Къде да отидем с децата през почивните дни? Безплатни събития за деца и семейство на 11 – 12 август 2018 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 11 – 12 август 2018 г.

Безплатни семейни събития на открито

На 11 август, събота, от 10:00 ч. до 14:00 ч. Столична библиотека ще очаква малки и големи в Лятна читалня „Зелени библиотеки“: Музика, книги и „сладоледени изкушения“ в парк „Света Троица“. Поетите и музиканти Петър Чухов и Иван Христов ще четат свои стихове и ще свирят композиции на етнорок групата „Гологан“, а куклената актриса Таня Гигова от Сдружение „ГлухАРТчета“ ще научи децата как да си направят „сладолед на клечка“ от подръчни материали. Любознателните посетители ще може да се запознаят с интересни факти за квартал „Илинден“.

В неделя читалище „Добри Чинтулов“ за втори път ще проведе весел летен Фестивал на тебеширената рисунка. Организаторите са подготвили игри и изненади за малките художници.

Представления за деца в Борисовата градина през лятото 2018 продължават и този уикенд с Детска лятна акордеонна академия в събота и неделя от 11 ч.

А в събота отново от 11 ч. поредното от Представления за деца в Парк „Заимов“ пред Театър „София“ лято 2018 ще бъде спектакълът „Магически небивалици” на Театър „Пан”.

В неделя по същото време малчуганите могат да участват в „Микрофонът е ваш” – Детско шоу в три части на „Арт театър”, което ще се проведе в Южен парк.

 

Безплатни образователни събития

В София Ринг Мол през август има Lego изложение, на което почитателите на творческите тухлички ще могат да видят много интересни модели, а през уикендите ще има и работилници за всички желаещи. Повече за програмата: LEGO Expo в Sofia Ring Mall: изложение и работилници

Съботно Четене за Лисичета е проект на FOX book café, подходящ за деца от 4 до 10 години. Участието е безплатно, с предварително записване.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Джаз за деца с Венци Благоев и приятели отново е в София и ще очаква в неделя всички малки и големи любители на хубавата музика в Kino & Bar Cabana, с вход свободен.

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на куклените представления и детски утра през уикенда:

11 август (събота)

11:00

The Mall – Рибарят и златната рибка (куклен театър)

12 август (неделя)

Мега Мол – Куклен театър „Сладоледена приказка“ с подарък сладолед

Сердика център – Аладин (куклен театър)

Куклен театър в Книжен център „Гринуич“: Мечо Пух

 

Безплатни спортни събития за деца

В неделя, 12 август, сдружение Фуутура организира Отворени часове за всички по спортовете тенис на маса, тенис и футбол. Заниманията ще се проведат в Студентски град и са подходящи за всички възрасти.

 

Други събития за деца през уикенда 11 – 12 август 2018

Lidl Неделя в Музейко на 12 август ще предложи на малките посетители и техните родители забавни научни занимания и експерименти при цена на билет 2 лв. за всички.

Тази събота, 11 август, темата на Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка с презентации ще бъде „Запознайте се с новите“. Ще бъдат представени най-новите обитатели на Софийския зоопарк и ще имате възможността да научите интересни факти за тях лично от гледачите на животните!

Поредното августовско ателие на Био игри в Националния природонаучен музей за деца от 5 до 7 г. ще бъде посветено на индианците и тяхната връзка с животните. Повече информация: Приключение в Северна Америка – ателие на Био игри в Националния природонаучен музей.

 

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

 

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!