Къде да заведем децата през почивните дни? Събития за деца и родители 3 – 4 август 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат първия августовски уикенд в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 3 – 4 август 2019 г. в София.
По линковете в текста можете да видите повече информация за събитията.

Безплатни събития за деца и родители на открито

До понеделник, 5 август в Градската градина (пред Народния театър „Иван Вазов“) ще гостува изложба, представяща приключенския свят на нибелунгите, претворен в илюстрация и комикс от художника Петър Станимиров. Роботът Чапек Първи и синьорина Мортина също са герои в Изложба „Илюстрацията и комиксът в съвременната детска книга“

От тази събота започват събитията от инициативата на Столична библиотека Лятна читалня „Зелени библиотеки“. Те ще се провеждат в столични паркове всяка събота до края на месеца и ще предоставят на посетителите мобилна библиотека с нови книги,  безплатни читателски карти, като всеки път ще гостуват известни автори и артисти, а за децата ще има ателиета с книжки за оцветяване. Първите зелени библиотеки ще бъдат в Градската градина и Южния парк на 3 август от 10 до 16 ч.

Продължава и лятната културна програма на Столична община, която ще предложи на малки и големи концерти и спектакли на открито в някои от столичните паркове.

В събота, 3 август, тя включва:

от 11 ч.

Весели небивалици с Театър „Пан” на Лятна сцена при НДК

Детски спектакъл на Театър „Мариета и Марионета“ в Южен парк

от 18 ч.

Детски спектакъл на Театър „Мариета и Марионета“ в Градина „Св. Седмочисленици“

В неделя, 4 август:

от 18 ч.

Всички деца и родители са поканени на спектакъла на Тодор Трайчев Детски свят – мултимедийно шоу в Южния парк. Организаторите обещават завладяващо представяне, много музика и възможност за атрактивни снимки.

от 19 ч.

Последното за сезона представление на Жар театър – Тайната на белия лотос ще се играе на пл. „Света Неделя“. Със средствата на мим и огнения театър спектакълът разказва увлекателна поетична история. След представлението (30 мин.) ще има анимация и снимки с публиката.

Вижте и Пълната Лятна културна програма, която ще продължи до края на август 2019.

Образователни събития за деца

Безплатно: Открит урок: Създай първата си игра с Kodu е предложение към децата на възраст от 8 до 12 г., с което Компютърна академия IT Step ще ги въведе в увлекателния свят на програмирането.

От 1 август до края на месеца в София Ринг Мол ще продължи Интерактивно изложение: Динозаври в мола, което ще представи 18 експоната в автентичен размер, а публиката ще може да научи много интересни факти за праисторическите животни. Специални гидове ще помогнат на посетителите да изживеят усещането за истинско приключение. Билетите са по 10 лв.

Всеки месец през 2019 Музейко посвещава на определена наука. През август в детския център ще се настани науката ботаника. Темите през уикенда:
На 3 август в Музейко: Отворена лаборатория – Експерименти с растения
На 4 август в Музейко: Научна работилница – Меко като памук

Продължава гостуването в София на интерактивната изложба Изживей Науката: Стани Айнщайн за един ден! В пространството на The Mall са разположени 25 макета, които позволяват на посетителите да изживеят емоциите от експерименти с интересни природни явления и научни факти. Билетите са от 8 до 12 лв., като деца до 2 г. влизат безплатно.

Ако решите да посетите Зоологическата градина в събота, 20 юли, вижте какъв е графикът на Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка. А темата на презентацията същия ден е А знаете ли, че… Посетителите ще научат много любопитни факти за животнити.

Безплатно: В събота Смарти Кидс Надежда кани деца от 7 г. и техните родители на Безплатен урок по ментална аритметика, който да ги убеди в ползите от преподаваните умения и удовлетворението, което те носят на децата.

Безплатно: Всяка събота през август ще има работилнички по Роботика за деца в Мега Мол, подходящи за възраст от 7 г. нагоре. Участието е безплатно, но с предварително записване.

Безплатно: Тази седмица Читателски клуб „Най-Малките Лисичета“ във FOX Book Café (0–3 г.) – Неделя ще бъде с безплатен вход и ще се проведе на открито, в Кино Кабана (Лятна сцена НДК). Необходимо е предварително записване.

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда в търговските центрове в столицата:

3 август (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Музикална магия

4 август (неделя)

11:00

Неделен куклен театър в Мега Мол през август: Трите прасенца

Неделна чуднотека през август в Сердика Център: Косе Босе

Вижте и програмата на Детска киноседмица 2 – 8 август 2019 в София!

Още прекрасни предложения ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!