Къде да заведем децата през почивните дни? Събития за деца и родители 27 – 28 юли 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 27 – 28 юли 2019 г. в София.

Безплатни събития за деца и родители на открито

Витоша летен фест 2019 на 27 юли, събота, е състезание по бягане и колоездене за големи, но организаторите от Sofia 2018 – Европейска столица на спорта обещават много забавления за всички, включително алпийски тролей над реката и сет за катерене за децата

От 23 юли до 5 август в Градската градина ще гостува изложба, представяща приключенския свят на нибелунгите, претворен в илюстрация и комикс от художника Петър Станимиров. Роботът Чапек и госпожица: Изложба „Илюстрацията и комиксът в съвременната детска книга“

Светофар в Парка е събитие за деца, родители и педагози на 27 юли в Градската градина пред Народния театър, организирано от Фондация „Деца на България“. организаторите ще ви покажат как чрез прилагане на лесни техники и задаване на правилните въпроси да помагате на децата да откриват и разбират причината и следствието от тяхното поведение, отношение, общуване, начин на мислене.

Продължава и лятната културна програма на Столична община, която ще предложи на малки и големи концерти и спектакли на открито в някои от столичните паркове.

За петък и събота вечер, 26 и 27 юли, са насрочени поредните Концерти на Софийски духов оркестър в Борисовата градина. 

А в неделя привечер всички деца са поканени да се забавляват с Карнавал-експрес’2019 – карнавална лаборатория #5.

Вижте и Пълната Лятна културна програма, която ще продължи до края на август 2019.

Тази неделя, 28 юли, е поредното лятно издание на Фермерски пазар Оборище – сезон Лято, организиран всеки месец от Общинско дружество „Пазари Юг“ и Хранкооп София в центъра на столицата. Организаторите обещават, освен вкусна сезонна продукция, също арт зона, традиции и занаяти, работилнички за малки и големи.

Образователни събития за деца

През уикенда в Музейко:
На 27 юли в Музейко: Спусни се до ядрото на Земята
На 28 юли в Музейко: Ден на бащата!

От 13 юли започва гостуването в София на интерактивната изложба Изживей Науката: Стани Айнщайн за един ден! В пространството на The Mall ще бъдат разположени 25 макета, които ще позволят на посетителите да изживеят емоциите от експерименти с интересни природни явления и научни факти. Билетите са от 8 до 12 лв., като деца до 2 г. влизат безплатно.

Ако решите да посетите Зоологическата градина в събота, 20 юли, вижте какъв е графикът на Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка. А темата на презентацията същия ден е Средово обогатяване за зоопарковите животни.

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда в търговските центрове в столицата:

27 юли (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Магьосницата от килера

28 юли (неделя)

11:00

Неделен куклен театър в Мега Мол: Храбрият оловен войник

Неделна чуднотека през юли в Сердика Център: Забавна детска програма с Мики и Чарли

Вижте и програмата на Детска киноседмица 26 юли – 1 август 2019 в София !

Още предложения ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТамКоментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!