се играят куклени представления и се организират забавления за най-малките. Ето програмата за събота и неделя:

21 септември, събота

11:00 ч.

Детски куклен театър в The Mall: Жабчетата, които си търсеха опашчиците

Куклен театър в Bulgaria Mall: Звездите на цирка

22 септември, неделя

11:00 ч.

Куклен театър в Bulgaria Mall: Слънчева приказка

Неделно междучасие през септември в Сердика Център: Парти – час по география

Септемврийски неделен куклен театър в Мега Мол: Храбрият шивач

Безплатни спортни събития

Ежеседмичното Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) вече се върна в Южния парк и очаква своите участници от 4-г. възраст, както и насърчаващите ги и подкрепящи родители.

Това не е пълният списък със събития за деца в София през уикенда. Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТамКоментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!