Къде да отидем с децата през почивните дни 16 – 17 юни 2018 в София? Безплатни събития за деца и семейство

Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият седмичен обзор на безплатни и достъпни събития за деца и родители в София през почивните дни 16 – 17 юни 2018 г.

Акцент на деня

Тази неделя, 17 юни, на много места в столицата ще се проведат празнични събития, посветени на Деня на бащата. По традиция най-големият детски празник в този ден е Денят на бащата в Националния военноисторически музей, където ще има забавления и изненади за цялото семейство. Друга локация на събитията ще бъде пл. „Александър Невски“, където деца и родители ще могат да се въплътят в ролята на пожарникари, полицаи и спасители: Ден на бащата 2018.

Още събития, посветени на този специален празник, вижте в обзорната публикация Ден на бащата 2018 в София

 

Безплатни семейни събития на открито

Започват проявите от лятната културна програма на Столична община, сред които е и поредното Хоро край езерото, организирано за жителите на район Искър в съботния ден.

Лятна занималня в Детския център на Столична библиотека ще събира малчугани всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 13:00 и в събота, когато от 11:00 до 14:00 часа децата ще могат да се включат в Арт ателие с художника Христо Кърджилов.

 

Безплатни спектакли, прожекции и забавления (2+)

Някои детски и търговски и културни центрове в столицата предлагат безплатни представления и партита за най-малките си посетители.

Всеки ден до 21 юни ще продължат Забавленията с Маша и Мечока, на които Сердика Център кани децата, като предупреждава, че събитията ще бъдат най-интересни за малчугани от 4 до 9 г.

Също продължителна развлекателна програма предлага The Mall. До 17 юни там децата ще могат да играят на пирати и да търсят приключения и съкровища сред атрактивни декори и предизвикателства. Островът на приключенията I The Mall е забавление, подходящо за деца от 4 до 10 г.

Ето и програмата на куклените представления и детски утра през уикенда:

16 юни (събота)

10:00 

Както всяка събота, децата ще могат да гледат безплатни прожекции на руски анимационни филмчета от програмата Анимационно утро в Руския културно-информационен център / Мульт-утро РКИЦ

11:00

The Mall – Галената дъщеря (куклен театър)

 

17 юни (неделя)

11:00 

Мега Мол – Пепеляшка (куклен театър)

 

Безплатни спортни събития за деца

В събота, 16 юни, ще се проведе Урок по бадминтон в Декатлон Подуяне, а в неделя отново е време за Урок по скейтборд в Декатлон Витоша. Събитията са отворени за всички желаещи и са с предварително записване. Подходящи за възраст 5+

Поредното Съботно бягане за деца „5kmrun Kids“ (2 км) ще започне в Южен парк точно в 10 ч. Събитието е за деца от 4 г., а родителите имат право само на морална подкрепа 🙂

Други събития за деца през уикенда 16 – 17 юни 2018

 

Предстоящата неделя Музейко отново ще посвети на най-малките: Ден за най-малките от 1 до 5 г. (и татковците!) в Музейко на 17 юни. Този път събитието съвпада с Деня на бащата, затова всички татковци ще ползват 50% отстъпка от цената на билета. Децата до 4 г., както обикновено, влизат безплатно.

Този уикенд Био игри кани малките любители на науката за живота в ателие Бактерии, където ще научат какво общо има между бактериите и киселото мляко. Вход 15 лв. Възраст 5-7 г.

Продължават представленията от фестивала „Опера в парка“ 2018, който тази година предлага богата детска програма.

Вижте също програмата на Детска киноседмица 15 − 21 юни 2018 в София.

Пълната програма на събитията за деца и родители ще намерите на сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Вижте също нашия обзор на летните занимални, курсове и лагери за деца от 3 до 12 г., който непрекъснато се допълва с нови предложения.

Коментари

Leave A Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!