Къде да отидем с децата през почивните дни 30 юни – 1 юли 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 30 юни – 1 юли 2018 г.

Безплатни събития на открито

В дните на билките и магическата сила на слънцестоенето Фондация Биоразнообразие ни кани на пъстър и весел Празник на дивите цветя в Ботаническата градина на БАН, на който децата ще чуят интересни неща за дивите цветя и билките и ще участват в различни ателиета. Събитието е в събота и неделя от 10 до 13 ч.

И този уикенд Софийски духов оркестър ще свири в Борисова градина. Концертите са в петък и събота вечер от 19:00 ч.: Концерт на Софийски духов оркестър.

Карнавал-контакт 2018: Карнавална лаборатория №3 е поредното образователно шоу от проекта на Фондация „ЖАР театър-изкуство-култура“, в който могат да се включат деца и младежи с любопитство към уличното изкуство.

В неделя ще се проведе Градински базар на изкуствата в Маймунарника – 1 юли, където са добре дошли малки и големи, за да разгледат и евентуално изберат красива вещ и да се позабавляват.

 

Безплатни образователни събития

Лятна занималня в Детския център на Столична библиотека ще събира малчугани всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 13:00 и в събота, когато от 11:00 до 14:00 часа децата ще могат да се включат в Арт ателие с художника Христо Кърджилов.

Месецът на децата ще приключи в Музейко с парти за рождения ден на Радио Фемили, в което ще участват деца от различни краища на света: Децата на света играят с Radio Family в двора на Музейко. Събитието ще бъде на 30 юни в двора на детския научен център безплатно, а желаещите могат да посетят експозицията му с редовен билет.

Темата на поредната среща в Клуб Мама от Класа ще бъде хигиената и здравето на детските зъбки. Добре дошли са родители и деца, а лектор ще бъде д-р Катерина Митева – стоматолог с 8 годишен стаж, специалист в областта на микроскопски подпомогнатата директна и индиректна възстановителна стоматология.

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на куклените представления и детски утра през уикенда:

30 юни (събота)

10:00 

Всяка събота децата могат да гледат безплатни прожекции на руски анимационни филмчета от програмата Анимационно утро в Руския културно-информационен център / Мульт-утро РКИЦ

11:00

The Mall – Намери ни! (куклен театър)

1 юли (неделя)

Борисова градина, лятна сцена – Веселият Слънчолюбчо – Детско шоу с актьора Дечко Чунтов

МОЛ Сердика център – Акули в банята (куклен театър)

Мега Мол – Кучето, което не знаеше да лае (куклен театър)

 

Безплатни спортни събития за деца

НСК „Олимп“ провежда безплатни уроци по плуване за деца на басейна в 97 СУ „Братя Миладинови“ през месец юни 2018. Заниманията са в дните вторник, четвъртък, събота и неделя: Безплатни уроци по плуване в Люлин.

Тази събота (30.06.2018 г) от 12:00 ч. на територията на Декатлон Подуяне клуб Катори Доджо ще представи поредната демонстрация, а след това и открита тренировка по традиционното японско бойно изкуство, наречено джу джуцу.

Поредното Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) ще започне в Южен парк точно в 10 ч. Събитието е за деца от 4 г., а родителите имат право само на морална подкрепа 🙂

Други събития за деца през уикенда 30 юни – 1 юли 2018

 

Продължават представленията от фестивала „Опера в парка“ 2018, който тази година предлага богата детска програма. Тази неделя при хубаво време ще гледаме операта на Александър Райчев „Трите прасенца“.

В събота Столичен куклен театър също ще представи своята версия на приказката за тримата грухчовци, а в неделя на сцената на театър „Възраждане“ ще се търкулне Бабината питка. (2+)

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Вижте също нашия обзор на летните занимални, курсове и лагери за деца от 3 до 12 г., който непрекъснато се допълва с нови предложения.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!