Къде да отидем с децата през почивните дни? Безплатни и достъпни събития за деца и семейство на 9 – 10 март 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат дългия празничен уикенд в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 9 и 10 март 2019 г.

 

Семейни събития

Безплатно: От 9 до 24 март в Bulgaria Mall ще има Lego изложение, по време малки и големи могат да се включат в работилница Сглоби с LEGO в Bulgaria Mall всеки ден от 10 до 22 ч.

След приказните азалии Ботаническата градина към БАН е подготвила и изложба от цъфтящи орхидеи. Можете да видите експонатите и чуете беседа за семейство Салепови всеки ден от 2 до 10 март, а след това от вторник до събота до края на март. Повече информация: Изложба „Орхидеи“ в Ботаническа градина БАН

Авторската програма от Детски ръчички под наслов Творци на Живота включва поредица от емоционални срещи, на които семейства съпреживяват привързаността си и радостта да бъдат заедно. В събота, 9 март, заниманието ще бъде посветено на бащите: ТАТИ

Традиционното съботно хранене с презентации в Зоологическа градина София тази седмица ще отговори на много любопитни въппроси за животните. Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка: Знаете ли, че..? А в неделя от 14 ч. ще можете да наблюдавате храненето на влечугите в Зала „Големи котки, терариум и аквариум“ и да научите много интересни факти за тях от гледачите.

Пролетен испански концерт на възглавници от Мюзик плей ще събере родители и деца в залата на Съюза на архитектите, за да чуят изпълненията на великолепния квартет Academia de los Afectos, който ще ги потопи в горещите звуци и ритми на музиката от родината си. Концертът е на 10 март, недебля от 11 и 17 ч.

 

Образователни събития за деца

Националният политехнически музей и партньори канят родители и деца да присъстват в събота, 9 март, на Фотоателие „BG изобретатели“, в което ще се запознаят с най-големите имена в българското откривателство по един много интересен начин – поставени в специална дигитална среда. Семеен билет двама родители и две деца 10 лв. За възраст от 7 г.

В поредица от музейни турове, водени от екскурзоводите на Националната галерия, ще научите историята на част от над 1 600 творби, разположени в 28 зали. Тази събота темата е Жените художници в българското изкуство. Събитието е подходящо за възрастни и деца от 6 г.

Безплатно: За втора поредна година на 9 март от 13:30 ч. в Телерик Академия ще се проведе DigiGirlz – тех работилница за момичета на възраст 7-13 години. Това е единствено по рода си събитие, което цели да покаже, че технологиите отдавна вече не са само за момчета и момичета могат да постигнат много. За участие трябва да се регистрирате предварително онлайн.

Безплатно: Във Филиал Люлин на Столична библиотека тази събота от 10:30 ч. децата от 4 г. ще слушат Приказки от Николай Райнов.

Безплатно: Половин час по-късно започва и поредното Четене на приказки в библиотеката. Вход свободен в Детски отдел на Столична библиотека на пл. „Славейков“.

Безплатно: Съботни занимания за деца в Американския център (7-10 г.) също ще се проведат тази седмица по график – от 11:30 за малките ученици, а от 12:45 за по-големите.

Безплатно: В 11 ч. в събота е началото на Детска работилница в ИКЕА, посветена на дома. Малчуганите ще си направят весели магнитчета, върху които ще изобразят своята представа за уютен дом. За деца 4+

Безплатно: Тази седмица темата в Креативни съботни работилнички в Мега Мол през март ще бъде Картичка за мама с техниката квилинг. Същия ден ще бъде и второто издание на работилничката Пухкаво лале за мама (работилничка). Още едно осмомартенско арт ателие ще има на същото място в ранния следобед: Рисувам с мама! (работилничка). И трите събития изискват предварително записване и са подходящи за деца от 5 г.

Безплатно: На 9 март ателието от Безплатната програма по рисуване за деца в СГХГ отново ще бъде посветено на Николай Райнов, във връзка с открилата се в СГХГ изложба на големия български художник по повод неговата 130 годишнина. Вход свободен, без ограничение по възраст.

В поредното занимание с Био игри в Техномеджикленд малките изследователи ще търсят отговори на Загадки за човешкото тяло (1 част). За деца от 7 до 13 г., с предварително записване. Цена 15 лв.

И тази събота Работилничка за умения „Моливия“ кани дечица на възраст от 1.5 до 4 год., заедно с техните родители, на занимания по музика от 10:00 ч.: Музика и ритъм с Мира, а от 11:30 за малко по-големичките са Английски уроци за малки мишоци.

 

Безплатни спортни събития

Както всяка събота, и на 2 март от 10 ч. стартира Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км). Отчитат се резултатите само децата, придружителите могат да бягат с тях за подкрепа, но без да се смятат за участници в бягането.

По повод денят на майката осми март, СК „Приорити спорт“ организара щафета Спортувай с мама. Повече подробности научете от организаторите, чиито контакти ще намерите по линка.

Тренировка по карате в Декатлон Подуяне на 9 март, събота, е подходяща за всички деца от 6 г., които са любопитни да усвоят техники от този толкова популярен спорт. А желаещите да повишат гъвкавостта и координацията си могат да се включат в Урок по аеробика в Декатлон Витоша по същото време. Участието и в двете тренировки е с предварителна регистрация.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда:

 

9 март (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Палечка

Караоке с Маргаритка в Mall of Sofia

Куклен театър в Bulgaria Mall: Слънчев лъч

Часът на ТАТИ в София Ринг Мол, Fun Ring Park

 

10 март (неделя)

11:00

Куклен театър в Мега Мол: Истинска лъвска приказка (куклен театър)

Куклен театър в Bulgaria Mall: Слънчева приказка

Неделна чуднотека в Сердика Център: Мики и Чарли

 

Ако ви се ходи на спектакъл или концерт, вижте и другите заглавия от уикенд афиша на столичните театри в категория  Театър и Кино и Музика и проверете за билети.

 

В събота, 9 март, Театър „Ателие 313“ в Красна поляна ще представи чудната Сапунена фантазия (интерактивно представление) на Коле Китанов от театър „Мале-мале“, а в неделя театър „Карлсон“ ще участва в Семейна неделя в Гранд Хотел София (куклен театър и работилница) с Карлсон, който живее на покрива

Още предложения ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

А ако искате да получавате предварително списък с най-интересните събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница на сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

 

От ПоПоТам

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!