Къде да заведем децата през почивните дни? Събития за деца и родители 13 – 14 юли 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 13 – 14 юли 2019 г. в София.

Безплатни събития за деца и родители на открито

Синоптичната прогноза за уикенда е неблагоприятна, но все пак е лято и някои интересни събития са планирани да се проведат на открито.

Такъв е фестивалът Горешляци 2019 | 50 години град Банкя – Празник на минералната вода, здравето и дълголетието, който по традиция се провежда всяка година, а този път програмата му ще бъде още по-богата заради тържествата по повод юбилея на града. Специално за събитието в събота, 13 юли, ще гостува Библиобусът на Столична библиотека на празника на минералната вода в Банкя. Мобилната библиотека ще бъде разположена в парк „Кестените“, където ще се проведат и различни ателиета за деца. Вечерите ще има концерти. По линка по-горе вижте пълната програма на събитието, което ще продължи до 21 юли.

Продължава и лятната културна програма на Столична община, която ще предложи на малки и големи концерти и спектакли на открито в някои от столичните паркове.

За петък и събота вечер, 12 и 13 юли, са насрочени поредните Концерти на Софийски духов оркестър в Борисовата градина в Борисовата градина. 

В Южния парк и в събота, и в неделя преди обяд ще има Детско шоу с актьора Дечко Чунтов, а вечерта на 14 юли на същото място ще се играе Детски спектакъл на Жар театър

В събота през деня ви очаква и Музейко на тревата на Голямата поляна в Южния парк, с множество идеи за детски игри и научни забавления.

Вечерта в събота, 13 юли, актьорът Дечко Чунтов ще представи шоуто си и в Градина „Св. Седмочисленици“, а Детски спектакъл на Театър „Мариета и Марионета“ в Парк „Заимов“  – пред Театър „София” очаква малчуганите на 14 юли, неделя от 18.00 ч.

Вижте и Пълната Лятна културна програма, която ще продължи до края на август 2019.

Образователни събития за деца

Безплатно: И през юли „Баба Слава“ ще гостува във филиал „Сердика“ на Столична библиотека. Тя ще очаква децата в събота, 13 юли, от 11 ч. с игри, гатанки и приказки.

Безплатно: По същото време започва и срещата с Героите на Астрид Линдгрен във филиал Люлин на Столична библиотека .

Безплатно: Още едно събитие от Столична библиотека за събота – във филиал „Студентски“ ще има арт ателие, в което децата ще си направят Цветни разделители.

Уикендът в Музейко: На 14 юли: Внимание, ледник!

От 13 юли започва гостуването в София на интерактивната изложба Изживей Науката: Стани Айнщайн за един ден! В пространството на The Mall ще бъдат разположени 25 макета, които ще позволят на посетителите да изживеят емоциите от експерименти с интересни природни явления и научни факти. Билетите са от 8 до 12 лв., като деца до 2 г. влизат безплатно.

Темата на поредната от Детските работилнички в Книжарница Корнел през юли е Поставка за телефон. Децата, които се включат в ателието като се запишат предварително на място на ул. „Любен Каравелов“ 22 или чрез контактите от линка, ще си изработят красива и полезна вещ, докато се забавляват.

Ако решите да посетите Зоологическата градина в събота, вижте какъв е графикът на Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка на 13 юли. А темата на презентацията същия ден е Зоопаркът през погледа на доброволеца

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда в търговските центрове в столицата:

13 юли (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Двете принцеси

14 юли (неделя)

11:00

Неделен куклен театър в Мега Мол: Малкият Мук – премиера

Забавна история на музиката – неделя в парка – Маймунарника

Ако ви се ходи на театър, опера или концерт, вижте какви спектакли можете да гледате на столичните сцени в категории Театър и кино и Музика. В театър „Възраждане“ ще се играят последните за сезона представления: Бабината питка в събота и Въздушната принцеса (куклен театър) в неделя. Продължава и фестивалът „Опера в парка“ с адаптираната за деца версия на Вълшебната флейта на 13 юли и Червената шапчица (музикална приказка) на 14 юли.

Още предложения ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!