Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и семейство на 3 – 4 ноември 2018 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 3 – 4 ноември 2018 г.

 

Безплатни семейни събития

В събота, 3 ноември, ще се проведе София Гейм Найт – фестивал на игрите, организиран от Гьоте институт в България и съмишленици от сферата на производството и разпространението на игри. Детските ателиета в сградата на Гьоте институт започват в 16 ч., а от 18 ч. ще има занимания за деца и в Центъра по сугестопедия на „Граф Игнатиев“ 12. Вижте детската и пълната програма на събитието.

В неделя, 4 ноември, започват Дни на неформалното образование 2018 в Националния музей „Земята и хората“, като първият ден е посветен на семейството. Деца и родители ще могат да се включат в различни образователни игри, за да разберат как ученето може да бъде забавление. Вход свободен за всички посетители.

 

Безплатни образователни събития

Отворен е вече ежегодният конкурс на ИКЕА: Вълшебен конкурс за деца и техните фантастични приятели 2018, който приканва децата да нарисуват въображаеми животни и да изпратят рисунките си онлайн чрез сайта на организатора до 18 ноември. След това специално жури ще избере най-добрите, които ще се въплътят в новата благотворителна колекция играчки на ИКЕА.

Безплатна програма по рисуване за деца в СГХГ е проект на Фондация Изиарт, който предоставя на малчуганите възможност и условия да се обучават в любов към изкуството и изобразителни техники. Заниманията са с предварително записване.

Във филиал Студентски на Столична библиотека тази събота, 3 ноември, отново ще гостува куклената актриса Таня Гигова от Сдружение „ГлухАРТчета“, която ще покаже на децата как да си направят красиви книгоразделители: Арт работилница, посветена на Деня на народните будители. Заниманието е подходящо за деца от 5 до 14 години. Ще се проведат и поредните Съботни занимания за деца в Американския център (7-10 г.) по английски език.

Продължава Съботно Четене за Лисичета – проект на FOX book café, подходящ за деца от 4 до 10 години. Участието е безплатно, с предварително записване.

Испански на игра с Ани (за деца от 0 до 6 г.) е се провежда в детския образователен център OreHHerO от квалифициарния преподавател Ана Начева, която чрез игри, музика, танци увлича деца и родители в богатия свят на испанския език и латино културата. Първото занимание е безплатно, редовната цена е 15 лв. или 10 лв. с карта за четири посещения.

През ноември всяка неделя следобед в Мега Мол ще има работилнички по роботика. Първото занимание на 4 ноември е Забавна роботика: Роботи, изстрелващи хартиени самолети

В неделя вечер Клуб Мама от класа ще проведе безплатен онлайн семинар на тема: Какъв е твоят темперамент и как влияе на общуването в семейната структура?, който ще ви помогне да погледнете на себе си и на близките си от по-различна гледна точка и да разберете по-добре процесите в семейството.

Безплатни спортни събития

В неделя по обяд ще се проведе Урок по футбол в Декатлон Витоша. Заниманието е подходящо за деца от 7 г. и изисква предварителна регистрация онлайн.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда:

 

3 ноември (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Малкото джудже

Караоке с Маргаритка в Mall of Sofia

Куклен театър в Bulgaria Mall: Копче за сън

Френско кино за деца в зала Славейков: Couleur de peau : miel  (вход свободен за деца, възрастни – с билети)

 

4 ноември (неделя)

11:00

Куклен театър в Bulgaria Mall: Медени приказки

Куклен театър в Мега Мол: Храбрият шивач

Куклен театър в Книжен център „Гринуич“: Цигуларят и малката птичка

Неделна чуднотека в Сердика Център: Любимци в Ню Йорк

 

Други събития за деца през уикенда 3 – 4 ноември 2018

Традиционното Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка тази събота ще бъде на тема Как животните се подготвят за зимата – продължение от миналата седмица. Вход 0-4 лв.

Цирк „Колозеум“ представя в София (ж.к. Гео Милев) своята разнообразна програма – двучасов цирков спектакъл с участието на голямо разнообразие от животни: Цирк Колозеум в София.

В неделя, 21 октомври, е следващото ателие на Био игри в Музейко: Ледникова епоха. Децата ще научат повече за животните, обитавали Земята в отдавна отминали периоди и ще си направят собствени модели. Участието е с предварително записване. Цена 13 лв. на посещение. По същото време е и първото от поредицата ателиета Био игри в Техномеджикленд: „Странните“ химични елементи, в който малките изследователи ще търсят кои химични елементи намираме в предмети от ежедневието в игра на асоциации . Вход 15 лв., с предварително записване. Ателиетата на Био игри са подходящи за деца от 5 г.

Вижте и нашия обзор на детската филмова програма в софийските кина от петък, 2 ноември, до четвъртък, 8 ноември 2018 г.: Детска киноседмица 2 – 8 ноември 2018 в СофияДетска киноседмица 2 – 8 ноември 2018 в София

Още много събития за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!