Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и семейство на 10 – 11 ноември 2018 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 10 – 11 ноември 2018 г.

 

Безплатни семейни събития

Тази събота, 10 ноември, ще се проведе заключителното събитие от Седмица на бащата в Детския център на Столична библиотека: Истински chef. Поканени са всички деца със своите бащи, дядовци, вуйчовци и други да споделят за своите хранителни навици, да сготвят нещо вкусно и здравословно заедно и да го донесат в Детския център. Жури ще определи най-вкусното ястие. Начало 11:00 часа.

 

Безплатни образователни събития

Отворен е вече ежегодният конкурс на ИКЕА: Вълшебен конкурс за деца и техните фантастични приятели 2018, който приканва децата да нарисуват въображаеми животни и да изпратят рисунките си онлайн чрез сайта на организатора до 18 ноември. След това специално жури ще избере най-добрите, които ще се въплътят в новата благотворителна колекция играчки на ИКЕА.

Безплатна програма по рисуване за деца в СГХГ е проект на Фондация Изиарт, който предоставя на малчуганите възможност и условия да се обучават в любов към изкуството и изобразителни техники. Заниманията се провеждат в събота преди обед с предварително записване.

По същото време филиал Люлин на Столична библиотека очаква деца от 10 до 13 години, за да се запознаят и претворят в изображение мита за Тезей: Четене на митове и легенди във филиал Люлин на Столична библиотека.

Както всяка седмица, ще се проведат и поредните Съботни занимания за деца в Американския център (7-10 г.) по английски език.

През ноември всяка неделя следобед в Мега Мол ще има работилнички по роботика. Първото занимание на 11 ноември е Забавна роботика: Роботи-колички.

В неделя вечер Клуб Мама от класа ще проведе безплатен онлайн семинар на тема: Какъв е твоят темперамент и как влияе на общуването в семейната структура?, който ще ви помогне да погледнете на себе си и на близките си от по-различна гледна точка и да разберете по-добре процесите в семейството.

Безплатни спортни събития

В неделя от 14 ч. ще се проведе Тренировка по баскетбол в Декатлон Витоша. Заниманието е подходящо за деца от 5 г. и изисква предварителна регистрация онлайн.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда:

 

10 ноември (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Свинарят

Куклен театър в Bulgaria Mall: Цигуларят и малката птичка

12:00

Танцувай с Dance&Sport Center SALSA DIVA – отворен урок в Bulgaria Mall

 

11 ноември (неделя)

11:00

Куклен театър в Bulgaria Mall: Спондж Боб Квадратни Гащи

Куклен театър в Мега Мол: Котаракът в чизми

Неделна чуднотека в Сердика Център: Мики и Чарли

13:30

Образователен спектакъл “ ТЕЛЕФОН 112″ – Мега Мол

 

Други събития за деца през уикенда 10 – 11 ноември 2018

Традиционното Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка тази събота ще бъде на тема Треньори на животни или дресьори на гледачи – кой кого учи в зоопарка. Вход 0-4 лв.

Саксофонът вълшебник. Джаз за деца е поредното музикално матине в „Чай във фабриката“, където Венци Благоев и приятели от фондация Джазтет заедно със специален гост очакват малки и големи почитатели на слънчевата музика за съвместно забавление и импровизации.

През уикенда Музейко ще изкуши малките си посетители със Сандвичи за откриватели! – готварско ателие в Музейко, а на следващия ден е и поредната Lidl Неделя в Музейко, в която малчугани и родители могат да се забавляват цял ден в детския научен център срещу вход само 2 лв. (безплатно до 4 г.)

В събота, 10 ноември, Мюзик Плей ще очаква всички в Дома на Киното за Премиера на филмите от Арт Ваканция на Витоша 2018.

Испански на игра с Ани за деца от 0 до 2,5 г. и от 2,5 до 6 г. се провежда в детския образователен център OreHHerO от квалифициарния преподавател Ана Начева, която чрез игри, музика, танци всяка неделя увлича деца и родители в богатия свят на испанския език и латино културата. Първото занимание е безплатно, редовната цена е 15 лв. или 10 лв. с карта за четири посещения.

В София пристигна Академичен цирк „Балкански“ с новата си програма. Представленията ще се играят цирковия плац в парк „Възраждане” (Зона Б-5) всеки ден от сряда до неделя от 16:30 и 19:30 ч., от 09 ноември до 2 декември 2018 г.

Цирк „Колозеум“ също продължава да представя в София (ж.к. Гео Милев) своята разнообразна програма – двучасов цирков спектакъл с участието на голямо разнообразие от животни: Цирк Колозеум в София.

В събота следобед ще има едно по-различно занимание с Био игри: Рожден ден по никое време. Събитието ще се проведе в OreHHerO с предварително записване и такса 12 лв. на дете. А в неделя, 11 ноември е и следващото от поредицата ателиета Био игри в Техномеджикленд на тема: Уотсън, Крик и тяхното ДНК, в коато малките изследователи щеще участват в експедиция (treasure hunt; всяка неделя в различна част на музея) за откриване на елементите на ДНК. Те ще чуят интерактивна презентация за клетките и ще извлекат ДНК от плодове. Вход 15 лв., с предварително записване. Ателиетата на Био игри са подходящи за деца от 5-7 г.

Всеки уикенд в В TechnoMagicLand се провеждат демонстрации, които имат за цел да представят по интересен и забавен начин различни аспекти на физиката, химията, математиката, информатиката и да разширят  знанията, придобити от интерактивните експонати в центъра.

Вижте и нашия обзор на детската филмова програма в софийските кина: Детска киноседмица 9 – 15 ноември 2018 в София. Премиерата тази седмица е американският игрален филм приказка „Лешникотрошачката и четирите кралства“.

Още много събития за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!