Къде да отидем с децата през почивните дни? Безплатни събития за деца и семейство на 29 – 30 септември 2018 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 29 – 30 септември 2018 г.

 

Акцент на седмицата

На 28 септември, петък, от 16:00 до 24:00 ч. в София и други градове в страната ще се проведе Европейската нощ на учените. В столицата в събитието ще се включат редица научни организации и музеи, които ще представят атрактивна програма с вход свободен за деца и възрастни. Тук можете да видите програмата за столицата: Европейска нощ на учените 2018 в София.

А на следващия ден, 29 септември, деца от 6 до 10 г. и родителите им са поканени на подновеното с идването на есента събитие Семейна събота „ЛeGOтех“ в Националния политехнически музей. Както се вижда от линка, първото за сезона занимание е безплатно и е посветено на лего роботиката и предстоящия курс за деца, който ще се проведе в музея.

 

Безплатни семейни събития на открито

Столична община Район Младост и Школа за танци Сборенка канят всички жители на столицата на празник Със спорт и танци да посрещнем есента на 29 септември, събота, от 16:30 ч.  в Парк „100 години София” ж. к. Младост 2. Всички дейности са на открито и са безплатни за деца и възрастни. Носете удобни обувки, облекло, постелка или одеялце за трениране.

Поредното издание на Градински базар на изкуствата в Маймунарника ще бъде на 30 септември, неделя.

 

Безплатни образователни събития

На 30.09.2018 (неделя), от 10.30 до 14.00 часа Националният дворец на децата кани всички свои настоящи и бивши възпитаници, преподаватели и родители, приятели и партньори на откриването на новата учебна 2018/2019 година и Деня на отворените врати: Откриване на учебната година на Национален дворец на децата

В неделя следобед в Мега Мол ще се проведе поредната от поредицата Работилнички по роботика, този път на тема Роботи-танкове. И двете събития са с предварително записване и са подходящи за деца в предучилищна и ученическа възраст.

През месец септември 2018 г. всяка събота ще работи Творческо ателие в Детски център на Столична библиотека за деца от 5 до 12 г., което ще се води от художника Петър Кърджилов.

Съботно Четене за Лисичета е проект на FOX book café, подходящ за деца от 4 до 10 години. Участието е безплатно, с предварително записване.

 

Безплатни спортни събития

Поредното Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) ще започне в Южен парк точно в 10 ч. Събитието е за деца от 4 г., а родителите имат право само на морална подкрепа 🙂

В неделя по обяд по стръмния склон на бул. „Черни връх“ ще се надпреварват чудновати возила, които ще участват в Red Bull Soapbox – състезание със самоделни колички. За наградите ще се борят 60 отбора със своите творения, а зрелището ще бъде безплатно за публиката.

По същото време любопитните да научат повече за рядко срещаните спортове у нас могат да посетят Урок по ръгби в Декатлон Витоша. Заниманието е подходящо за всички възрасти, като се изисква предварително записване онлайн.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на безплатните  куклени представления и детски забавления през уикенда:

 

29 септември (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Зли вълшебства с весел край

Куклен театър в Bulgaria Mall: Магазинче за цветове

 

30 септември (неделя)

Куклен театър в Bulgaria Mall: Карлсон – премиера

Неделна чуднотека в Сердика Център: Мики и Чарли

Смешен час (куклен театър) в Мега Мол

 

Други събития за деца през уикенда 29 – 30 септември 2018

От 28 септември, събота, до 2 октомври, вторник,  ще се проведе новият курс Модул 1 Роботика и програмиране за деца от 7 до 14 г., организиран от Технократи. Модулът се състои от четири последователни упражнения, които въвеждат участниците в темата роботика и програмиране.

Както всяка събота, Зоологическата градина в София кани малки и големи на Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка. Входът е от 0 до 5 лв. според възрастта на посетителите.

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!