Къде да отидем с децата през почивните дни? Безплатни събития за деца и семейство на 8 – 9 септември 2018 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 8 – 9 септември 2018 г.

Безплатни семейни събития на открито

За втора поредна година МЕТРО организира Фестивал на розовия домат в София. Празникът ще се проведе на 8 септември, събота, в Княжеската градина и ще предложи на посетителите традиционни български храни, музикална програма и игри с награди.

Поредното издание на Градински базар на изкуствата в Маймунарника ще бъде на 9 септември, неделя, а за децата са организирани популярните Игри с домашен пластилин.

 

Безплатни образователни събития

Темата на подновените от началото на септември Съботни работилнички в Мега Мол ще бъде посветена на наближаващото начало на учебната година. Децата, които се запишат предварително за участие в заниманието, ще могат да си направят Поставка за папки с техниката декупаж, като материалите се осигуряват от организатора. В неделя по същото време ще има и Работилнички по роботика: Роботи, пишещи букви. И двете събития са с предварително записване и са подходящи за деца в предучилищна и ученическа възраст.

През месец септември 2018 г. всяка събота ще работи Творческо ателие в Детски център на Столична библиотека за деца от 5 до 12 г., което ще се води от художника Петър Кърджилов.

Съботно Четене за Лисичета е проект на FOX book café, подходящ за деца от 4 до 10 години. Участието е безплатно, с предварително записване.

 

Безплатни спортни събития

Поредното Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) ще започне в Южен парк точно в 10 ч. Събитието е за деца от 4 г., а родителите имат право само на морална подкрепа 🙂

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на куклените представления и детски забавления през уикенда:

8 септември (събота)

11:00

Детски куклен театър в The Mall: Жабчетата, които си търсеха опашките

Куклен театър в Bulgaria Mall: Защо мишките не могат да четат

 

9 септември (неделя)

Куклен театър в Bulgaria Mall: Полицаят Артър и неговият кон Хари

Куклен театър в Книжен център „Гринуич“: Един вълшебен ден (седящо място 5 лв.)

Неделна чуднотека в Сердика Център: Хайде на училище

 

ИКЕА също има ново предложение за семейно забавление в събота и неделя: Стани лице на новия каталог ИКЕА в София

 

Други събития за деца през уикенда 8 – 9 септември 2018

Както всяка събота, Зоологическата градина в София кани малки и големи на Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка. Тази седмица темата на събитието ще бъде „Легенди и митове за животните, в които все още вярваме“.

Тази събота, 8 септември Музейко е подготвил за децата Марс – отворена работилница и Отворена лаборатория (научна работилница), а на следващия ден е поредната Lidl Неделя в Музейко на 9 септември, когато всички посетители влизат с билет от 2 лв.

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!