Къде да отидем с децата през почивните дни? Безплатни и достъпни събития за деца и семейство на 6 – 7 април 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат предстоящия уикенд в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 6 и 7 април 2019 г.

 

Събития за деца и родители

Безплатно: И през двата почивни дни в сградата на Български червен кръст ще се проведе MamaLandia – Изложение за „Здрава майка и здраво дете“ . Събитието е организирано във връзка със Световният ден на здравето – 7-ми април. Предвидени са различни демонстрации и работилници, както и занимания за деца.

 

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда в търговските центрове в столицата:

 

6 април (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Палечка

Куклен театър в Bulgaria Mall: Хензел и Гретел

 

7 април (неделя)

11:00

Куклен театър в Bulgaria Mall: Калинката

Куклен театър в Мега Мол през април: Храбрият шивач

Неделна чуднотека през април в Сердика Център: Приказка за цветовете (театър)

Семейство и половина в Ринг Мол – FUN Ring Park

 

Ако ви се ходи на спектакъл или концерт, вижте и другите заглавия от уикенд афиша на столичните театри в категория  Театър и Кино и Музика и проверете за билети. В Дом на културата „Искър“ на 6 април ще прожектират „Чаровния принц“ срещу билет от 2.40 лв., а в ОКИ ДК „Красно село“ в събота (0-4.80 лв.) и в Книжен център „Гринуич“ на следващия ден (0-5 лв.) ще гостува театър „Карлсон“ със спектакъла „Карлсон, който живее на покрива“.

 

Образователни събития за деца

Националният военноисторически музей стартира в края на седмицата Животните на фронта – семейна образователна програма в Националния военноисторически музей. Деца от 7 г. и родители ще научат много любопитни факти за животните и тяхното приятелство с човека по време на война. И в двата почивни дни можете да се включите в програмата срещу билет за музея (0-10 лв.) плюс 2 лв.

Безплатно: И в двата дни на уикенда Музейко ще гостува в ИКЕА с работилница за построяване на различни исторически обекти.

Безплатно: Разказ за водата във филиал „Люлин“ на Столична библиотека чрез историята „Какво пият децата по света“ ще представи на малките посетители любопитни факти и експерименти с водата.

Безплатно: Креативни съботни работилнички в Мега Мол продължават и през април, а темата тази седмица ще бъде „Вятърна въртележка“.

Продължават заниманията за добродетели от проекта на „Детски ръчички“: Творци на Живота – тема „Ентусиазъм“. Те се провеждат в събота следобед и имат за цел да обединят семействата около идеята за възпитаване на добродетели у децата.

В последния ден от пролетната ваканция Био игри се завръщат в Техномаджикленд с нови теми, първата от които е Царство Анималия – за възникването на живота и еволюцията на видовете. За деца от 6 г., цена 15 лв. единично посещение и отстъпки с карта.

С предварително записване може да се включите в поредния от Музейни турове в Квадрат 500: Африканска скулптура, който започва в 13 ч. на 30 март. Семейно събитие, подходящо за възрастни и деца над 6 г.

 

Безплатни спортни събития

Както всяка събота, и на 6 април от 10 ч. в Южния парк стартира Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км). Отчитат се резултатите само децата, придружителите могат да бягат с тях за подкрепа, но без да се смятат за участници в бягането.

Наближава датата на Кауфланд полумаратон и ученическото „Бягане за Европа“ и във връзка с това почти всеки уикенд до 5 май ще има Отворени тренировки за Kaufland Sofia Halfmarathon & Run4EU 2019. Тази седмица тренировката е в неделя, 7 април. Участието в тренировките е напълно свободно, безплатно и без ограничения за време. Мястото е паркингът на Кауфланд в Крива река.

Децата от 8 г. са поканени на Тренировка по баскетбол в Декатлон Витоша в събота, 6 април, от 12 ч. С предварителна регистрация онлайн.

 

Още предложения ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!