Къде да отидем с децата през почивните дни 7 – 8 юли 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 7 – 8 юли 2018 г.

Безплатни семейни събития на открито

За осма поредна година международният A to JazZ Festival ще се проведе в София, в Южен парк, от 6 до 8 юли. Организаторите са предвидили специална детска зона с интересни работилнички. Вижте програмата за деца, карта на фестивала и още информация: A to JazZ 2018 – A TO JAZZ KIDS (музикален фестивал)

Детето.инфо и списание „Майчинство“ също канят всички семейства с деца на забавления и игри на открито – в събота, 7 юли, край централния вход на Зоологическата градина: Family Fun – безплатни забавления за цялото семейство

И този уикенд Софийски духов оркестър ще свири в Борисова градина. Концертите са в петък и събота вечер от 19:00 ч.: Концерт на Софийски духов оркестър.

А на 7 юли през деня децата ще могат да участват в Представления за деца в Борисовата градина лято 2018: Микрофонът е ваш.

По същото време в парк „Езерото” в ж.к. „Дружба” от 18.00 ч. до 21. 00 ч. ще се проведе поредното издание на инициативата Хоро край езерото.

Поредното забавление от проекта Карнавал-контакт 2018: Карнавална лаборатория №4 ще бъде тази неделя, 8 юли, също в парк „Дружба“, но от 17 ч.

 

Безплатни образователни събития

Образователният проект APE кани деца от ІV до Х клас и техните родители на презентация на инициативата Открий своя талант с APE. Идеята на организаторите е да спомагат за увеличаване възможностите за практическо образование и бъдещо професионално развитие на младите хора.

Лятна занималня в Детския център на Столична библиотека събира малчугани всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 13:00 и в събота, когато от 11:00 до 14:00 часа децата ще могат да се включат в Арт ателие с художника Христо Кърджилов.

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на куклените представления и детски утра през уикенда:

7 юли (събота)

11:00

The Mall – Цар Лъв (куклен театър)

Читалище „Добри Чинтулов“ – Косе Босе (детски спектакъл)

8 юли (неделя)

Куклен театър в Книжен център „Гринуич“: Изгубените поздрави

Мега Мол – Море от ваканция (куклен театър)

 

Безплатни спортни събития за деца

Тази събота, 7 юли, от 13 ч. на Гребна база Панчарево всички желаещи деца от 9 до 15 г. могат да се включат в безплатен Урок по кану-каяк за деца в София, организиран от Декатлон и СК „Спорт за теб и мен“. Участието е с предварително записване онлайн.

Други събития за деца през уикенда 7 – 8 юли 2018

Lidl Неделя в Музейко на 8 юли отново ще събере деца и родители за забавно-научни занимания срещу 2 лв. вход за всеки.

Продължават представленията от фестивала „Опера в парка“ 2018, който тази година предлага богата детска програма. Този уикенд ще гледаме Вълшебната флейта (опера за деца).

Театър „Възраждане“ ще представи за децата Синбад и съкровището на седемте кралства  в събота и Макс и Мориц в неделя.

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Вижте също нашия обзор на летните занимални, курсове и лагери за деца от 3 до 12 г., който непрекъснато се допълва с нови предложения.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!