Къде да заведем децата през почивните дни? Събития за деца и родители 20 – 21 юли 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 20 – 21 юли 2019 г. в София.

Безплатни събития за деца и родители на открито

Предстоящия уикенд са последните два дни от фестивала Горешляци 2019 | 50 години град Банкя – Празник на минералната вода, здравето и дълголетието, който по традиция се провежда всяка година, а този път програмата му ще бъде още по-богата заради тържествата по повод юбилея на града. В неделя, 21 юли, ще гостува художникът Иван Яхнаджиев, за да рисува заедно с децата. Вечерите има концерти. По линка по-горе вижте пълната програма на събитието.

Деца рисуват на асфалта своята игра на ДАМА и ДАРТС е ателие и игра за, организирано от Творческа работилница „Дъга“ за децата, които посетят месечната среща в КвАртал. На 20 юли част от улиците в района ще бъдат затворени за коли, за да остъпят място за пешеходни разходки и събирания на съкварталците и техните гости.

Продължава и лятната културна програма на Столична община, която ще предложи на малки и големи концерти и спектакли на открито в някои от столичните паркове.

За петък и събота вечер, 19 и 20 юли, са насрочени поредните Концерти на Софийски духов оркестър в Борисовата градина

А в неделя преди обяд всички деца са поканени да се забавляват с Весели небивалици с Театър „Пан” на Лятна сцена при НДК.

Вижте и Пълната Лятна културна програма, която ще продължи до края на август 2019.

Ако ви се пътува до по-далече и харесвате фолклорни фестивали, от петък, 19 юли, до неделя, 21 юли, ще се проведе Рожен 2019 – Събор на народното творчество и животновъдство.. По традиция организаторите са подготвили конкурси по пеене, танци, фолклорни демонстрации и състезания по спорт и занаяти, народни веселби, детски ателиета и други забавления. По линка вижте пълната и детската програма на събитието и допълнителна информация.

Образователни събития за деца

През уикенда в Музейко:
На 20 юли в Музейко: Керамиката по българските земи – ателие
На 21 юли в Музейко: Ден за деца до 5 години

От 13 юли започва гостуването в София на интерактивната изложба Изживей Науката: Стани Айнщайн за един ден! В пространството на The Mall ще бъдат разположени 25 макета, които ще позволят на посетителите да изживеят емоциите от експерименти с интересни природни явления и научни факти. Билетите са от 8 до 12 лв., като деца до 2 г. влизат безплатно.

Темата на поредната от Детските работилнички в Книжарница Корнел през юли е Игра за координация. Децата, които се включат в ателието като се запишат предварително на място на ул. „Любен Каравелов“ 22 или чрез контактите от линка, ще си изработят много интересна игра от подръчни и декоративни материали.

Ако решите да посетите Зоологическата градина в събота, 20 юли, вижте какъв е графикът на Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка на 20 юли. А темата на презентацията същия ден е „Гледач на зоопаркови животни – уникална и вълнуваща професия“. На следващия ден от 14 ч. пък ще можете да наблюдавате храненето на влечугите в зоопарка, а техните гледачи ще ви запознаят с интересни факти от живота им.

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда в търговските центрове в столицата:

20 юли (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Звездите на цирка

14 юли (неделя)

11:00

Неделен куклен театър в Мега Мол: Горска приказка

Неделна чуднотека през юли в Сердика Център: Цирк (театър)

Вижте и програмата на Детска киноседмица 19 – 25 юли 2019 в София – премиерата е дългоочаквания нов „Цар Лъв“ на Дисни! Участвайте и в нашата игра с лъвски награди – повече тук: http://popotam.bg/archives/45282

Безплатни спортни събития

В събота по обяд децата от 7 г. са поканени на открита Тренировка по ръгби в Декатлон Витоша. Изисква се предварителна онлайн регистрация, а на място ще може да се участва при наличие на свободни места.

Още предложения ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТамКоментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!