Къде да отидем с децата през почивните дни? Безплатни и достъпни събития за деца и семейство на 29 – 30 декември 2018 в София

Share

Настъпва последният уикенд на отиващата си 2018 г. За семействата, които ще го прекарат в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 29 – 30 декември 2018 г.

 

Семейни събития

 

Безплатно: Точно времето между Коледа и Нова година са избрали организаторите на Празник между празници – фестивал на любителското творчество, който ще се състои в петък, 28 декември, от 17 ч. в Дом на културата „Искър“ съвместно с БАФЦ „Нестия“. Вход свободен.

Безплатно: Деца даряват на деца: Благотворителен Коледен базар в Столична библиотека е традиционно събитие, в което малките възпитаници на ДГ „Брезичка“ излагат свои творби с цел да съберат средства за учебното заведение. Базарът продължава до 30 декември.

 

Образователни събития

 

Интересни изложби през уикенда:

Национален исторически музей: Българската армия. Приказки за деца – изложба и ателиета за деца в Националния военноисторически музей. Експозицията е представена по подходящ за децата начин, предвидени са и интерактивни занимания за тях. Музеят работи в събота. Цена за посещение 0 до 8 лв., семеен билет 10 лв.

Ботаническата градина на БАН традиционно представя експозицията Растенията в коледната символика, където ще можете да разгледате много красиви и интересни растения, както и да научите любопитни факти за коледното дърво, за джела, използван още от древните келти, и други коледни растения. Отворено до 30 декември, от 10 до 15 ч., вход 1-4 лв. според възрастта.

До 30 декември, неделя, в Музейко гостува изложбата „Изобретенията“, която ще запознае малките посетители с децата-изобретатели и ще отговори на техните любопитни въпроси за света на научно-техническите открития. Музейко работи всеки ден без понеделник, входът е 0 до 15 лв. според възрастта.

През уикенда детският научен център ще предложи на децата и две работилници: Коледен фенер и Отворена лаборатория.

Продължават и научните Демонстрации в TechnoMagicLand, които всяка събота и неделя са на различна тематика.

В Мол Сердика център всеки ден от 28 до 31 декември ще има Работилница за плюшени играчки: Направи си сам плюшена ирачка. Предложението е от Puffy Land, които ще предоставят на децата материали за изработка на собствен плюшен приятел. Вход свободен, заплаща се стойността на играчката (уточнете я при организаторите).

Безплатно: В Мега Мол продължават Декемврийски креативни работилнички с Шишарка. Участието е с предварително записване. Тази събота децата ще си нарисуват неповторим календар за новата 2019 година, като сами ще изберат какъв да бъде той.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

 

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда:

 

28 декември (петък)

18 :00

Куклен театър в Paradise Center: Рибарят и златната рибка

 

29 декември (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Коледно писмо

Караоке с Маргаритка в Mall of Sofia – отменено

Куклен театър в Bulgaria Mall: Звезден прах

 

30 декември (неделя)

11:00

Куклен театър в Bulgaria Mall: Еленчето на Дядо Коледа

Куклен театър в Мега Мол: Трите прасенца

Неделна чуднотека в Сердика Център: Джуджеска игротека

 

31 декември (понеделник)

15:00

Коледа в Paradise Center: Новогодишен концерт

 

Други събития за деца в почивните дни 29 и 30 декември 2018

 

Любителите на театъра могат да гледат постановките за деца на театър „Възраждане“ – в събота Ян Бибиян и дяволчето Фют, а в неделя Макс и Мориц. Билетите са по 6 лв., като има по две представления на ден – от 11 и от 12:30 ч.

Театър „София“ също е запазил две детски представления за уикенда – мюзикъла Питър Пан в събота и спектакъла Пипи в неделя. Вход 6 лв., начало 11 ч.

Вижте и обзор на филмите, които ще се прожектират в кината следващите дни: Детска киноседмица 28 декември 2018 – 3 януари 2019

Още предложения ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Весели празници и много нови вдъхновения!

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!