Къде да отидем с децата през почивните дни? Безплатни събития за деца и семейство на 1 – 2 септември 2018 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 1 – 2 септември 2018 г.

Безплатни семейни събития на открито

На 2 септември, неделя, от 17:00 ч. започва второто издание на JAZZ за деца с Венци Благоев Джазтет at Kino Cabana, което този път ще бъде с благотворителна цел. Интерактивните концерти, които правят музикантите от Джаз за деца, са търсено забавление за родители и деца на всяка възраст, дори бебета.

С края на лятната ваканция идва и Карнавал-контакт 2018: Карнавална лаборатория №6 – поредното събитие от проекта на Фондация „ЖАР театър-изкуство-култура“ за улично изкуство. Този път карнавалната лаборатория ще бъде за напреднали и ще се проведе в парка „Заимов“ на 2 септември, неделя, от 17 ч.

 

Безплатни образователни събития

Темата на подновените от началото на септември Съботни работилнички в Мега Мол ще бъде посветена на наближаващото начало на учебната година. Децата, които се запишат предварително за участие в заниманието, ще могат да си направят Органайзер за бюро, като материалите се осигуряват от организатора. В неделя по същото време ще има и Работилнички по роботика: Роботи-ученици. И двете събития са с предварително записване.

Съботно Четене за Лисичета е проект на FOX book café, подходящ за деца от 4 до 10 години. Участието е безплатно, с предварително записване.

 

Безплатни спортни събития

Поредното Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) ще започне в Южен парк точно в 10 ч. Събитието е за деца от 4 г., а родителите имат право само на морална подкрепа 🙂

Спортните магазини Декатлон и този уикенд ще дадат възможност на всички желаещи да се раздвижат и усвоят нови умения в специалните безплатни тренировки по Фехтовка в Декатлон Подуяне (събота, 1 септември) и Народна топка в Декатлон Витоша (неделя, 2 септември).

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на куклените представления и детски забавления през уикенда:

1 септември (събота)

11:00

The Mall – Самохвалко (куклен театър)

18:00

Paradise Center, Водна сцена – Магията на сладоледа (парти)

2 септември (неделя)

Сердика Център – Неделна чуднотека: Да изпратим лятото с миньони

Мега Мол – Пипи Дългото чорапче (куклен театър)

Книжен център „Гринуич“ – Косе Босе (куклен театър, седящо място 5 лв.)

 

Други събития за деца през уикенда 1 – 2 септември 2018

Както всяка събота, Зоологическата градина в София кани малки и големи на Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка. Тази седмица темата на събитието ще бъде „Кой е по-по-най в Зоопарка“. Посетителите ще могат да се запознаят и с най-новия обитател на сектор „Хищници“ – бърнестия мечок Лийм.

Тази събота, 1 септември, в Музейко започва нов цикъл от научната програма Космически предизвикателства за деца. Детският научен център е подготвил за децата и много интересни  Срещи с астрономи. А в готварското ателие този уикенд малките кулинари ще приготвят палачинки.

А в неделя предстои вълнуващо и вдъхновяващо музикално събитие сред природата – Планински Джаз на възглавници. Концертът ще се проведе на Витоша, в Детски екостационар „Белите брези“, за да отбележи края на лятната артистична програма, организирана от Мюзик плей за децата и началото на новия клубен сезон за Концерти на възглавници.

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!