Къде да отидем с децата през почивните дни? Безплатни и достъпни събития за деца и семейство на 30 – 31 март 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат предстоящия уикенд в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 30 и 31 март 2019 г.

 

Безплатни събития за деца и родители на открито

Безплатно: На 30 март за поредна година много хора и организации ще се включат в инициативата Часът на Земята 2019 и ще изключат електричеството за един час вечерта между 8 и 9. Постепенно събитието се превърна в голям празник, както ще бъде и тази събота. През целия ден в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“ ще има различни атракции и занимания за деца и възрастни. Част от проявата е и Фермерски фестивал в Часът на Земята 2019.

Безплатно: На следващия ден, 31 март, ще има още едно празнично тържище в центъра на София – Фермерски пазар Оборище – сезон Пролет. Организаторите обещават не само разнообразни продукти, но и много настроение, демонстрации и работилнички за малки и големи.

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда в търговските центрове в столицата:

 

30 март (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Стават чудеса

Куклен театър в Bulgaria Mall: Рибарят и златната рибка

14:30

Френско кино за деца в зала Славейков: La tortue rouge (безплатно само за децата, за възрастни 4 лв.)

16:00

Masters of the Dance в Мега Мол – концерт и открити уроци по народни танци

 

31 март (неделя)

11:00

Куклен театър в Bulgaria Mall: Пеперудена магия

Макс катеричката (куклен театър) – премиера в Мега Мол

Неделна чуднотека в Сердика Център: История в шкафа (куклен театър)

Куклен театър „Красавицата и Звяра“ в София Ринг Мол, Fun Ring Park

 

Ако ви се ходи на спектакъл или концерт, вижте и другите заглавия от уикенд афиша на столичните театри в категория  Театър и Кино и Музика и проверете за билети. В читалище „Братя Миладинови“ тази събота ще се играе отложения от миналата седмица мюзикъл Весели пролетни истории в гората с участието на децата от вокална група „Сладки пуканки“. А в арт център НЕО ГЕЯ ще има представление в японски стил: Пролетна приказка с японски театър в картинки Камишибай.

 

Образователни събития за деца

Националният военноисторически музей стартира в края на седмицата Животните на фронта – семейна образователна програма в Националния военноисторически музей. Деца от 7 г. и родители ще научат много любопитни факти за животните и тяхното приятелство с човека по време на война. И в двата почивни дни можете да се включите в програмата срещу билет за музея (0-10 лв.) плюс 2 лв.

Безплатно: Часът на приказката с „Кой обича приказки“ и тази събота от 11 ч. ще очаква малчугани от 4 г. в Столична библиотека, за да слушат увлекателни истории, този път едни от най-любимите: Горската сладкарница.

Безплатно: По същото време и на същото място ще се проведе и Представяне на „Приказки за Юнаци и злодеи“. 7+

Безплатно: И тази седмица продължават Съботни занимания за деца в Американския център (7-10 г.)

Безплатно: Съботно Четене за Лисичета: Напълно НормаНлен във FOX book café ще започне в късния следобед и ще запознае децата с нова интересна книжка, а накрая ще има и работилничка. За 4-6 г.

Безплатно: Безплатна програма по рисуване за деца в СГХГ очаква малките художници от 11 ч. Участието е свободно. За деца от 5 до 12 г.

С предварително записване може да се включите в поредния от Музейни турове в Квадрат 500: Африканска скулптура, който започва в 13 ч. на 30 март. Семейно събитие, подходящо за възрастни и деца над 6 г.

В новото пространство за млади изобретатели в Музейко тази неделя ще гостува авиоинженерът Дилян Неделчев, който ще разкаже на децата за летателните машини и ще им покаже как да си направят глайдер: Летателни експерименти с авиоинженер Дилян Неделчев в Maker Space. Вход с редовен билет за Музейко (10-15 лв.), подходящо за деца от 8 г.

 

Безплатни спортни събития

Ски и сноуборд училище „Атмосфера“ закрива зимния сезон и по този случай обявява Безплатно участие в ски и сноуборд училище Атмосфера на Витоша! и в двата дни на уикенда. Необходимо е предварително записване.

Както всяка събота, и на 30 март от 10 ч. стартира Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км). Отчитат се резултатите само децата, придружителите могат да бягат с тях за подкрепа, но без да се смятат за участници в бягането.

Наближава датата на Кауфланд полумаратон и ученическото „Бягане за Европа“ и във връзка с това почти всяка събота до 5 май ще има Отворени тренировки за Kaufland Sofia Halfmarathon & Run4EU 2019. Участието в тренировките е напълно свободно, безплатно и без ограничения за време. Мястото е паркингът на Кауфланд в Крива река.

 

Още предложения ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!