Къде да отидем с децата през почивните дни? Безплатни събития за деца и семейство на 4 – 5 август 2018 в София

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 4 – 5 август 2018 г.

Безплатни семейни събития на открито

На 4 август, събота, от 10:00 ч. до 14:00 ч. в Парк „Гео Милев“ Столична библиотека ще очаква малки и големи в поредната  Лятна читалня „Зелени библиотеки“. Организаторите са подготвили изненади, забавни и полезни игри, тебеширени рисунки и четене на книги. Децата ще могат да рисуват с художничката Елена Доксаки, чиито картини са в частни колекционери от Япония и Дания. Свои стихове ще чете сестра й поетесата Екатерина Цветкова.

Дългоочакваният от мнозина Сладоледен фестивал vol.4, както изглежда, най-после ще се състои – в събота, 4 август, в betahaus Sofia.

Също отложен от миналата седмица е Градински базар на изкуствата в Маймунарника, който ще се проведе в неделя, 5 август, с вход свободен за всички.

Този уикенд вечерните концерти от 19 ч. на лятната естрада в Борисова градина ще бъдат на Оркестър „Прима Виста” в събота и „Дикси Бойс Бенд” в неделя. Вижте и пълната Лятна културна програма на открито София 2018

Представления за деца в Борисовата градина през лятото 2018 продължават и тази неделя с „Един необикновен рожден ден или пакости край тортата“ – спектакъл на „Жар театър“.

 

Безплатни образователни събития

Съботно Четене за Лисичета е проект на FOX book café, подходящ за деца от 4 до 10 години. Участието е безплатно, с предварително записване.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на куклените представления и детски утра през уикенда:

4 август (събота)

11:00

The Mall – Жълтите приятели (куклен театър)

Читалище „Добри Чинтулов“ – Кума Лиса и розовата градина на Прасчо (детски спектакъл)

5 август (неделя)

Мега Мол – Безопасна приказка (куклен театър)

 

Безплатни спортни събития за деца

В събота от 12:00 ч. ще се проведе Таекуондо за начинаещи в Декатлон Подуяне. Урокът е подходящ за деца от 6 г., а участието е с предварителна регистрация.

Други събития за деца през уикенда 4 – 5 август 2018

Първото августовско ателие на Био игри в Националния природонаучен музей за деца от 5 до 7 г. ще бъде на тема човешкото тяло. Повече информация: Произход на живота – ателие на Био игри в Националния природонаучен музей.

 

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Вижте също нашия обзор на летните занимални, курсове и лагери за деца от 3 до 12 г., който непрекъснато се допълва с нови предложения.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!