Къде да отидем с децата през почивните дни 28 – 29 юли 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 28 – 29 юли 2018 г.

Безплатни семейни събития на открито

На 28.07.2018 г. от 10:00 ч. до 14:00 ч. в Борисовата градина – алеята към езерото „Ариана“ – Столична библиотека организира Лятна читалня „Зелени библиотеки“. Към събитието ще се присъедини и художникът Христо Кърджилов с творческо ателие за деца. Както винаги, ще има четене на хубави книжки, рисуване, безплатни читателски карти.

И този уикенд Софийски духов оркестър ще свири в Борисова градина. Концертите са в петък и събота вечер от 19:00 ч.: Концерт на Софийски духов оркестър.

На 28 юли от 11:00 на същото място децата ще могат да гледат спектакъла Магически небивалици, а на следващия ден ги очаква поредното от програмата Представления за деца в Парк „Заимов“ пред Театър „София“ лято 2018: Пипи Дългото чорапче.

Поредното Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка ще бъде в събота, 28 юли и част от програмата е тур с беседа за птиците, които обитават зоологическата градина. Входът е безплатен само за най-малките, до 3 г., за деца до 12 г. е 2 лв., а за възрастни – 4 лв.

Безплатни образователни събития

Филиал „Люлин“ на Столична библиотека организира в събота Хартиена работилничка за малките си посетители. Начало 10:30 ч., място – Детски отдел.

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на куклените представления и детски утра през уикенда:

28 юли (събота)

11:00

The Mall – Рошльо и комините (куклен театър)

Читалище „Добри Чинтулов“ – Косе Босе (детски спектакъл)

29 юли (неделя)

Сердика център – Как китът получи своето тясно гърло (куклен театър)

Мега Мол – Сладък летен празник в Мега Мол: куклен театър „220 хитрини“ от 11 ч., балонено шоу от 12 ч. и почерпка със захарен памук и сладолед.

 

Безплатни спортни събития за деца

В неделя от 11:30 ч. ще се проведе Урок по бадминтон в Декатлон Витоша. Участието е с предварителна регистрация, а организаторите са предвидили занимания на закрито при лошо време.

Други събития за деца през уикенда 28 – 29 юли 2018

Последното юлско ателие на Био игри в Националния природонаучен музей за деца от 5 до 7 г. ще бъде на тема човешкото тяло. Повече информация: Направи човешко тяло – ателие на Био игри в Националния природонаучен музей.

В Театър „Възраждане“ шуменският Театър „Васил Друмев“ ще представи спектаклите Самохвалко (куклен театър) в събота и Рошльо и комините (куклен театър) в неделя.

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Вижте също нашия обзор на летните занимални, курсове и лагери за деца от 3 до 12 г., който непрекъснато се допълва с нови предложения.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!