Къде да заведем децата през почивните дни за Великден (26-29 април и 1 май 2019) в София

Share

За семействата, които ще прекарат великденските празници в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни от 26 до 29 април и 1 май 2019 г.

 

Събития за деца и родители

Както всяка събота, и на 27 април ще има Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка. Тази седмица ще продължи темата за професиите в зоопарка и посетителите ще научат повече за Ветеринарният лекар и животните.

Новото пространство Maker Space за млади изобретатели в Музейко ще очаква малки и големи мечтатели всеки ден освен 28 април, Великден.

Останалите програми в Музейко:

Програма в Музейко: Йога за деца и родители – 45 минутна практика – 27 април

Програма: Анибал – Научна работилница – 29 април

В събота, 27 април, ще можете да посетите и редовните Демонстрации в TechnoMagicLand

Безплатно: С тържествена смяна на гвардейския представителен караул пред сградата на президентската администрация се отбелязват националния и официалните празници в република България. Официална смяна на караула се извършва всяка първа сряда на месеца от 12:00 ч.

Също на 1 май, както всяка сряда през този и следващия месец, от 16:00 до 18:00 ч., по централните софийски улици ще се движи Празничен ретро трамвай 140 години София – столица на България, в който малки и големи ще се забавляват с шегите на актьорите от театър „Сириус“ и ще научат повече за историята на града и трамвайния транспорт.

 

Образователни събития за деца

Безплатно: Продължават Креативни съботни работилнички в Мега Мол през април, а темата тази седмица ще бъде Поставка за яйце. Начало 11:00. 5+

Веднага след това започва и Децата рисуват – арт работилница в Мега Мол, в която малките художници ще си нарисуват шарени картини.

Вижте също работното време на музеите в празничния период:

Кои музеи в София ще работят по време на великденските празници 26 април – 1 май 2019

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда в търговските центрове в столицата:

 

27 април (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Рибарят и златната рибка

 

28 април (неделя)

11:00

Куклен театър в Мега Мол през април: Великденска приказка

Неделна чуднотека през април в Сердика Център: Цветно парти с Тинкър Бел

 

Повечето театри в столицата ще почиват по Великден и единствено в Столичен куклен театър ще се играят две представления: „Хитър Петър“ в събота, 27 април и „Карлсон“ в неделя, 28 април, от 12 ч.

Всеки ден без понеделник продължават и спектаклите на Цирк Балкански, който гостува в София с новата си продукция Калейдоскоп. Циркът е разположен в Парк „Възраждане“.

В Люлин пък гостува Цирк Колозеум, чиито спектакли можете да посетите в събота и неделя от 16 ч.

Вижте и програмата за деца на софийските кина: Детска киноседмица 26 април – 2 май 2019

Спортни събития

Безплатно: Както всяка събота, и на 20 април от 10 ч. в Южния парк стартираСъботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км). Отчитат се резултатите само децата, придружителите могат да бягат с тях за подкрепа, но без да се смятат за участници в бягането.

Още предложения ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!