Къде да заведем децата през почивните дни? Събития за деца и родители 6 – 7 юли 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат първия юлски уикенд в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 6 – 7 юли 2019 г. в София.

Безплатни събития за деца и родители на открито

От този уикенд започва лятната културна програма, която ще предложи на малки и големи концерти и спектакли на открито в някои от столичните паркове.

В петък и събота вечер, 5 и 6 юли, в Борисовата градина ни очаква Концерт на Софийски духов оркестър. На следващия ден от 11 ч. на същото място започва Концерт на дамска вокална група „Наслада“ и детска вокална студия „Сладкишчета“.

В Южния парк за събота е предвидено детско представление на Театрална къща „Мариета и Марионета”, а в неделя – на  „Театър Пан“.

В Кино Кабана – лятната сцена при НДК на 6 юли от 11 ч. ще има Детско шоу с актьора Дечко Чунтов, а на 7 юли, неделя от 17.00 ч. – „Жар театър“ – детски спектакъл.  По-рано същия ден музикантите от „Джаз за деца“ начело с Венци Благоев и Невена Григорова ще представят авторския спектакъл Алиса в страната на джаза в Kino Cabana

В Градина „Св. Седмочисленици“ на 6 юли, събота от 11.00 ч. Театър „Пан” ще изнесе детско представление,  а Парк „Заимов“ – пред Театър „София” очаква малчуганите на 7 юли, неделя от 11.00 ч. с Детско шоу на актьора Дечко Чунтов.

Вижте и Пълната Лятна културна програма, която ще продължи до края на август 2019.

A to JazZ 2019 е музикално събитие, очаквано с нетърпение не само от ценителите на джаза, но и от всички, които обичат да съчетават слушането на хубава музика с приятно прекарване сред природата. По традиция е предвидена и специална програма за децата: A TO JAZZ KIDS, която ще им предложи забавни музикални работилници. Фестивалът е от 5 до 7 юли, като детската програма е в събота и неделя. Вход свободен за всички прояви.

В събота и неделя по ул. Иван Вазов ще се проведе White Rabbit Festival 2019 – събитие, което ще предложи концерти и вечерно парти на любителите на съвременна музика, а през деня Музейко ще забавлява децата с научна работилничка. Входът е безплатен само за дневната програма.

На 6 Юли 2019 г. На Голямата поляна на Южния парк ще се проведе Базар на книгите и изкуствата – съБУДИ доброто, който ще подкрепи няколко благотворителни каузи, сред които помощ за млади таланти.

Този уикенд е откриването на Въжен парк на Витоша, който се намира край хижа „Момина скала“. Организаторите не уточняват стойността на входа, но обещават много изненади, нови мостчета и томбола с награди за всички участници.

Образователни събития и забавления за деца

Безплатно: Продължава Лятна занималня 2019 в Детския център на Столична библиотека, която ще се провежда четири дни седмично, включително събота. На 7 юли децата ще слушат приказки, ще участват в забавни образователни игри, а в съботния ден могат да се включат и в арт ателие.

Безплатно: За същия ден е планирано и четенето на Български приказки във филиал Люлин на Столична библиотека.

Демонстрационното хранене на животните в Зоопарка продължава тази събота, 6 юли, с темата за гледачите на животни, която предизвиква голям интерес сред посетителите: Гледач на зоопаркови животни – професия, призвание или просто работа!? . По линка вижте и графика за хранене на животните за деня. Имайте предвид, че поради горещото време е предвидена по-дълга следобедна почивка. Билет 0-4 лв.

Уикендът в Музейко: На 6 юли в Музейко: Open art и На 7 юли в Музейко: Научна работилница Палеонтология

На 6 юли преди обяд малките любители на приложните изкуства ще могат да се включат в поредната съботна Детска работилничка в Книжарница Корнел на ул. „Любен Каравелов“ 22, на ъгъла с ул. „Граф Игнатиев“. Темата тази седмица е Рисуване с апликация върху магнитна канава . За участие трябва да се запишете предварително.

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда в търговските центрове в столицата:

6 юли (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Слънчев лъч

7 юли (неделя)

11:00

Куклен театър в Мега Мол: Пациент Земя

Забавна история на музиката – неделя в парка – Маймунарника

Ако ви се ходи на театър, опера или концерт, вижте какви спектакли можете да гледате на столичните сцени в категории Театър и кино и Музика. Все още има представления в театър „Възраждане“: Джуджето Дългоноско в събота и Макс и Мориц в неделя . Продължава и фестивалът „Опера в парка“ с История с патоци, Мечо и Лиса (опера за деца) на 6 юли и Трите прасенца (опера за деца) на 7 юли-

Безплатни спортни събития за деца и родители

Футбол за малчугани в Декатлон Подуяне и Тренировка по лека атлетика в Декатлон Витоша в събота предложенията на търговската верига към децата този уикенд. Участието е с предварителна регистрация.

Още предложения ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТамКоментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!