Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и семейство на 20 – 21 октомври 2018 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 20 – 21 октомври 2018 г.

 

Безплатни семейни събития

Една интересна и полезна инициатива идва от Банкя: организаторите на Разходка с находка на „Алеята на здравето“ приканват деца и родители да съчетаят грижата за здравето си с грижата за природата.

От петък, 19 октомври, до неделя, 21 октомври, в Интер Експо Център ще се проведе поредното Изложение Бебемания, което ще представи пред бъдещите и настоящи родители най-новото на пазара за бебешки стоки.

 

Безплатни образователни събития

На 20 октомври Оренда и Мюзик Плей организират занимание за деца, които се увличат едновременно по музика и програмиране: Интелигентната музика 2 – музикално програмиране за деца. Участието е с предварително записване и е подходящо за деца от 8 г.

Международна компютърна академия IT Step кани децата в събота, 20 октомври, да се запознаят с възможностите на OSOYOO робота-кола, който има wi-fi и bluetooth приемник, сами да си направят такъв модел и да го изпробват: Meet & Code: Да си направим роботче за час (6+)

По същото време в Античен Комплекс Сердика ще започне Ден на японските бойни изкуства и традиции, в който ще бъдат представени на едно място цялата палитра на традиционна и модерна Япония.

Във филиал Сердика на Столична библиотека любимата на децата Баба Слава ще ги очаква на 20 октомври с нови приказки, забавления и награди в Домашни уроци с „Баба Слава“ във филиал “ Сердика“. Малчуганите в Люлин пък ще чуят „Приказка за охлювчето“ от Доналд Бисет и ще изработят свое охлювче. Заниманието е подходящо за деца от 4 до 10 годишна възраст. Ще се проведат и поредните Съботни занимания за деца в Американския център (7-10 г.) по английски език.

Продължава Съботно Четене за Лисичета – проект на FOX book café, подходящ за деца от 4 до 10 години. Участието е безплатно, с предварително записване.

 

Безплатни спортни събития

Мега Мол организира среща Ела и играй волейбол с Владо Николов и „Софийска вода“, в която родители и деца ще могат да се запознаят и поиграят с известния спортист.

Поредното Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) ще започне в Южен парк точно в 10 ч. Събитието е за деца от 4 г., а родителите имат право само на морална подкрепа 🙂

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда:

 

20 октомври (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Бавна приказка – премиера

Караоке с Маргаритка в Mall of Sofia

Куклен театър в Bulgaria Mall: Жабчо

 

21 октомври (неделя)

11:00

Куклен театър в Bulgaria Mall: Медени приказки

Палечка (куклен театър) в Мега Мол

Куклен театър в Книжен център „Гринуич“

Часът на Балона – забавление с игрите на мама и тати в Ринг Мол – Fun Ring Park

Неделна чуднотека в Сердика Център: Маша и Мечока

 

Други събития за деца през уикенда 20 – 21 октомври 2018

Венци Благоев и приятели откриват новия сезон на Джаз за деца със съботно матине в Чайната на 20 октомври от 11 ч.: Джаз за деца. Деветият сезон. Забавлението е подходящо за деца от всяка възраст и техните родители. Билет 5 лв. за малките и 7 лв. за възрастните, без резервации.

Традиционното вече Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка тази събота ще бъде на тема Невероятните способности на животните. Деца и възрастни ще научат кои са най-невероятните качества, с които животните ни превъзхождат и какво могат да постигнат те. Вход 0-4 лв.

В поредицата „Запознай се със …“ на Националната галерия тази събота децата ще научат повече за творчеството на Бернар Бюфе. Участието е с предварително записване, подходящо е за деца от 6 до 10 г. Вход 10 лв.

В неделя, 21 октомври, е следващото ателие на Био игри в Музейко: Миграция на птиците. Децата ще научат защо прелитат птиците и ще се опитат да се вживеят в тяхната роля. Участието е с предварително записване. Цена 13 лв. на посещение. По същото време е и първото от поредицата ателиета Био игри в Техномеджикленд: Атомите на шоколада, в който малките изследователи ще навлязат в тайните на любимото на всички сладко изкушение. Вход 15 лв., с предварително записване. Ателиетата на Био игри са подходящи за деца от 5 г.

Тази неделя е традиционният Ден за най-малките (1-5 г.) в Музейко на 21 октомври.

Още много събития за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!