Къде да заведем децата през почивните дни? Събития за деца и родители 11 – 12 май 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни от 11 и 12 май 2019 г.

 

Събития за деца и родители на открито

 

Безплатно: В неделя, 12 май, в Южния парк ще се проведе единадесетото издание ежегодното най-голямо семейно събитие за активно прекарване на свободното време на открито Фамилатлон – празник на семейството 2019.  Организаторите са предвидили разнообразни активности за деца и родители, всички с вход свободен.

Безплатно: Бъди общественополезен на 11-12 май в кв. Дружба 2 е събитие, организирано от група съкварталци, които с личен труд и средства облагородяват междублокови пространства. Инициативата започва от кв. Изток и вече има последователи и в други райони на столицата.

Безплатно: На 11 май, събота, на паркинга пред магазините на Кауфланд Крива река и Младост ще се проведе седмото поред събитие за събиране на пластмасови отпадъци от инициативата Книги за смет – Първите 7 години.

 

Както всяка събота, и на 11 май ще има Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка. Тази седмица в зоологическата градина ще бъдат и представителите на Българското дружество за защита на птиците, които са подготвили атрактивни семейни предизвикателства и забавления на тема Световен ден на мигриращите птици в Столичния зоопарк

 

 

Образователни събития за деца

Безплатно: На 11 май честваме светите братя Кирил и Методий и техните ученици. По този повод Образователни програми Национална галерия организират  Светите Седмочисленици – Ателие за деца от 6 до 12 години по повод Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост. Заниманието е с предварително записване.

Същият ден е и поредният от Музейни турове в Квадрат 500: Владимир Димитров – Майстора и Стоян Венев – двама художници от Кюстендил. Вход 2-12 лв. , с предварително записване.

Безплатно: С Празник на библиотекарите и Ден на отворените врати ще отбележат 11 май и в Столична библиотека, където ще има тържествено честване, връчване на награди на библиотекари и читатели, а всеки посетител ще може да надникне в пространствата на библиотеката, които обикновено остават затворени за външни лица, както и да получи безплатна читателска карта.

Безплатно: През уикенда ще бъдат най-интересните предложения от Софийски фестивал на науката 2019, който започна в София Тех Парк. Имайте предвид, че някои от демонстрациите и лекциите са с предварително записване.

Безплатно: В събота, 4 май, следобед две събития ще привличат деца в Мега Мол. Деца учат деца да играят шах е предложение на най-успешния детски клуб по шах към всички момчета и момичета, които искат да навлязат в тайните на древната игра. По същото време малки творци могат да се включат в Работилничка за кукли на конци в Мега Мол, ако са се записали предварително на посочения в събитието телефон.

Безплатно: Детска работилница в ИКЕА – Да намалим отпадъците ще се проведе на 12 май, неделя по обяд.

Безплатно: В събота, 11 май, ви очакват отворени врати с Био игри в OreHHerO на тема Интересните животни.

 

Поредното занимание за добродетели с Малки ръчички е в събота, 11 май: Творци на Живота – тема „Постоянство“

 

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда в търговските центрове в столицата:

 

11 май (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall

Куклен театър в Bulgaria Mall: Аладин

 

12 май (неделя)

11:00

Куклен театър в Bulgaria Mall: Медени приказки

Куклен театър в Мега Мол

Приказка Игра: Снежанка Ринг Мол

Съкровищата на София – мултижанрови събития за деца

 

Ако ви се ходи на театър, вижте какви спектакли можете да гледате на столичните сцени в категории Театър и кино и Музика.

Спортни събития

Безплатно: Както всяка събота, и на 4 май от 10 ч. стартира Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км). Отчитат се резултатите само на децата, придружителите могат да бягат с тях за подкрепа, но без да се смятат за участници в бягането.

Още предложения ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!