Къде да отидем с децата през почивните дни? Безплатни и достъпни събития за деца и семейство на 9 – 10 февруари 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 9 – 10 февруари 2019 г.

 

Семейни събития

Безплатно: Зимен спортен празник за семейства ще има в неделя от 11.30 до 13.00 ч. на Витоша, на базата на Мачирски спорт в местността „Офелиите“ край хижа „Алеко“. Съорганизатор е „София – европейска столица на спорта“ и обещанията са за много весели състезания и игри с изненади. Повече информация: Зимен семеен празник на Витоша 2019

Безплатно: За малки и големи ще се проведе Безплатна танцова седмица в залите на Dance Station от 6 до 17 февруари. Предлагат се 20 класа по различни класически и модерни танци, подходящи за деца от 3 г. и възрастни. Центровете на на танцовото училище са в НДК и Мол Парадайз.

В сезона на цъфтящите азалии Ботаническата градина при БАН открива Изложба „Семейство Пиренови“, където  до 17 февруари, всеки ден от 10 до 16 часа, ще може да се полюбувате на красиви и оригинални растения от тропиците. Вход 1 до 4 лв.

В рамките на започналата изложба Кой създава и кой използва дантела в Националния Етнографски музей на 9 февруари, събота, ще има майсторски класове и ателиета, в които всеки желаещ ще може да се запознае с различните видове дантели и уреди за тяхната изработка. Вход с билет за музея 3 или 7 лв. според възрастта.

Творилницата Brigi.bg/Art Crafts кани деца и родители да се забавляват заедно в Творилница по валентински „Подари любовта!“. Цената е от 15 до 25 лв. в зависимост от избора на символ на обич, който всеки участник ще избере да изработи – малки сърчица, птички, цветя, бижута. Подходящо за деца от 5 г.

 

Образователни събития

Безплатно:  В събота, 9 февруари, ще има Детска валентинска работилница в ИКЕА. Малките творци ще изработят сърчица от текстил с пухкав пълнеж.

Безплатно: Креативни съботни работилнички в Мега Мол през февруари се провеждат всяка събота от 11 ч., като желаещите да участват деца трябва да се запишат предварително. На 9 февруари малките творци ще изработят пухкава и мека възглавничка с формата на сърце.

Безплатно: Академията по Програмиране и роботика за ученици Слънчице кани всички деца от 1 до 5 клас да присъстват на  Демонстрационни Безплатни уроци по Програмиране за ученици, където ще се запознаят с най-бързия робот в света, ще разгледат някои микроконтролери, ще решават логически задачи и ще програмират. Уроците са възможност за всички, които се запалят по програмирането и роботиката, след това да се запишат в курс по Програмиране и роботика.

Както всяка втора неделя в месеца, отново предстои Lidl неделя в Музейко, когато всички, независимо от възрастта си, могат да посетят детския научен център с билет от 2 лв. Програмата за 10 февруари 2019 включва работилнички по засаждане на цветя, изработка на хранилки за птички, занимание със зелените супергерои и арт ателието „Химията в изкуството“.

Продължават научните Демонстрации в TechnoMagicLand, които всяка събота и неделя са на различна тематика. За участие в демонстрациите не се заплаща допълнително, достатъчен е билетът за вход в комплекса (0-7 лв. според възрастта).

Българската армия. Приказки за деца – изложба и ателиета за деца в Националния военноисторически музей представя темата по подходящ за децата начин, предвидени са и интерактивни занимания за тях. Музеят работи в събота. Цена за посещение 0 до 8 лв., семеен билет 10 лв.

Тазседмичното неделно ателие на Био игри в Техномеджикленд за трети път ще бъде на тема Динозавърски загадки. Децата ще научат кои динозаври са имали пера и за какво са им служелите. Накрая ще си изработят собствени динозаври от естествени материали. Цена за единично посещение 15 лв., с отстъпки за второ дете и закупилите карта за 4 посещения.

В събота, 9 февруари, започват нови курсове в РОБОТИКА БГ:

Курс „Малки изобретатели – експерименти с електричество“ за деца на 5-6 г.

Курсове по роботика и програмиране за деца от 7 до 9 г.

Курсове по роботика и програмиране за деца от 9 до 12 г.

Курсове по роботика и програмиране за деца от 13 до 16 г.

В неделя, 10 февруари, започват два интересни курса на Littlemakers: Дигитален колаж и Анимация с пластилин (Claymation), в които децата ще придобият основни знания и умения от света на киното и анимацията. Заниманията са подходящи за деца от 7 г., а цената на курса от шест неделни посещения е 180 лв.

Безплатни спортни събития

Декатлон кани всички желаещи от 6 г. нагоре на Урок по ролкови кънки и ролери в Декатлон Витоша. Заниманието е в събота по обяд, като участието е с предварително записване онлайн и трябва да имате собствена екипировка.

Другото предложение на спортния център е Кросфит в Декатлон Подуяне, подходящо за деца от 10 г. и възрастни. Тренировката ще се проведе в неделя.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда:

 

9 февруари (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Пипи Дългото чорапче

Караоке с Маргаритка в Mall of Sofia

Куклен театър в Bulgaria Mall: Косе Босе

 

10 февруари (неделя)

11:00

Куклен театър в Bulgaria Mall: Магьосницата от килера

Куклен театър в Мега Мол: Горска приказка

Неделна чуднотека в Сердика Център: Свети Валентин – парти

11:30

Формула FUN

 

Други спектакли за деца в почивните дни 9 и 10 февруари 2019

На 9 февруари (събота) 2019 г. от 11 ч. в Дом на културата „Искър“ – Концертна зала ще се прожектира Лоте и тайната на лунните камъни (анимационен филм), озвучен на български. Цената на билетите е 2,40 лв.

Ако ви се ходи на спектакъл или концерт, вижте и останалите заглавия от уикенд афиша на столичните театри:

Музика – този уикенд музикалната сцена ще предложи премиера на Софийска опера, както и други интересни събития.

Театър и Кино – тази неделя магьосникът Коле Китанов ще впечатли публиката в театър „Ателие 313“ с интерактивния спектакъл Сапунена фантазия, а в театър „Сълза и смях“ отново ще гостуват БЛАГУНИТЕ на живо с представлението за деца „ОЩЕ ЕДИН ПРЕКРАСЕН ДЕН“.

Вижте и другите представления в столичните театри през уикенда: Театър и Кино

 

Още предложения ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!