Къде да отидем с децата през почивните дни 23 – 24 юни 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 23 – 24 юни 2018 г.

Акцент на деня

В неделя е Еньовден и по този случай Природен парк „Витоша“ организира традиционния Туристически поход на 24 юни Еньовден. Екскурзията ще започне от Княжево и ще стигне до хижа „Момина скала” – Златни мостове – хижа „Момина скала”. Походът ще приключи с концерт и възстановка на празничните традиции, а част от програмата ще бъде Планинско четене на Еньовден със Столична библиотека, което ще предложи на публиката интересни четива, материали за билки, специална изложба и други дейности.

 

Безплатни семейни събития на открито

И този уикенд Софийски духов оркестър ще свири в Борисова градина. Концертите са в петък и събота вечер от 19:00 ч.: Концерт на Софийски духов оркестър.

ИКЕА представя „Пощенска кутия за летни моменти“ е за всички, които искат да разкажат и споделят своята лятна приказка. Събитието е насрочено за събота вечер в 18:00 на откритата сцена до София Ринг Мол.

 

Безплатни образователни събития

Лятна занималня в Детския център на Столична библиотека ще събира малчугани всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 13:00 и в събота, когато от 11:00 до 14:00 часа децата ще могат да се включат в Арт ателие с художника Христо Кърджилов.

Демо урок в JA StartUp Hambar е за деца от 8 до 11 години, които искат да направят първи стъпки в програмирането и предприемачеството, и за техните родители с информация за предстоящата лятна академия. Срещата ще се проведе на 23 юни от 10:00 до 11:30 ч.

Как да подпомогнем детето си в ранното чуждоезиково обучение чрез игрови методи и мултисензорен подход – това ще бъде темата на първата среща в Клуб Мама от Класа, организирана от педагога Мелиха Чаушева за съботната сутрин от 10:30 ч. Поканени са и родители, и деца 0+.

Традиционният Ден на испанския език в Институт Сервантес ще поднесе на посетителите много разнообразни дейности и забавления на открито. Празникът ще се проведе в събота от 11:00 до 16:00 ч. и е подходящ за родители и деца от 4 г.

Литературен клуб „Перото“ отправя покана към почитателите на едно от най-известните литературно-филмови мечета да сътворят заедно запомнящ се рожден ден: Падингтън става на 60. Събитието е в събота от 11:00 ч., а по-късно през деня, от 16:00 ч., ще се състои Премиера на книгата „Джобни чародейства“.

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Ето и програмата на куклените представления и детски утра през уикенда:

23 юни (събота)

10:00 

Всяка събота децата могат да гледат безплатни прожекции на руски анимационни филмчета от програмата Анимационно утро в Руския културно-информационен център / Мульт-утро РКИЦ

11:00

The Mall – Кучето, което не можеше да лае (куклен театър)

 

24 юни (неделя)

11:00 

Мега Мол – Игра на театър (куклен театър)

Сердика Център – Клоунада с Мики и Чарли

Книжен център „Гринуич“ – Защо мишките не могат да четат (куклен театър)

 

Безплатни спортни събития за деца

НСК „Олимп“ провежда безплатни уроци по плуване за деца на басейна в 97 СУ „Братя Миладинови“ през месец юни 2018. Заниманията са в дните вторник, четвъртък, събота и неделя: Безплатни уроци по плуване в Люлин.

В събота, 23 юни, ще се проведе Скаутски приключения за малките със скаут Димо в Декатлон Подуяне, а в неделя, 24 юни, е време за Тренировка и турнир по футбол в Декатлон Витоша. Събитията са отворени за всички желаещи и са с предварително записване. Подходящи за възраст 5+

Поредното Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) ще започне в Южен парк точно в 10 ч. Събитието е за деца от 4 г., а родителите имат право само на морална подкрепа 🙂

Други събития за деца през уикенда 23 – 24 юни 2018

 

По случай традиционния празник на билките тази събота и неделя Ботаническата градина при БАН ще работи извънредно за всички, които искат да се полюбуват на великолепието на цъфтящите рози и да научат повече за „еньовските“ билки: На Еньовден в Ботаническа градина – БАН.

Тазседмичното Демонстрационно хранене на животните в Зоопарка в събота ще се проведе в закритите зали поради неблагоприятната прогноза за времето. В линка можете да видите програмата и кои зали са включени в демонстрацията.

В неделя по обяд Био игри кани малките любители на науката за живота в ателие Страховити скелети в Природонаучния музей, където ще научат повече за скелетите и кое е първото животно със скелет. Вход 15 лв., с предварително записване. Възраст 5-7 г.

Продължават представленията от фестивала „Опера в парка“ 2018, който тази година предлага богата детска програма.

Вижте също програмата на Детска киноседмица 22 − 28 юни 2018 в София.

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Вижте също нашия обзор на летните занимални, курсове и лагери за деца от 3 до 12 г., който непрекъснато се допълва с нови предложения.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!