Къде да заведем децата през почивните дни за Гергьовден? Събития за деца и родители 4 – 6 май 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат празничните дни около Гергьовден в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни от 4 до 6 май 2019 г.

 

Събития за деца и родители

 

Безплатно: Традиционно за празника на Българската армия и Ден на храбростта, както всяка година, ни очаква Ден на отворени врати и празнично настроение за 6 май в Националния военноисторически музей. За посетителите в този ден е подготвена специална програма, която включва изложба, влизане в пилотска кабина, ателие за месене на гергьовски хляб, дегустиране на войнишка боб чорба, концерт. Достъпът до постоянната експозиция на музея също ще бъде свободен.

 

В Конна база „Войнеговци“ очакват деца и родители на 4 май, събота, за гергьовденска работилница с тематична анимация и езда: Гергьовденска работилница за семейства в Конна база „Войнеговци“

 

Както всяка събота, и на 4 май ще има Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка. Продължава темата за професиите в зоопарка, но този път гледачите ще разкажат за Животните с професии.

 

Музейко ще очаква малки и големи мечтатели всеки ден, включително на 6 май, с нова месечна тема – Астрономия. Предвидени са занимания за деца на всяка възраст.

Акцентите в програмата за трите дни:

Програма: Тази събота йога в космоса – 4 май, неделя

Планетариум в Музейко – всеки ден (6+)

Летателни експерименти с авиоинженер Дилян Неделчев – 5 май, неделя

 

Темите на редовните Демонстрации в TechnoMagicLand през уикенда (5+):

4 май, събота – Фойерверк

4 май, събота – Студено светене

5 май, неделя – Подреди сам кубчето на Рубик

 

В неделя, 5 май, малките любители на науките за природата, могат да се включат в Био игри в Техномеджикленд: В света на скорпионите. Под формата на изследователска игра децата ще научат много нови интересни факти за тайнствените скорпиони и ще си изработят модел за спомен.

 

Образователни събития за деца

Безплатно: В събота, 4 май, следобед две събития ще привличат деца в Мега Мол. Деца учат деца да играят шах е предложение на най-успешния детски клуб по шах към всички момчета и момичета, които искат да навлязат в тайните на древната игра. По същото време малки творци могат да се включат в Работилничка за кукли на конци в Мега Мол, ако са се записали предварително на посочения в събитието телефон.

Безплатно: Детската работилница в ИКЕА на 4 май, събота, ще бъде посветена на цъфтящата пролет. Децата ще направят красиви картини от природни материали.

През уикенда (4 и 5 май) Академия Амадеус ще проведе Двудневна детска творческа работилничка: Картина от мъниста. И в двата дни от 10 до 17 ч. децата ще се забавляват с пъстрите фигурки, от които ще съставят красиви картини.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда в търговските центрове в столицата:

 

4 май (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Аладин

 

5 май (неделя)

11:00

Куклен театър в Мега Мол: Котаракът в чизми

Куклен театър в Книжен център „Гринуич“: Аладин и вълшебната лампа

 

Ако ви се ходи на театър, вижте какви спектакли можете да гледате на столичните сцени в категории Театър и кино и Музика.

Спортни събития

Безплатно: Както всяка събота, и на 4 май от 10 ч. стартира Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км). Отчитат се резултатите само на децата, придружителите могат да бягат с тях за подкрепа, но без да се смятат за участници в бягането.

Безплатно: По същото време е последната от Отворените тренировки за Kaufland Sofia Halfmarathon & Run4EU 2019 преди старта на състезанието на 12 май.

Още предложения ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!