Къде да отидем с децата през почивните дни? Безплатни и достъпни събития за деца и семейство на 23 – 24 март 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат дългия празничен уикенд в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 23 и 24 март 2019 г.

 

Семейни събития на открито

Безплатно: На 23 март (събота) Столичен куклен театър ще бъде домакин на Куклен софийски театрален салон, който ще бъде открит в 11:30 ч. с голям Парад на куклите. В него ще могат да се включат всички желаещи малки и големи почитатели на кукленото изкуство.

Безплатно: С пукването на пролетта зачестяват инициативите по залесяване и облагородяване на зелени площи. Ето две покани от Гората.бг за събития, които ще се проведат близо до София:

Засаждане на 2019 дървета в кв. Калкас, Перник на 23 март, събота

Засаждане: 400 дървета в Църква, Перник на 24 март, неделя

Безплатни събития за деца и родители

Безплатно: В двата дни на уикенда зала „Триадица“ ще бъде домакин на поредното издание на най-големия танцов фестивал в столицата – „Ритъмът в сърцето ми“. Участват танцьори от всички възрастови групи, а входът за публиката е свободен.

Безплатно: От 9 до 24 март в Bulgaria Mall се провежда Lego изложение, по време малки и големи могат да се включат в работилница Сглоби с LEGO в Bulgaria Mall всеки ден от 10 до 22 ч.

 

Образователни събития за деца

Безплатно: Детската работилница в ИКЕА тази събота, 23 март, ще бъде посветена на пролетта. Децата ще изработят красиви цветя от текстил, които ще поставят в рамка, за да украсят дома си.

Безплатно: Часът на приказката с „Кой обича приказки“ и тази събота ще очаква малчугани от 4 г. в Столична библиотека, за да слушат увлекателни истории, този път едни от най-любимите: Френски вълшебни приказки

Безплатно: Пролетна хартиена работилничка във филиал „Люлин“ на Столична библиотека е в събота от 10:30 ч. и ще предложи на децата да сътворят заедно пролетни изненади.

Безплатно: Тази седмица темата в Креативни съботни работилнички в Мега Мол през март ще бъде Хвърчила. Необходимо е предварително записване, подходящо за деца от 5 г.

Безплатно: През целия уикенд в Сердика център ще има изложение и демонстрации на стари занаяти, в които ще могат да участват и посетителите: Традициите оживяват.

Безплатно: Безплатна програма по рисуване за деца в СГХГ очаква малките художници от 11 ч. Участието е свободно.

 

В поредното занимание с Био игри в Техномеджикленд на 24 март малките изследователи ще търсят отговори на Изчезващи видове и как да ги опазим част 1. За деца от 7 до 13 г., с предварително записване. Цена 15 лв.

Също в неделя Творилницата Brigi.bg/Art Crafts е подготвила ателие Шием дребни украшения, в което сръчни родители и деца ще усвоят умението да работят с филц.

 

Безплатни спортни събития

Както всяка събота, и на 23 март от 10 ч. стартира Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км). Отчитат се резултатите само децата, придружителите могат да бягат с тях за подкрепа, но без да се смятат за участници в бягането.

Открит урок Брейк танци в Декатлон Подуяне ще се проведе в събота от 11:30 ч.

Отворени тренировки за Kaufland Sofia Halfmarathon & Run4EU 2019 ще се провеждат всяка събота преди провеждането на двете състезания на паркинга на Кауфланд Крива река.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда в търговските центрове в столицата:

 

23 март (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Баба, внуче и куче

Караоке с Маргаритка в Mall of Sofia

Куклен театър в Bulgaria Mall: Разни приказки

16:30

Пролетна цветна магия (концерт) в Мега Мол

Цял ден игри с Комсед и Караоке с Маргаритка! в Sofia Ring Mall

 

24 март (неделя)

11:00

Карлсон, който живее на покрива (куклен театър) в Bulgaria Mall

Карнавал на цветята (куклен театър) в Мега Мол

Неделна чуднотека в Сердика Център: Училище за магьосници „Абракадабра“ част 2

Часът на Балона в София Ринг Мол, Fun Ring Park

 

Ако ви се ходи на спектакъл или концерт, вижте и другите заглавия от уикенд афиша на столичните театри в категория  Театър и Кино и Музика и проверете за билети.

 

Още предложения ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!