Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и семейство на 24 – 25 ноември 2018 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 24 – 25 ноември 2018 г.

 

Безплатни семейни събития

За поредна година на пл. „Александър Батенберг“ ще грейнат къщичките на Немски Коледен Базар София | Deutscher Weihnachtsmarkt Sofia ‘2018. Откриването е на 23 ноември вечерта с концерт, а базарът ще работи до 23 декември 2018. Всеки ден ще има културно-развлекателна програма за деца и възрастни, която можете да видите по линка по-горе.

Друго място, където предвидливите ще могат да разгледат и купят коледни подаръци ръчно производство, е ПредКоледен базар на изкуствата в Парк Хотел Москва, който ще се проведе в двата дни на уикенда.

Безплатни образователни събития

По случай скорошното ни отваряне Работилничка за умения „Моливия“ кани дечица на възраст от 1.5 до 4 год., заедно с техните родители, на Музика За Дребосъци С Мира – концерт подарък. Заниманието е в събота, 24 ноември, от 10:30 ч.

Малко по-късно същия ден ще започне Арт ателие за деца, посветено на Диего Веласкес в СГХГ, организирано от Фондация Изиарт и Посолството на Кралство Испания в София. Участието е безплатно, с предварително записване и е подходящо за деца от 4 г.

Също безплатно е и първото занимание в Испански на игра с Ани (за деца от 0 до 2,5 г.) и Испански на игра с Ани (за деца от 2,5 до 6 г.) в Детски учебен и арт център OreHHerO. Малчуганите усвояват езика неусетно чрез много музика, движение, песни, ролеви игри и пресъздаване на приказки.

В събота от 11 до 12 ч. децата ще могат да участват в Плик за коледно писмо – арт ателие във филиал Люлин на Столична библиотека. Както всяка седмица, ще се проведат и Съботни занимания за деца в Американския център (7-10 г.) по английски език.

През ноември всяка неделя следобед в Мега Мол ще има работилнички по роботика. Второто занимание на 25 ноември е Забавна роботика: Роботи чистачи.

Безплатни спортни събития

Поредното Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) е на 24 ноември в Южен парк. В бягането могат да се включат деца от 4 г., а родителската помощ се допуска само от разстояние.

В неделя следобед децата от 3 до 10 г. и техните родители са поканени на Тананикаща йога в Декатлон Витоша. За участие в заниманието се изисква предварителна регистрация онлайн.

През целия ден в неделя в Зала „Триадица“ ще се провеждат състезанията от Национален турнир „Бъдещи Звезди на Аеробиката“. Вход свободен за публика.

От 13 ч. същия ден в плувен комплекс „Спартак“ започва Межународно състезание по адаптирано плуване за деца и юноши с ментални затруднения.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда:

 

24 ноември (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Медени приказки

Куклен театър в Bulgaria Mall: Пипи Дългото чорапче

13:00

Благотворителната кампания McHappy Day

 

25 ноември (неделя)

11:00

Куклен театър в Bulgaria Mall: Бавна приказка

Куклен театър в Мега Мол: Клоунът и неговите деца

Неделна чуднотека в Сердика Център: История в джунглата

Куклен Театър: Аладин в Ринг Мол –Fun Ring Park

 

Други събития за деца през уикенда 24 – 25 ноември 2018

В събота, 24 ноември, от 11 ч. за всички ученици и техните преподаватели, които се интересуват от електричество и електрически ток и искат да научат повече за батериите, оловните акумулатори и какво е тяхното бъдеще, възможнo ли e съхранението на електрическа енергия чрез вода и още много други, ще се проведе Резервна електрическа енергия – погледната отблизо (ателие в Националния политехнически музей).

В неделя преди обед малките любители на музиката ще гледат и слушат Вивалди и Малкия Ото – детски концерт на Фортисимо Фамилия в зала „България“. Образователен музикален спектакъл с участието на известни актьори и музиканти, който с лекота и вдъхновение въвежда децата в света на класиката.

В София пристигна Цирк Балкански с новата си програма. Представленията се играят цирковия плац в парк „Възраждане” (Зона Б-5) всеки ден от сряда до неделя от 16:30 и 19:30 ч., от 09 ноември до 2 декември 2018 г.

В неделя, 25 ноември, е и следващото от поредицата ателиета Био игри в Техномеджикленд на тема: Способност да летиш, в което малките изследователи ще участват в експедиция и ще открият различните крила на летящи „динозаври“. Вход 15 лв., с предварително записване. Ателиетата на Био игри са подходящи за деца от 5-7 г.

Всеки уикенд в В TechnoMagicLand се провеждат демонстрации, които имат за цел да представят по интересен и забавен начин различни аспекти на физиката, химията, математиката, информатиката и да разширят  знанията, придобити от интерактивните експонати в центъра.

Вижте и нашия обзор на детската филмова програма в софийските кина: Детска киноседмица 23 – 29 ноември 2018 в София. Не забравяйте да участвате в играта на ПоПоТам и Форум филм Стани ГРИНЧ за КОЛЕДА – ИГРАЙ И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ, която продължава до 25 ноември, неделя.

Още много събития за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!