Къде да отидем с децата през почивните дни? Безплатни и достъпни събития за деца и семейство на 12 – 13 януари 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 12 – 13 януари 2019 г.

 

Семейни събития

 

Всяка втора неделя на месеца се провежда Lidl неделя в Музейко. На 13 януари 2019 отново деца и родители са поканени в детския научен център срещу цена на билета 2 лв. за всеки, независимо от възрастта. Програмата е подходяща за деца 5+.

За по-малките (3+) и техните мами и татковци Семейна неделя в Гранд Хотел София (куклен театър и работилница) ще представи спектакъл и арт работилничка на тема Цирк

Безплатно:Валдорфска педагогика. ​​​​​​​Основни принципи и практични приложения у дома (безплатен онлайн семинар) за родители.

 

 

Образователни събития

 

Безплатно: Всяка събота от 11 ч. в Мега Мол се провеждат Креативни детски работилнички. Тази седмица темата е „Домино“. Желаещите да участват деца трябва да се запишат предварително. За възраст 6+

Безплатно: Академията по Програмиране и роботика за ученици Слънчице кани всички ученици във възрастовата група 1-5 клас в Демонстрационни Безплатни уроци по Програмиране за ученици, които ще се провеждат в съботните и неделни дни на месец януари 2019 г. Първите занимания са на 12 и 13 януари.

Безплатно: Работилница “Да видиш невидимото“ с Domestos и TechnoMagicLand е подарък от организаторите за децата, които искат да надникнат в микроскопичния свят на микробите. Ателието ще се проведе и в двата дни на уикенда от 14 ч. Подходящо е за деца от 7 до 14 г.

Тази събота започва Втори семестър в Музикално училище Мюзик Плей (от 12 януари 2019), както и зимното Съботно арт училище в Арт кутия

В Работилничка за умения „Моливия“ се сформира група по Английски уроци за малки мишоци (3+), в която децата ще изучават чуждия език неусетно, докато играят, творят и решават казуси от ежедневието. Начало 12 януари, събота.

На 12 и 27 януари в Детска къща ще има целодневни Забавни ателиета АРТ и наука с Novel Design. Децата ще творят стрингарт 3D илюзии – копиране и рязане, ще плетат гривни, медальони, ще ще научат повече за хармонографа – забавна физика, спирограф, рисуване с конци. За възраст5+

На 13 януари, неделя, е второто за годината ателие на Био игри: Работилница за противоотрови: змии. Заниманията се провеждат в ТехноМеджикЛенд, а цената е 15 лв. Изисква се задължително предварително записване. Подходящо за деца от 7 г.

Продължават и научните Демонстрации в TechnoMagicLand, които всяка събота и неделя са на различна тематика. За участие в демонстрациите не се заплаща допълнително, достатъчен е билетът за вход в комплекса (0-7 лв. според възрастта).

Интересна изложба показва Националният исторически музей: Българската армия. Приказки за деца – изложба и ателиета за деца в Националния военноисторически музей. Експозицията е представена по подходящ за децата начин, предвидени са и интерактивни занимания за тях. Музеят работи в събота. Цена за посещение 0 до 8 лв., семеен билет 10 лв.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

 

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда:

 

12 януари (събота)

10:00

Новогодишно Мултипликационно утро в събота: сборник анимационни филми – Руски културно-информационен център

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Карлсон, който живее на покрива

Караоке с Маргаритка в Mall of Sofia

Куклен театър в Bulgaria Mall: Звездичко

 

13 януари (неделя)

11:00

Куклен театър в Bulgaria Mall: Кучето, което не можеше да лае

Куклен театър в Мега Мол: Мечо Пух

Неделна чуднотека в Сердика Център: Училище за магьосници „Абракадабра“

 

 

Други спектакли за деца в почивните дни 12 и 13 януари 2019

 

Чаената ръкавичка. Джаз за деца. е първото съботно матине, с което Венци Благоев и приятели ще открият годината и канят в Чайната всички малки любители на джаза и жизнерадостната музика, заедно с техните родители, за да съпреживеят ритмите на най-харесваните латино и детски мелодии. Подходящо за всяка възраст. Вход 5 лв. деца, 7 лв. възрастни

В събота, 12 януари, от 11 ч. в Дом на културата „Искър“ – Концертна зала ще се прожектира детския анимационен филм Малкият рицар Тренк, озвучен на български. Подходящ за деца от 4 г., билет 2,40 лв.

След коледно-новогодишната ваканция Столичен куклен театър ще представи Снежната кралица по Х. Кр. Андерсен в събота и Бяла приказка в неделя. Спектаклите се играят в салона на ул. „Гурко“, като има по три представления на ден в събота и две в неделя. Билети 5-10 лв.

Любителите на театъра могат да потърсят билети и за постановките за деца на театър „Възраждане“ – в събота Червената шапчица, а в неделя Котаракът с чизми. И двата спектакъла са подходящи за деца от 3 г. Билетите са по 6 лв., като има по две представления на ден – от 11 и от 12:30 ч.

Подновяват се и Концерти за бебоци, в които Софийска опера и балет представя за най-малките си почитатели популярни творби от оперната и балетна класика, изпълнени на живо на пиано, цигулка, флейта или мини оркестър. Цените са за семейни билети от 12 до 20 лв. според броя на хората в групата и се изисква предварителна регистрация. За деца от 1 до 5 г.

Вижте също програмата на Детска киноседмица 11 – 17 януари 2019 в София

Още предложения ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!