Къде да отидем с децата през почивните дни? Безплатни и достъпни събития за деца и семейство на 2 – 3 февруари 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 2 – 3 февруари 2019 г.

 

Семейни събития

Творилницата Brigi.bg/Art Crafts и тази неделя ще проведе Ателие за деца и възрастни – работа с вълна, в които са поканени деца и родители, за да съпреживеят заедно радостта от творческата работа с вълна, като си изработят симпатични вълнени животинки, украшения и бижута. Цената е от 15 лв. до 25 лв. в зависимост от избора на занимание. Подходящо за деца от 5 г.

 

Образователни събития

Безплатно:  В събота от 10.30 ч. ще бъде представянето на Приказката „Килимът на княза“ във филиал „Люлин“ на Столична библиотека. Поканени са деца от 4 г., които ще чуят народната приказка и ще творят по мотиви от нея с учителките Ваня Митинска и Десислава Евгениева.

Безплатно: Креативни съботни работилнички в Мега Мол през февруари се провеждат всяка събота от 11 ч., като желаещите да участват деца трябва да се запишат предварително. На 2 февруари малките творци ще изработят поставка за бележки и снимки със собствен дизайн.

Безплатно: Академията по Програмиране и роботика за ученици Слънчице кани всички деца от 1 до 5 клас да присъстват на  Демонстрационни Безплатни уроци по Програмиране за ученици, където ще се запознаят с най-бързия робот в света, ще разгледат някои микроконтролери, ще решават логически задачи и ще програмират. Уроците са възможност за всички, които се запалят по програмирането и роботиката, след това да се запишат в курс по Програмиране и роботика.

Ателиетата в Музейко този уикенд ще бъдат Отворена лаборатория (научна работилница)Космически предизвикателства за деца – Ниво 1 (научна програма)Зелева дъга – научна работилница. Деца и родители ще могат да посетят и Планетариума в детския център. Входът е безплатен за деца до 2 г., за по-големите е 10 лв., а за възрастни 15 лв.

Продължават научните Демонстрации в TechnoMagicLand, които всяка събота и неделя са на различна тематика. За участие в демонстрациите не се заплаща допълнително, достатъчен е билетът за вход в комплекса (0-7 лв. според възрастта).

Българската армия. Приказки за деца – изложба и ателиета за деца в Националния военноисторически музей представя темата по подходящ за децата начин, предвидени са и интерактивни занимания за тях. Музеят работи в събота. Цена за посещение 0 до 8 лв., семеен билет 10 лв.

В сезона на кукерските игри поредното неделно ателие на Био игри в Техномеджикленд ще бъде на тема Кукери, вдъхновени от животните. Децата ще участват в мисия, за да разберат защо трябва да познаваме и народните обичаи, и научните факти, както и има ли прилики между митичните същества и реалните животни.  Накрая ще си изработят кукерски маски.

През февруари Детска архитектурна работилница ще заведе децата на пътешествие в някои от най-красивите европейски градове и първата спирка е Лондон, където бъдещите архитекти ще направят едно шерлокхолмовско разследване по забележителностите на мегаполиса. Заниманието е за деца от 7 до 11 г. и се провежда в събота в три групи. Вход: 15 лв., има отстъпки с карта.

Спортни събития

Безплатно: Декатлон кани родители с деца до 4 г. на безплатен Урок по плуване за бебета, който ще се проведе от Школата по плуване за бебета „Плувам с Мама и Тати“ в неделя следобед в басейна на Оливс сити хотел в Студентски град. Участието е с предварително записване онлайн.

Центърът за ранно развитие „Магазинче за знание“ започва редовни занимания по Йога за деца и родители в Люлин. Идеята е мамите да се упражняват, докато мъниците играят наоколо. С предварително записване, за деца 0+. Вход: 15 лв., има отстъпки с карта.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда:

 

2 февруари (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Давай, Диего, давай!

Куклен театър в Bulgaria Mall: Една история с две мишки

 

3 февруари (неделя)

11:00

Неделна чуднотека в Сердика Център: Прахоляшка

Куклен театър във FUN Ring Park: Палечка

Куклен театър в Bulgaria Mall: Дора няма умора

Куклен театър в Мега Мол: Пепеляшка

 

Други спектакли за деца в почивните дни 2 и 3 февруари 2019

 

Столичен куклен театър ще представи Трите прасенца в събота преди обяд, а от 17 ч. ще се играе Хуан Дариен – момчето тигър. В неделя пък ще гледаме Принцесите и змеят. Спектаклите се играят в салона на ул. „Гурко“, като има по три представления на ден в събота и две в неделя. Билети 5-10 лв.

В Младежкия театър тази събота ще гледаме Бяла приказка и Хензел и Гретел (театър), по същото време Музикалният театър ще представи мюзикъла Котаракът Шарл, а Софийска опера – История с патоци, Мечо и Лиса (опера за деца).

Музикалните представления за деца в неделя, 3 февруари, са Ян Бибиян (мюзикъл) в Музикалния театъри Червената шапчица (музикална приказка) в Операта.

Театър „Възраждане“ ще покаже в събота Червената шапчица, а в неделя – Макс и Мориц.

В Театър „Ателие 313“ на 2 февруари ще се играе спектакъла на Театър „Трио“ Моят свят, а на 3 февруари – постановката на Малък Театър „Слон“ Котаракът с чизми.

Представленията в Театър „София“  са Питър Пан (мюзикъл) в събота и Роня, дъщерята на разбойника на 27 януари.

Театър 199 очаква малчуганите за Котаракът с чизми в събота, 2 февруари, и Светулки в неделя, 3 февруари.

„Приказка без край“ и Студио „Театрална Шапка“ ще представят в събота Музикален куклен театър „Маша се разделя с първото зъбче“

Вижте също програмата на Детска киноседмица 1 – 7 февруари 2019 в София

Още предложения ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!