Къде да заведем децата през почивните дни? Събития за деца и родители 10 – 11 август 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат предстоящия летен уикенд в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 10 – 11 август 2019 г. в София.
По линковете в текста можете да видите пълната информация за събитията.

Безплатни събития за деца и родители на открито

Продължават събитията от инициативата на Столична библиотека Лятна читалня „Зелени библиотеки“. Те ще се провеждат в столични паркове всяка събота до края на месеца и ще предоставят на посетителите мобилна библиотека с нови книги,  безплатни читателски карти, като всеки път ще гостуват известни автори и артисти, а за децата ще има ателиета с книжки за оцветяване. На 10 август всички малки и големи любители на книгите са поканени в Лятна читалня „Зелени библиотеки“ 2019 в Парк „Заимов“

В съботния следобед на 10 август Маймунарника организира Паркова лежерна (brzi.smelly) забава, в която кани всички малки и големи, може и с техните домашни любимци, да се порадват на хубава музика в прохладно сенчесто място от ранния следобед до късната вечер. Входът е свободен.

Продължава и лятната културна програма на Столична община, която ще предложи на малки и големи концерти и спектакли на открито в някои от столичните паркове.

В събота, 10 август, тя включва:

от 11 ч.

Весели небивалици с Театър „Пан” в Градина „Св. Седмочисленици“

Детски спектакъл на „Арт Театър” Лятна сцена при НДК

В неделя, 11 август:

от 11 ч.

Гости от приказките в София – забавен спектакъл за малки и големи от театър „Мариета и Марионета“ на Лятна сцена НДК (Кино Кабана)

от 18 ч.

Всички деца и родители са поканени на спектакъла на Тодор Трайчев Детски свят – мултимедийно шоу в Южния парк. Организаторите обещават завладяващо представяне, много музика и възможност за атрактивни снимки.

Вижте и Пълната Лятна културна програма, която ще продължи до края на август 2019.

Образователни събития за деца

Безплатно: Открит урок: Създай първата си игра със Scratch – Cookie Clicker е предложение към децата на възраст от 9 до 12 г., с което Компютърна академия IT Step ще ги въведе в увлекателния свят на програмирането и конкректно създаването на компютърни игри. Заниманието е в събота, 10 август, а на следващия ден ще има още един открит урок: Създай колаж на тема „Лято“ с Photoshop. И за двете събития се изисква предварителна регистрация онлайн.

Безплатно: И в двата дни на уикенда Музейко отново гостува в ИКЕА със забавни креативни строителни игри, подходящи за деца и възрастни. Можете да се присъедините без предварително записване.

Безплатно: Заниманията по Роботика за деца в Мега Мол през август се провеждат всяка събота привечер. На 10 август темата е „Роботи футболисти“. Участието е с предварително записване в седмицата на посещението. За деца от 8 г.

От 1 август до края на месеца в София Ринг Мол ще продължи Интерактивно изложение: Динозаври в мола, което ще представи 18 експоната в автентичен размер, а публиката ще може да научи много интересни факти за праисторическите животни. Специални гидове ще помогнат на посетителите да изживеят усещането за истинско приключение. Билетите са по 10 лв.

Всеки месец през 2019 Музейко посвещава на определена наука. През август в детския център ще се настани науката ботаника. Темите през уикенда:
На На 10 август в Музейко: Отворена керамична работилница – Направи си амулет!
На 11 август в Музейко: Научна работилница Меко като памук

Продължава гостуването в София на интерактивната изложба Изживей Науката: Стани Айнщайн за един ден! В пространството на The Mall са разположени 25 макета, които позволяват на посетителите да изживеят емоциите от експерименти с интересни природни явления и научни факти. Билетите са от 8 до 12 лв., като деца до 2 г. влизат безплатно.

Ако решите да посетите Зоологическата градина в събота, 20 юли, вижте какъв е графикът на Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка. А темата на презентацията същия ден е Знаете ли, че… Посетителите ще научат много любопитни факти за животните.

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда в търговските центрове в столицата:

10 август (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Слънчева приказка

11 август (неделя)

11:00

Неделен куклен театър в Мега Мол през август: Пеперудена история

Неделна чуднотека през август в Сердика Център: Диско парти

Това не е пълният списък със събития за деца в София през уикенда. Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!