Къде да отидем с децата през почивните дни? Безплатни събития за деца и семейство на 8 – 9 декември 2018 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 8 – 9 декември 2018 г.

 

Безплатни семейни събития

На пл. „Александър Батенберг“ продължава Немски Коледен Базар София | Deutscher Weihnachtsmarkt Sofia ‘2018. Всеки ден има културно-развлекателна програма за деца и възрастни, която е публикувана до края на седмица и можете да я видите на посочения линк.

Деца даряват на деца: Благотворителен Коледен базар в Столична библиотека е традиционно събитие, в което малките възпитаници на ДГ „Брезичка“ излагат свои творби с цел да съберат средства за учебното заведение.

DABOV Specialty Coffee също организира Благотворителен Коледен базар в помощ на две болни дечица, които се нуждаят от скъпоструващи операции.

КоледАРТ БАЗАР в Съюза на архитектите е още едно място, където можете да видите различни красиви неща, творби на приложното и изящно изкуство, както и да се позабавлявате в различните ателиета и игри за деца и възрастни. В Работилничките на КоледАРТ малки и големи ще да играят с детски карти, да направят картичка за мама и татко, да нарисуват дървена играчка, да наредят собствено пъзелче, да изваят чашка от истинска глина, която макар и крива, ще бъде чашката за коледни съкровища.

До 12 декември продължава инициативата на училището за деца с ограничен слух „Яника“ Стани Коледен ангел 2018. Организаторите призовават всички да си закупят от коледните картички на учебното заведение и така да помогнат за лечението и образованието на децата.

Безплатни образователни събития

Научната лаборатория на Байер гостува на TechnoMagicLand първите два уикенда на декември. За да участвате в това безплатно и много интересно занимание с различни забавни научни експерименти, трябва да се регистрирате предварително онлайн.

Безплатно събитие “Анимация за всеки” е инициатива на LittleMakers, която ще даде възможност на децата да се докоснат до магията на анимацията и в рамките на час и половина в неделя децата да експериментират на три различни творчески станции. Краен срок за записване 7.12.2018.

В събота е поредното занимание в Арт ателие в Детски център на Столична библиотека, в което художникът Христо Кърджилов ще помага на децата да развиват своя творчески талант. Вход свободен, 4+.

За малки и големи ученици са Съботни занимания за деца в Американския център (7-10 г.), които им помагат да се справят с учебното съдържание и да научат много нови неща.

Продължават и Безплатна програма по рисуване за деца в СГХГ, провеждана от Изиарт България с идеята да приобщи децата към изкуството. Събитието е подходящо за деца от 4 г. Вход свободен.

В Мега Мол продължават Декемврийски креативни работилнички с Шишарка. Участието е с предварително записване. Децата ще си изработят различни украси и сувенири за Коледа. Тази събота темата е „Триизмерна коледна картичка“.

Също безплатно е и първото занимание в Испански на игра с Ани (за деца от 0 до 2,5 г.) и Испански на игра с Ани (за деца от 2,5 до 6 г.) в Детски учебен и арт център OreHHerO. Малчуганите усвояват езика неусетно чрез много музика, движение, песни, ролеви игри и пресъздаване на приказки в неделните дни.

Първите две недели на последния месец от годината, от 17 ч. в Мега Мол ще има работилнички по роботика. На 9 декември темата е Роботика през декември: Роботи – помощници на Дядо Коледа. Изисква се предварително записване. Час преди това за по-малките ще има Четене на Коледни приказки в Мега Мол, а в ранния следобед са работилничките Коледен плюшен приятел (с предварително записване и предимство за деца, които не са участвали по-рано).

Втората за месеца Детска коледна работилница в ИКЕА ще се проведе в неделя и ще предложи на децата да си направят красиви играчки за елха.

Безплатни спортни събития

Поредното Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) е на 8 декември в Южен парк. В събитието могат да се включат деца от 4 г., а родителската помощ се допуска само от разстояние.

В неделя следобед децата от 6 г. и техните родители са поканени на Безплатна тренировка по бадминтон в София. За участие в заниманието се изисква предварителна регистрация онлайн.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда:

 

8 декември (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Няма страшно, Кристофър

Зимен сън (куклен театър) – в ДК „Искър“

Куклен театър в Bulgaria Mall: Карлсон, който живее на покрива

11:00, 14:00

Коледни концерти „От деца за деца“ – Литературен клуб „Перото“, НДК

9 декември (неделя)

 

11:00

Куклен театър в Bulgaria Mall: Намери ни!

Куклен Театър: Зимната приказка на Пух – FUN Ring Park, София Ринг Мол

Куклен театър в Мега Мол: Снежко, Снежният човек

Неделна чуднотека в Сердика Център: Вълшебна Коледа

 

Други събития за деца през уикенда 8 – 9 декември 2018

Детски център Оксиния кани момченца и момиченца от 3 до 10 години всяка събота от 10:00 ч. до 13:00 ч. в „Полезна събота – Мини Джунгла“, където да се забавляват на воля в изобилие на познавателни, нестандартни, щури занимания, докато родителите са заети с други дела.

Фондация Пространства гостува в Книгата / The Book с поредица от тематични събития за деца в съботните дни. Заниманието на 8 декември ще бъде Моите случки / Как да създам книжка? Децата ще пресъздадат свои истории в собственоръчно изработени книжки. Цена 12 лв. Вижте повече по линка по-горе.

В новата съботна програма на Детски ръчички  Творци на живота – тематични, творчески и игрови занимания деца от 5 до 10 години ще се забавляват заедно и ще общуват на различни тема. Тази седмица е посветена на Приятелството.

Работилничка за умения „Моливия“ очаква дечица на възраст от 1.5 до 4 год., заедно с техните родители, на занимания по музика всяка събота от 10:30 ч.: Музика За Дребосъци с Мира

Новооткритата Резиденция за деца и животни Кондабайда отново е поканила Венци Благоев и приятели да вдъхновят деца и родители с весели мелодии и чаровно присъствие: Кончета иГриви. Джаз за деца.

В неделя, 9 декември, е следващото от поредицата ателиета Био игри в Техномеджикленд. Темата тази седмица е Динозавърски загадки 1, като малките изследователи ще участват в мисии за разкриване много от тайните на тези толкова загадъчни отдавна изчезнали същества. Вход 15 лв., с предварително записване. Ателиетата на Био игри са подходящи за деца от 5-7 г.

В очакване на Коледа календарът със събития за деца и родители става все по-богат. Още много предложения ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!