Къде да отидем с децата през почивните дни? Безплатни и достъпни събития за деца и семейство на 5 – 6 януари 2019 в София

Share

За семействата, които ще прекарат в града първи уикенд на новата година, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 5 – 6 януари 2019 г.

 

Семейни събития

 

Мюзик плей поднася на своите почитатели поредно вълнуващо преживяване в света на музиката. Тази неделя, 6 януари, от 11 и от 17 ч., в Съюза на архитекта ще се състои Зимен Оперетен Концерт на възглавници. Час преди спектакъла започва детска работилничка по декориране на възглавници, в която са поканени всички деца с билети за концерта. Вход: 25-45 лв. за семейство според броя на членовете.

Безплатно: На 6 януари (неделя) от 13.00 часа ще се проведе Тържествено честване по повод 171-та годишнина  от рождението на на Христо Ботев. Събитието ще се състои пред пред бюст-паметника на поета „Борисовата градина“.

Безплатно: Детски център Кондабайда кани родители и деца от 2,5 до 6 г. в ден на Отворени врати тази неделя, 6 януари, за да се запознаят с обстановката, екипа и онова, което могат да предложат те на мъниците от новосформираната група.

Безплатно: На 6 януари, Йордановден, по обяд в район Искър ще се състои традиционният Празничен Богоявленски водосвет на езерото „Дружба“

 

 

Образователни събития

 

На 6 януари, неделя, е първото за годината ателие на Био игри, което отново е посветено на динозаврите – тези толкова любопитни за децата същества: Динозавърски загадки 2. Заниманията се провеждат в ТехноМеджикЛенд, а цената е 15 лв. Изисква се задължително предварително записване. Подходящо за деца от 7 г.

Продължават и научните Демонстрации в TechnoMagicLand, които всяка събота и неделя са на различна тематика. За участие в демонстрациите не се заплаща допълнително, достатъчен е билетът за вход в комплекса (0-7 лв. според възрастта).

Тази събота, 5 януари, желаещите деца могат да се включат в научната програма Космически предизвикателства за деца в Музейко. Участниците ще сглобяват свои роботи, лунни апарати, космически сонди и същевременно ще усвоят основни концепции в инженерните науки и технологията. Програмата „Космически предизвикателства за деца“ се състои от 12 взаимно свързани занимания. Всяко отделно ниво надгражда знанията и уменията, добити в предходното. В Музейко можете да преминете първите две нива – Ниво 1 и Ниво 2. Ниво 1 е и единственото, на което се допуска еднократно посещение. Вход: билет за Музейко.

Работилниците, които Музейко ще предложи на децата този уикенд, са Отворена лаборатория и . Желаещите могат да посетят и звездното шоу в Планетариум в Музейко

Национален исторически музей: Българската армия. Приказки за деца – изложба и ателиета за деца в Националния военноисторически музей. Експозицията е представена по подходящ за децата начин, предвидени са и интерактивни занимания за тях. Музеят работи в събота. Цена за посещение 0 до 8 лв., семеен билет 10 лв.

Ботаническата градина на БАН традиционно представя експозицията Растенията в коледната символика, където ще можете да разгледате много красиви и интересни растения, както и да научите любопитни факти за коледното дърво, за джела, използван още от древните келти, и други коледни растения. Последният ден, в който ще работи изложбата, е 5 януари, събота, от 10 до 15 ч., вход 1-4 лв. според възрастта.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

 

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда:

 

5 януари (събота)

11:00

Новогодишно Мултипликационно утро в събота: сборник анимационни филми – Руски културно-информационен център

Детски куклен театър в The Mall: Жабокът Цар

Куклен театър в Bulgaria Mall: Голямото пиле си търси жена

 

6 януари (неделя)

11:00

Куклен театър в Bulgaria Mall: Спящата красавица

Куклен театър в Мега Мол: „Дядовата ръкавичка“ – премиера

Неделна чуднотека в Сердика Център: Снежно парти

 

 

Други спектакли за деца в почивните дни 5 и 6 януари 2019

 

Любителите на театъра могат да потърсят билети за постановките за деца на театър „Възраждане“ – в събота Синбад и съкровището на седемте кралства, а в неделя Джуджето Дългоноско. Билетите са по 6 лв., като има по две представления на ден – от 11 и от 12:30 ч.

Вижте също програмата на Детска киноседмица 4 – 10 януари 2019 в София

Още предложения ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!